Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  BioFlu Baby sirop pentru copii 120mg/5ml - 100ml

  Producator: Biofarm
  SKU: 7509688
  Disponibilitate: In stoc
  13,89 Lei
  Prețul tău: 12,50 Lei
  i h

  BioFlu® Baby sirop pentru copii 120mg/5ml - Paracetamol

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Bioflu baby cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Bioflu baby şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Bioflu baby

  3. Cum să utilizaţi Bioflu baby

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Bioflu baby

  6. Informaţii suplimentare

  1. Ce este Bioflu baby şi pentru ce se utilizează

  Acest medicament conţine paracetamol. Se utilizează pentru tratamentul eficace al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, de exemplu dureri de dinţi, dureri de cap, dureri în gât, dureri musculare, articulare şi osoase. De asemenea, este indicat pentru scăderea febrei asociate diferitelor afecţiuni – răceală, stări gripale, boli infecto-contagioase ale copilăriei (pojar, tuse convulsivă, oreion şi vărsat de vânt), afecţiuni ORL, febră după vaccinare.
  Este indicat copiilor cu vârste cuprinse între 0 luni şi 12 ani.

  2. Înainte să utilizaţi Bioflu baby

  Nu administraţi copilului dumneavoastră Bioflu baby:
  - dacă copilul dumneavoastră este alergic (hipersensibil) la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu baby. Semnele unei reacţii alergice pot include: erupţii pe piele, mâncărimi, dificultăţi de respiraţie sau umflarea feţei, buzelor sau limbii;
  - dacă copilul dumneavoastră are o tulburare hepatică severă (insuficienţă hepatocelulară);
  - dacă copilul dumneavoastră a fost diagnosticat cu deficit de glucozo-6–fosfat dehidrogenază.
  Aveţi grijă deosebită când administraţi copilului dumneavoastră Bioflu baby:
  - dacă îi daţi concomitent copilului dumneavoastră alte medicamente care conţin paracetamol; nu utilizaţi aceste medicamente în acelaşi timp cu Bioflu baby, pentru a nu depăşi dozele de paracetamol tolerate de organism;
  - dacă copilul dumneavoastră prezintă insuficienţă renală severă sau are afectare hepatică;
  - nu utilizaţi Bioflu baby timp îndelungat. Dacă în timpul tratamentului cu paracetamol febra persistă mai mult de 3 zile sau simptomatologia se agravează, vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Utilizarea altor medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
  În special, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă administraţi copilului dumneavoastră Bioflu baby împreună cu alte medicamente cum sunt:
  - rifampicină;
  - izoniazidă;
  - cloramfenicol;
  - anticoagulante orale: warfarină sau alte medicamente care subţiază sângele; efectul anticoagulantelor orale cumarinice poate fi potenţat de administrarea paracetamolului zilnic,
  timp îndelungat, cu risc crescut de hemoragii. Administrarea ocazională de paracetamol nu modifică semnificativ efectul anticoagulantelor.
  - medicamente pentru tratamentul epilepsiei – carbamazepină, fenobarbital, fenitoină, primidonă, valproat de sodiu;
  - antivirale – interferon, zidovudină;
  - antidepresive triciclice – amitriptilină, imipramină;
  - probenecid;
  - colestiramină (pentru a scade cantitatea de grăsimi din sânge);
  - medicamente care conţin alcool etilic;
  - metoclopramidă, domperidonă (pentru senzaţia de greaţă);
  - anticolinergice (cum sunt butilscopolamină, propantelină, pirenzepină).
  Asocierea paracetamolului cu salicilaţi sau antiinflamatoare nesteroidiene pe termen lung şi la doze mari creşte riscul de apariţie a afectării renale.
  Dacă copilului dumneavoastră urmează să i se efectueze analize vă rugăm informaţi-l pe medicul dumneavoastră că este în tratament cu paracetamol, înainte de efectuarea analizelor de sânge, deoarece pot să apară rezultate modificate (pentru glicemie sau uricemie).
  Administrarea concomitentă cu alte medicamente care conţin paracetamol, creşte riscul de supradozaj.

  Utilizarea Bioflu baby cu alimente şi băuturi: in timpul tratamentului cu Bioflu baby trebuie evitate băuturile alcoolice sau alte preparate care conţin alcool etilic.

  Sarcina şi alăptarea: adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice
  medicament. Bioflu baby este indicat la copii cu vârsta cuprinsă între 0 luni-12 ani. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Bioflu baby nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Informaţii importante privind unele componente ale Bioflu baby: un ml sirop conţine zahăr 0,35g. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că copilul dumneavoastră are intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a-i administra acest medicament.

  3. Cum să utilizaţi Bioflu baby

  Utilizaţi întotdeauna Bioflu baby aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
  Doza recomandată pentru o dată este dependentă de greutatea corporală: 10-15mg paracetamol/kg.
  În funcţie de vârsta şi greutatea copilului se recomandă următoarele doze:
  • Copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 luni: 2,5ml (60mg paracetamol) la nevoie (febră după vaccinare, alte cauze de febră şi/sau durere), numai la recomandarea medicului (10mg/kg şi doză; dacă pacientul este icteric doza va fi scăzută la 5mg/kg şi doză). La nevoie, se mai poate administra o doză după 6 ore. Aceste două doze se pot administra copiilor cu greutatea mai mare de 4kg şi care nu s-au născut prematur (înainte de a 37-a săptămână de sarcină).
  • Copii cu vârsta cuprinsă între 3–12 luni: 2,5-5ml (60–120mg paracetamol) de 1-4 ori pe zi.
  • Copii cu vârsta cuprinsă între 1-6 ani: 5-10ml (120–240mg paracetamol) de 1-4 ori pe zi.
  • Copii cu vârsta cuprinsă între 6–12 ani: 10-20ml (240–480mg paracetamol) de 1-4 ori pe zi.
  Doza totală de paracetamol nu trebuie să depăşească 80mg/kg şi zi la copii cu greutate sub 37kg.
  La copii cu greutatea cuprinsă între 38kg şi 50kg, doza zilnică de paracetamol nu trebuie să depăşească 3g pe zi.
  La copii cu greutate peste 50kg, doza zilnică de paracetamol nu trebuie să depăşească 4g pe zi.
  Nu se administrează copiilor sub 3 luni fără recomandarea medicului. Dacă sugarul s-a născut prematur sau dacă este mai mic de 3 luni, solicitaţi consult medical înainte de administrare.
  Frecvenţa administrărilor: doza poate fi repetată la fiecare 4 ore, la nevoie. Nu se administrează la un interval de timp mai mic de 4 ore.
  Nu se administrează mai mult de 4 doze în 24 de ore.
  La copil, atât în timpul zilei cât şi al nopţii, se preferă un interval între administrări, de 6 ore.
  Copii cu insuficienţă renală: in cazurile de insuficienţă renală severă, intervalul dintre doze trebuie să fie de cel puţin 8 ore.
  Dacă durerea şi/sau febra persistă mai mult de 3 zile sau dacă administrarea de Bioflu baby în dozele descrise mai sus nu determină ameliorarea simptomelor, pacientul trebuie reevaluat de către medic. Nu administraţi copilului dumneavoastră Bioflu baby mai mult de 3 zile consecutive decât sub supraveghere medicală.

  Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Bioflu baby: adresaţi-vă fără întârziere medicului, chiar dacă nu au apărut simptome de intoxicaţie. Arătaţi medicului prospectul şi/sau ambalajul medicamentului.
  În cazul în care copilul dumneavoastră a utilizat o cantitate mai mare decât cea recomandată din Bioflu baby, vă rugăm să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital chiar în condiţiile în care copilul dumneavoastră se simte bine (datorită riscului de leziuni hepatice grave, chiar întârziate).
  Riscul de afectare a ficatului prin ingestia unor doze mari de paracetamol este crescut în următoarele situaţii:
  - tratamentul cronic cu fenitoină, fenobarbital, carbamazepină, primidonă, rifampicină, extract de sunătoare (Hypericum perforatum) sau alte medicamente cu efect inductor enzimatic, consumul cronic de alcool etilic.
  - tulburări de alimentaţie, înfometare, caşexie, fibroză chistică, infecţia cu HIV.
  Simptomele care apar în cazul supradozării paracetamolului, în primele 24 de ore, sunt următoarele: paloare, greaţă, vărsături, lipsa poftei de mâncare, dureri abdominale. În cazurile
  grave evoluţia poate fi fatală prin afectarea ficatului şi a rinichilor.
  Este esenţial ca tratamentul să fie instituit rapid. Chiar dacă pacientul prezintă doar simptome minime (greaţă, vărsături), acesta trebuie să fie internat de urgenţă după ingestia unei supradoze de Bioflu baby, pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Bioflu baby: nu administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Administraţi copilului dumneavoastră următoarea doză din Bioflu baby la ora la care era programată.
  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile
  Bioflu baby poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Reacţii adverse mai puţin frecvente:
  - insuficienţă hepatică acută;
  - colorarea pielii şi a mucoaselor în galben;
  - dureri lombare, apariţia de sânge în urină, cantitate scăzută de urină.
  Reacţii adverse rare:
  - scăderea numărului de celule din sânge (trombocitopenie, leucopenie, pancitopenie, neutropenie, agranulocitoză);
  - sângerări nazale sau gingivale;
  - înroşirea trecătoare a pielii, umflarea feţei, buzelor, gâtului, urticarie, erupţii trecătoare pe piele, şoc.
  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  5. Cum se păstrează Bioflu baby
  A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
  A se utiliza în maxim 30 zile după prima deschidere a flaconului.
  Nu utilizaţi Bioflu baby după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Informaţii suplimentare
  Ce conţine Bioflu baby: substanţa activă este paracetamolul. 5ml sirop conţin paracetamol 120mg. Celelalte componente sunt: zahăr, glicerol, macrogol 400, povidonă K30, acid citric monohidrat, acesulfam de potasiu, benzoat de sodiu (E 211), citrat de sodiu dihidrat, aromă de portocale, aromă de cireşe, colorant caramel amoniacal (E 150c), apă purificată.

  Cum arată Bioflu baby şi conţinutul ambalajului: Bioflu baby se prezintă ca un lichid limpede, de culoare brună, cu miros caracteristic aromelor de portocale şi cireşe şi gust dulce amărui. Cutie cu un flacon din sticlă brună a 100ml sirop, închis cu capac cu filet şi inel de siguranţă, prevăzut cu măsură dozatoare (capac dozator), cu gradaţii între 2,5-20ml.

  Prezentare: flacon x 100ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent