Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Drill Clasic - 24 pastile de supt

  Producator: Pierre Fabre
  SKU: 7504053
  Disponibilitate: In stoc
  32,00 Lei
  i h

  Drill Clasic

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Drill şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Drill

  3. Cum să utilizaţi Drill

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Drill

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Drill şi pentru ce se utilizează

  Drill conține un antiseptic local cu acțiune antimicrobiană și un anestezic local care reduce durerea. Drill se recomandă în inflamația mucoasei oro-faringiene fără febră (uşoară durere în gât), a aftelor (ulcerații la nivelul gurii) sau în cazul altor leziuni de la nivelul mucoasei bucale. Drill este indicat pentru adulți și copiii cu vârsta peste 6 ani.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Drill

  Nu utilizaţi Drill:

  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la digluconat de clorhexidină, clorhidrat de tetracaină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

  - la copiii cu vârsta sub 6 ani.

  Atenţionări şi precauţii: nu se recomandă utilizarea de lungă durată (mai mult de 5 zile) a Drill, deoarece:

  - poate afecta flora microbiană obișnuită de la nivelul gurii și gâtului. Efectul anestezic al Drill la nivelul gâtului și limbii poate provoca un fals pasaj (tuse cu senzația de „sufocare”).

  - utilizați cu precauție Drill la copiii cu vârsta între 6 și 12 ani;

  - nu utilizați Drill înainte de a mânca sau a bea ceva.

  Durere în gât: dacă aveți febră, spută gălbuie sau disconfort la înghițirea alimentelor, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

  Ulcere la nivelul gurii, ulcerații mici la nivelul gurii: dacă aveți febră sau leziuni extinse trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.

  Colorarea în maroniu a limbii: acest lucru este inofensiv și dispare atunci când tratamentul este oprit. Colorarea în maroniu a dinților și a lucrărilor dentare. Această colorare nu este permanentă și poate fi ușor prevenită prin perierea și curățarea periodică a dinților.

  Drill împreună cu alte medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau remedii naturiste. Nu utilizați în același timp mai multe medicamente care conțin un antiseptic.

  Fertilitatea, sarcina şi alăptarea: adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu se recomandă utilizarea Drill dacă credeți că sunteți gravidă, dacă sunteți gravidă sau dacă alăptați.

  Drill împreună cu alimente, băuturi şi alcool: pastilele trebuie utilizate între mese, fără alimente sau băuturi, la un interval de timp cât mai mare de următorul consum de alimente sau lichide, tetracaina fiind un anestezic ușor care ar putea induce sufocare.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu se cunosc sau sunt neglijabile efectele asupra conducerii vehiculelor şi folosirii utilajelor.

  Drill conţine 1555mg zahăr și 870mg glucoză/pastilă. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Drill conţine roşu coşenila A (E 124). Poate provoca reacţii alergice.

  3. Cum să utilizaţi Drill

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Adulţi şi copii cu vârsta peste 15 ani: doza recomandată este de o pastilă de 4 ori pe zi; intervalul dintre administrări trebuie să fie de minim 2 ore.

  • Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 15 ani: doza recomandată este de o pastilă de 2-3 ori pe zi; intervalul dintre administrări trebuie să fie de minim 4 ore.

  • Copii cu vârsta sub 6 ani: nu utilizaţi la copiii cu vârsta sub 6 ani.

  Pastilele se sug, fără a se mesteca. Dacă simptomele persistă mai mult de 5 zile, adresați-vă medicului.

  Dacă utilizaţi mai mult Drill decât trebuie: dacă dumneavoastră sau un copil luați accidental mai mult Drill decât trebuie: o cantitate mică nu ar trebui să aibă nici un efect secundar. In cazul unei cantități mari (de exemplu, mai multe pastile) trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră. Efectele adverse ale clorhexidinei sunt puțin probabile, dar ar putea apărea simptome de disconfort digestiv, senzație de arsură în gură și gât, ușoară necoordonare a mișcărilor sau tulburări hepatice. Tetracaina poate avea ca efect advers amorțeala limbii și o posibilă senzație de sufocare. Pot să apară tulburări ale sistemului nervos (nervozitate, tulburări de vedere, convulsii), tulburări cardiovasculare (hipotensiune arterială, bradicardie, aritmie ventriculară) și methemoglobinemie (boală de sânge, în care se produce o cantitate anormală de methemoglobină - o formă de hemoglobină).

  Dacă uitaţi să utilizaţi Drill: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza omisă. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacții alergice: dacă aveți o erupție, umflarea gurii sau feței, aveți dificultăți în respirație opriți utilizarea acestui medicament și consultați medicul imediat. Foarte rar, aceste efecte pot fi simptome ale unei reacții alergice severe. Colorarea în maroniu a limbii: acest lucru nu este periculos și dispare atunci când tratamentul este oprit. Colorarea în maroniu a dinților și lucrărilor dentare: această colorare nu este permanentă și poate fi ușor prevenită prin perierea și curățarea periodică a dinților. Pasaj fals (tuse în timpul mesei, cu senzația că alimentele "merg în jos pe un drum greșit"): acest lucru este cauzat de tetracaină (un anestezic ușor), care ar putea induce sufocare. Dacă se întâmplă acest lucru, întrerupeți tratamentul.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Drill

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Drill: substanţele active sunt digluconatul de clorhexidină și clorhidratul de tetracaină. O pastilă conține digluconat de clorhexidină 3mg și clorhidrat de tetracaină 0,2mg. Celelalte componente sunt: acid ascorbic, glicirizinat de amoniu, aromă naturală de mac roșu, aromă de pulmoral LE 1444, rosu de coșenilă A (E 124), zahăr, glucoză sub formă de soluție 80%.

  Cum arată Drill şi conţinutul ambalajului: Drill se prezintă sub formă de pastile rotunde, de culoare roşie, cu gust caracteristic de bitter.

  Prezentare: cutie x 24 pastile.

   

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent