Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Ambroxol sirop 30mg/5ml - 100ml Gedeon Richter

  Producator: Gedeon Richter Ltd
  SKU: 7476405
  Disponibilitate: In stoc
  8,89 Lei
  Prețul tău: 8,00 Lei
  i h

  Ambroxol sirop 30mg/5ml

  Indicatii: este indicat ca terapie secretolitica:

  - in afectiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secretie anormala de mucus si afectare a transportului mucusului;

  - in afectiuni bronsice acute si episoade acute ale bronhopneumopatiei cronice;

  - astm bronsic, bronsiectazie, sinuzite.

  De asemenea este indicat pre- si post-operator in afectiunile cu risc de complicatii pulmonare

  Contraindicatii: hipersensibilitate la ambroxol sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

  Compozitie: un mililitru sirop contine clorhidrat de ambroxol 6mg si excipienti: hidroxietilceluloza, sorbitol lichid, glicerol, propilenglicol, zaharina sodica, acid benzoic, aromatizant Tutti Frutti, apa purificata.

  Mod de administrare: 

  • Adulti si copii cu varsta peste 12 ani - 5ml Ambroxol 30mg/5ml de 2-3 ori pe zi in primele 2-3 zile, apoi 5ml Ambroxol 30mg/5ml de 2 ori pe zi sau 2,5ml Ambroxol 30mg/5ml de 3 ori pe zi. In cazul in care este necesara cresterea eficientei, doza pentru adulti se poate creste pana la 10ml Ambroxol 30mg/5ml de 2 ori pe zi.

  • Copii cu varsta cuprinsa intre 5-12 ani: 2,5ml Ambroxol 30mg/5ml de 2-3 ori pe zi.

  • Copii cu varsta cuprinsa intre 2-5 ani: 1,25ml Ambroxol 30mg/5ml de 3 ori pe zi.

  • Copii sub 2 ani: 1,25ml Ambroxol 30mg/5 ml de 2 ori pe zi.

  In caz de insuficienta renala severa, datorita acumularii de metaboliti ai ambroxolului rezultati in ficat, doza de intretinere trebuie scazuta corespunzator, iar intervalul dintre doze trebuie prelungit. Siropul se administreaza dupa mese. Efectul secretolitic este potentat de aportul de lichide.

  Precautii: se recomanda prudenta in cazul administrarii la pacientii cu ulcer gastroduodenal. In caz de insuficienta renala sau hepatica severa ambroxolul trebuie administrat cu precautie.

  Sarcina si alaptarea: studiile la animale de laborator nu au evidentiat un efect teratogen. Cu toate acestea, este recomandat sa nu se administreze clorhidratul de ambroxol la femeia insarcinata. Medicamentul se excreta in laptele matern, dar se pare ca nu afecteaza sugarul la doze terapeutice. Totusi, nu se recomanda administrarea medicamentului in perioada de alaptare.

  Reactii adverse: este posibil sa apara reactii gastro-intestinale minore, de tipul greata, varsaturi, gastralgii, care cedeaza rapid lascaderea dozei. Au fost descrise cazuri de reactii cutaneo-mucoase: eritem, rush, prurit, urticarie. Foarte rar, au fost semnalate reactii anafilactoide, care au avut o evolutie favorabila. In acest caz tratamentul trebuie intrerupt. De asemenea, foarte rar au fost descrise cefalee si vertij.

  Prezentare: flacon x 100ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent