EXOD 2.0

- Campanie de strângere de fonduri

Legătura dintre mamă și copil este o legătură sacră, organică. Poate că nu suntem sau nu vom deveni cu toții părinți, dar cu toții suntem copiii cuiva. Și toți copiii din lume au nevoie de mama lor aproape. Cu toate acestea milioane de mame din lumea întreagă se află din motive economice în situația de a se întreba ce înseamnă a fi o mamă bună când nu îți poți întreține copiii.

 

Mai mult decât un spectacol clasic de teatru, EXOD 2.0 #jocdesocietate, este o formulă artistică originală ce își propune să genereze dezbatere în jurul subiectului central: exodul mamelor în țări ca Italia pentru a-și întreține decent familiile și implicațiile  

acestui exod asupra copiilor rămași acasă. 

Ideea spectacolului a pornit de la cartea Lilianei Nechita — 'Cireșe amare', iar rezultatul este o instalație care include un joc la care publicul va participa activ, o componentă de documentare foto-video, un moment performativ și o dezbatere coordonată de un ONG specializat, World Vision.

 

 

 

 

Impact

6 spectacole

350

participanți

Voluntari

20

Perioada

2015

Proiect finanțat de ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București, în cadrul programului 'EȘTI BUCUREȘTI'.

Cred că societatea noastră are nevoie de o artă activă, implicată, responsabilă, care poate generadezbatere, acum mai mult ca oricând. Noi am considerat că este responsabilitatea noastră ca oameni și ca artiști să vorbim despre acest fenomen.

 

 

 

Catinca Drăgănescu, concept și dramaturgie EXOD 2.0 #jocdesocietate

Ceva se schimbă în România, iar schimbarea intervine atunci când nu ne mai este frică, nu ne acuzăm reciproc și pornim împreună spre necunoscut.

Sandra Pralong, consilier de stat la Departamentul
pentru Relaţia cu Românii din Afara 
Granițelor.

© 2009-2016 Beneva. Toate drepturile rezervate

 

 

 

 

 

 

© 2009-2016 Beneva. Toate drepturile rezervate