Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  alopexy 50mg/ml solutie cutanata x 60ml

  Producator: Pierre Fabre
  SKU: 7494141
  Disponibilitate: In stoc
  97,99 Lei
  i h

  Alopexy 50mg/ml soluţie cutanată ce contine minoxidil.

  Acest medicament se recomandă în anumite cazuri de aşa-numita alopecie androgenă (cădere excesivăa părului) la bărbaţi, de intensitate moderată.

  Nu este recomandat la femei datorită frecvenţei crescute a hipertricozei (creştere anormală a părului).

  Nu utilizaţi Alopexy 50mg/ml, soluţie cutanată:

  - Dacă sunteţi alergic la substanţa activă (minoxidil) sau la oricare dintre celelalte componente ale Alopexy 50mg/ml,

  - Dacă aţi prezentat intoleranţă la o soluţie conţinând 5% minoxidil,

  - Dacă pielea capului dumneavoastră este deteriorată.

  Copii și vârstnici: eficacitatea și siguranța nu au fost studiate la persoanele cu vârstă mai mică de 18 ani sau peste 65 de ani.

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Alopexy 50mg/ml, soluţie cutanată:

  - Dacă suferiţi sau aţi suferit de afecţiuni cardiovasculare, trebuie să consultaţi un medic înainte de a utiliza Alopexy 50mg/ml,

  - Riscul de hipertricoză (creştere anormală a părului) justifică recomandarea ca acest medicament să nu fie utilizat de femei.

  Nu trebuie să utilizați acest medicament:

  - Dacă nu există antecedente familiale de cădere a părului, căderea părului este bruscă și/sau neregulată, căderea părului se datorează nașterii sau cauza căderii părului este necunoscută. În aceste cazuri, trebuie să vă adresaţi unui medic înainte de a utiliza Alopexy 50mg/ml deoarece tratamentul poate să nu fie eficient în aceste cazuri de cădere a părului.

  - Dacă pielea capului dumneavoastră este roşie, inflamată, infectată, iritată sau este dureroasă. Acest medicament trebuie aplicat numai pe un scalp sănătos. Dacă pielea capului dumneavoastră este deteriorată, gradul de trecere a substanţei active (minoxidil) în fluxul sanguin poate fi crescută.

  - Nu aplicați acest medicament concomitent cu alte medicamente dermatologice pentru pielea capului.

  - În cazul contactului accidental cu ochii, cu o rană, cu pielea iritată sau cu mucoasele, soluţia, care conţine alcool, poate determina o senzaţie de arsură sau iritaţie: zona afectată trebuie clătită din abundenţă cu apă rece de la robinet. În cazul unor simptome persistente, consultaţi un medic.

  - Nu expuneţi scalpul tratat la soare; trebuie să vă protejaţi (pălărie).

  - A nu se înghiţi. Ingerarea accidentală poate determina efecte cauzate de acţiunea cardiovasculară a minoxidilului. Prin urmare, medicamentul nu trebuie lăsat la vederea și îndemâna copiilor. CONSULTAŢI IMEDIAT UN MEDIC.

  - A nu se inhala.

  - La unii pacienţi s-a observat o modificare a culorii şi/sau texturii firului de păr.

  Acest tratament necesită monitorizare medicală regulată, mai ales la începutul tratamentului.

  Trebuie să opriţi tratamentul imediat şi să vă adresaţi medicului:

  - Dacă vă confruntați cu scăderea presiunii sângelui, dureri în piept, bătăi rapide ale inimii,

  - În caz de leşin sau ameţeală,

  - În caz de creştere bruscă, inexplicabilă în greutate, umflarea mâinilor sau a picioarelor (edeme)

  - În caz de roşeaţă persistentă sau iritaţie a pielii capului.

  Utilizarea altor medicamente: nu aplicați acest medicament concomitent cu alte medicamente dermatologice cum ar fi, tretinoin, anthralin sau dipropionat de betametazonă, deoarece aceste medicamente pot modifica cantitatea de minoxidil care ajunge în fluxul sanguin. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Utilizarea Alopexy 50mg/ml, soluţie cutanată împreună cu alimente şi băuturi: nu este cazul.

  Sarcina şi alăptarea: utilizarea acestui medicament nu este recomandată la femei. Evitaţi să utilizaţi acest medicament în timpul sarcinii sau alăptării. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: este puțin probabil să producă un efect.

  Informaţii importante privind unele componente ale Alopexy 50mg/ml, soluţie cutanată: acest medicament conţine propilenglicol şi poate determina iritaţia pielii. Acest medicament conține etanol și deci, este inflamabil.

  Mod de administrare: utilizaţi întotdeauna Alopexy 50mg/ml, soluţie cutanată conform indicaţiilor din acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală este de 1ml, aplicată de două ori pe zi în zona scalpului care urmează să fie tratată. Doza zilnică nu trebuie să depăşească 2ml, indiferent de întinderea zonei care urmează să fie tratată. Frecvenţa aplicării: O aplicare a 1 ml dimineaţa şi 1 ml seara. Nu măriţi doza şi nici frecvenţa aplicării. În toate cazurile, respectaţi strict doza. Durata tratamentului: rezultatul nu apare imediat. Oprirea căderii părului şi/sau reînceperea creşterii părului nu vor surveni decât după trecerea unui anumit timp de la începerea tratamentului. Ar putea fi necesar un tratament de două luni cu o frecvenţă de două aplicaţii pe zi înainte ca stimularea creşterii părului să poată fi observată. Timpul de întârziere şi gradul răspunsului variază de la un pacient la altul. Dacă tratamentul este oprit, este probabil ca revenirea la starea iniţială să aibă loc în interval de 3-4 luni, în funcţie de unele observaţii. Calea de administrare: aplicare cutanată. De uz extern. Înainte şi după aplicarea soluţiei, spălaţi-vă bine mâinile. Aplicaţi pe părul perfect uscat şi pe scalp. Distribuiţi medicamentul cu vârfurile degetelor pe întreaga suprafaţă care urmează să fie tratată, începând din centrul zonei care urmează să fie tratată. Nu aplicaţi medicamentul pe alte părţi ale corpului. Mod de aplicare: in funcţie de sistemul de aplicare utilizat - pipetă gradată de 1ml. Pipeta gradată permite dozarea precisă a 1ml de soluţie care se va distribui pe întreaga zonă care urmează să fie tratată, începând din mijlocul zonei ce urmează a fi tratată. Pompă dozatoare cu aplicator, este potrivit pentru aplicare pe zone mici sau sub păr. 

  1. Fixaţi aplicatorul pe pompă: ţineţi ferm corpul pompei, apăsând în acelaşi timp partea superioară a aplicatorului.

  2. Deşurubaţi şi scoateţi capacul flaconului: inelul alb de siguranţă trebuie să rămână pe flacon.

  3. Introduceţi dispozitivul de pulverizare ataşat de aplicator în flacon şi înşurubaţi-l ferm.

  4. Amorsaţi pompa: sistemul de aplicare este apoi gata de utilizare.

  5. Pentru aplicare: orientaţi sprayul către mijlocul zonei care urmează să fie tratată sau sub păr, apăsaţi o dată şi distribuiţi medicamentul cu vârfurile degetelor. Pentru a aplica o cantitate de 1ml este necesară apăsarea pompei dozatoare de 6 ori. Clătiţi aplicatorul cu apă caldă după fiecare utilizare.

  Dacă utilizaţi mai mult Alopexy 50mg/ml soluţie cutanată decât trebuie: atunci când este utilizat conform instrucțiunilor, supradozarea este puțin probabilă. În cazul aplicării pe scalpul deteriorat, absorbția substanței active poate fi crescută și poate să apară reacții adverse

  Dacă uitaţi să utilizaţi Alopexy 50mg/ml soluţie cutanată: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi aplicaţiile cu frecvenţa obişnuită: o aplicare dimineaţa şi una seara. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

  Reactii adverse posibile: ca toate medicamentele, Alopexy 50mg/ml poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Adresaţi-vă imediat unui medic dacă observaţi oricare dintre următoarele simptome – este posibil să aveţi nevoie de tratament medical de urgenţă: umflarea feţei, buzelor sau gâtului care determină dificultăţi de înghiţire sau respiraţie. Acesta ar putea fi un semn de reacţie alergică severă (frecvenţa nu este cunoscută şi nu poate fi estimată din datele disponibile). Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane: Hipertricoză (creştere anormală a părului), departe de locul de aplicare, mai ales dacă medicamentul este utilizat de către femei, dureri de cap. Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane: reacții locale la nivelul pielii la locul de aplicare, cum ar fi iritație cu exfolierea pielii (eliminarea celulelor moarte ale pielii), mâncărimi, înroşirea pielii, dermatită, uscăciunea pielii, reacţie alergică la nivelul pielii din cauza prezenţei propilenglicolului, afecțiuni inflamatorii ale pielii, erupţii acneiforme, dureri musculoscheletale, edeme periferice (acumulare de lichid în țesuturi), probleme respiratorii și depresie. Cu frecvenţă necunoscută: infecţii la nivelul urechii, otită externă, rinită, hipersensibilitate, nevrită (iritaţia unui nerv), senzație de furnicături, tulburări de gust, senzație de arsură pe piele, tulburări de vedere, iritații ale ochilor, amețeli, scăderea tensiunii arteriale, creșterea pulsului, dureri în piept, astenie, edeme faciale (acumulare de lichid în țesuturi), eritem, erupții trecătoare pe piele, căderea părului, creșterea neregulată a părului, schimbarea culorii părului, modificarea structurii firului de păr, hepatită și pietre la rinichi. În toate aceste cazuri, trebuie să opriţi tratamentul şi să consultaţi rapid medicul.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

  Atentionari: a nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Medicament inflamabil. Nu utilizaţi Alopexy 50mg/ml după data de expirare înscrisă pe flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se utiliza după trecerea unui interval de 1 lună de la prima deschidere. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  Ce conţine Alopexy 50mg/ml, soluţie cutanată: substanţa activă este minoxidil, 1ml soluţie conţine minoxidil 50mg. Celelalte componente sunt propilenglicol, etanol 96%, apă purificată. Este o soluţie cutanată limpede, transparentă până la uşor gălbuie.

  Prezentare: flacon x 60ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent