Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide
  Inapoi la toate articolele

  Ce sunt plantele adaptogene si cum ajuta acestea organismul in situatii de stres?

  Ce sunt plantele adaptogene si cum ajuta acestea organismul in situatii de stres?

  A evita stresul in ziua de azi este imposibil, dar putem totusi sa luam masuri pentru a-i minimiza impactul. In primul rand este bine sa-l constientizam. Adica sa intelegem cat mai bine care este nivelul de stres la care ne supunem. Putem compara, sa spunem, felul in care ne simteam intr-o perioada a vietii cand consideram ca eram cel mai linistiti, cu momentul actual. Astfel se naste o scala personala de expunere la stres.

  In al doiela rand, trebuie sa facem acele lucruri care sunt obligatorii ca sa reducem impactul stresului: activitati variate, alternarea perioadelor de stres cu cele de calm, miscare in aer liber, un regim alimentar corect si, de ce nu, trebuie sa incercam meditatia, sau macar sa avem cateva momente in zi cand ne impunem o gandire ghidata spre lucruri linistitoare. Aceste cateva momente de “scoatere din priza” a creierului pot face mult bine.

  In al treilea rand, si poate cel mai putin cunoscut, trebuie sa ajutam organismul sa faca fata nivelului de stres care este, totusi, inevitabil. Aici natura ne-a oferit ajutorul prin plantele adaptogene. Tinute oarecum in secret de comunitatile de cercetatori (mai ales sovietici), aceste plante, daca sunt corect prelucrate, au capacitatea de a creste radical puterea organismului de a se adapta la situatii schimbatoare. Principiile active ale adaptogenelor au un efect de bioreglare asupra organismului, amplificandu-i rezistenta la situatii de stres care apar cotidian. Ele nu au efect sedativ, ci doar adaptiv si de mobilizare, si deci, spre deosebire de sedativele din plante cum ar fi valeriana, nu dau senzatia de confuzie ci dimpotriva, amplifica functiile cognitive, puterea de concentrare si de gandire logica. Adaptogenele ne ajuta sa controlam reactia organismului la factorii de stres cu care suntem confruntati zilnic.

  Vreau sa cumpar Reviva

  Comentarii
  Adauga un comentariu Inchide