Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  contracept-m 18,9mg x 10 ovule magistra

  Producator: magistra
  SKU: 2146178
  Disponibilitate: In stoc
  26,00 Lei
  i h

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Contracept-M şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Contracept-M

  3. Cum să utilizați Contracept-M

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Contracept-M

  6. Conținutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Contracept-M şi pentru ce se utilizează

  Contracept-M este indicat pentru contracepţie locală. Această metodă reduce considerabil riscul sarcinii fără a-l suprima însă total. Eficacitatea este mai mare cu cât se respectă modul de utilizare. Metoda contraceptivă este indicată pentru femeile aflate în perioada sexuală activă. Indicaţiile speciale sunt pentru următoarele situaţii:

  - când există o contraindicaţie temporară sau definitivă pentru contracepţia orală sau cu dispozitiv intrauterin (DIU);

  - după naştere, în timpul alăptării sau pre-menopauză;

  - când este necesară contracepţie temporară;

  - în cazul contracepţiei orale, când s-a omis sau s-a întârziat administrarea contraceptivului oral - poate fi utilizat în asociere cu un contraceptiv local (diafragma).

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizați Contracept-M

  Nu utilizați Contracept-M dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorură de benzalconiu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

  Atenţionări şi precauţii: inainte să utilizaţi Contracept-M, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Eficacitatea contracepţiei depinde de utilizarea corectă a ovulelor. Se utilizează ovulele înainte de fiecare raport sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual. Trebuie să evitaţi spălarea cu săpun sau irigaţia vaginală înainte sau după raportul sexual, deoarece săpunul (chiar urme), distruge substanţa acivă. Imediat înainte sau după raportul sexual este posibilă o toaletă externă numai cu apă. În prezenţa leziunilor la nivelul vaginului, nu se recomandă utilizarea Contracept-M.

  Contracept-M împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Nu se recomandă asocierea cu un alt medicament cu administrare locală, deoarece acesta poate inactiva spermicidul.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

  Nu s-a raportat niciun risc toxic legat de administrarea acestui spermicid în timpul sarcinii.

  Clorura de benzalconiu nu se excretă în lapte. Prin urmare, este posibilă administrarea spermicidului în timpul alăptării.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Contracept-M nu are nicio influență asupra capacității de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  3. Cum să utilizați Contracept-M

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Doza recomandată este de un ovul înaintea fiecărui raport sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual în care vă aflaţi. Protecţia contraceptivă este asigurată timp de aproximativ 4 ore. În cazul unui nou contact sexual se utilizează un alt ovul. În cazul raporturilor repetate, trebuie să utilizaţi de fiecare dată un nou ovul.

  Mod de utilizare: ovulul se introduce profund intravaginal, cu 5-10 minute înainte de raportul sexual, cu pacienta în decubit dorsal, pentru a asigura dizolvarea optimă a substanţei active. Toaleta externă imediat după raportul sexual se face numai cu apă (nu se utilizează săpun, deoarece reduce efectul spermicid). Dacă ovulul s-a înmuiat datorită căldurii, se recomandă a se păstra la frigider (2ºC – 8ºC). Ovulul va reveni la forma iniţială, fără nici o modificare a proprietăţilor medicamentului.

  Dacă utilizaţi mai mult Contracept-M decât trebuie: nu au fost raportate cazuri de supradozaj. 

  Dacă uitaţi să utilizaţi Contracept-M: există riscul de apariţie a sarcinii. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: reacţii de hipersensibilitate.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Contracept-M

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Contracept-M: substanţa activă este clorura de benzalconiu. Un ovul conţine clorură de benzalconiu 18,9mg. Celelalte componente sunt: grăsimi solide de semisinteză.

  Cum arată Contracept-M şi conţinutul ambalajului: Contracept-M se prezintă sub formă de ovule tronconice cu cap conic, de culoare albă sau alb-gălbuie.

  Prezentare: cutie x 10 ovule.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent