Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  duphalac fruit 667mg/ml solutie orala x 200ml mylan

  Producator: mylan
  SKU: 12763080
  Disponibilitate: In stoc
  15,50 Lei
  i h

  Duphalac Fruit 667mg/ml soluţie orală - Lactuloză

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Utilizati întodeauna Duphalac Fruit exact cum este prezentat în acest prospect sau cum v-a recomandat medicul sau farmacistul.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă farmacistului. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Adresați-vă medicului dacă starea dumneavoastră nu se ameliorează sau se înrăutățește după câteva zile.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Duphalac Fruit şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să stiți înainte să luaţi Duphalac Fruit

  3. Cum să luaţi Duphalac Fruit

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Duphalac Fruit

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Duphalac Fruit şi pentru ce se utilizează

  Duphalac Fruit conţine un laxativ numit lactuloză. Acesta face scaunul mai moale şi mai uşor de eliminat, prin atragerea apei în intestin. Lactuloza nu este absorbită în organismul dumneavoastră. Duphalac Fruit este utilizat pentru tratamentul simptomatic al constipaţiei (mişcări intestinale neregulate, scaune tari şi uscate) pentru a produce un scaun moale. De exemplu:

  - dacă aveţi hemoroizi (noduli hemoroidali);

  - dacă aţi avut o operaţie la nivel anal sau la nivelul intestinului gros.

  Adresați-vă medicului dacă starea dumneavoastră nu se ameliorează sau se înrăutățește după câteva zile.

  2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Duphalac Fruit

  Nu luaţi Duphalac Fruit:

  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la lactuloză sau la oricare dintre celelalte componente ale Duphalac Fruit (prezentate la pct.6);

  - dacă aveţi galactozemie (tulburare genetică severă în care nu se poate digera galactoza);

  - blocaj intestinal (pe lângă constipaţia normală);

  - perforație digestivă sau risc de perforație digestivă (ca de exemplu boală acută inflamatorie intestinală, cum este boala Crohn sau colită ulcerativă). Dacă nu sunteți sigur, discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Duphalac Fruit.

  Atenționări și precauții: adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Duphalac Fruit dacă aveţi orice afecțiuni medicale, ca de exemplu:

  - dureri de burtă inexplicabile;

  - sindrom gastro-cardiac sau sindrom Roemheld (un sindrom în care acumularea de gaze în tractul gastro-intestinal sau tulburările în fluxul normal al conţinutului stomacului pot declanșa/provoca simptome la nivelul inimii);

  - imposibilitate de a digera zahărul din lapte (lactoză);

  - diabet zaharat.

  Nu trebuie să utilizați Duphalac Fruit dacă aveți:

  - intoleranță la galactoză sau fructoză;

  - deficiență de lactază Lapp;

  - malabsorbție de glucoză-galactoză.

  Pentru pacienţii cu sindrom Roemheld: dacă aveţi simptome, cum sunt meteorism sau balonare după utilizarea Duphalac Fruit, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră. În aceste cazuri, medicul dumneavoastră vă va supraveghea cu atenţie tratamentul. Duphalac Fruit poate influența reflexele normale de eliminare a scaunelor. Utilizarea îndelungată a unor doze neajustate (mai mult de 2-3 scaune moi pe zi) sau utilizarea greşită poate duce la diaree şi tulburări de echilibru al sărurilor. Vă rugăm să nu utilizaţi Duphalac Fruit, fără sfatul medicului mai mult de două săptămâni. În timpul tratamentului cu laxative, trebuie să beţi cantităţi suficiente de lichide (aproximativ 2 l pe zi, echivalent cu 6-8 pahare). Dacă luaţi Duphalac Fruit pentru câteva zile şi nu există nicio îmbunătăţire în starea dumneavoastră sau dacă simptomele se agravează, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

  Duphalac Fruit împreună cu alte medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Lactuloza poate accentua pierderea de potasiu cauzată de alte medicamente (de exemplu: tiazide, steroizi și amfotericină B). Utilizarea glicozidelor cardiace (de exemplu: digoxină) împreuna cu lactuloza poate determina creșterea efectului glicozidelor cardiace prin reducerea potasiului din sânge. Dacă oricare dintre situațiile mai sus menționate se aplică în cazul dumneavoastră (sau nu sunteți sigur), discutați cu medicul sau farmacistul înainte de a lua Duphalac Fruit.

  Duphalac Fruit împreună cu alimente şi băuturi: Duphalac Fruit poate fi luat cu sau fără alimente. Nu există restricţii la anumite alimente sau băuturi.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: Duphalac Fruit se poate utiliza în perioada sarcinii şi alăptării. Nu sunt aşteptate efecte asupra fertilităţii. Întrebați medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua orice medicament.

  Copii și asolescenți: in situaţii speciale, medicul dumneavoastră poate prescrie Duphalac Fruit la copil, copilul mic sau sugar. În aceste cazuri, medicul dumneavoastră va supraveghea cu atenţie tratamentul.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Duphalac Fruit nu are nicio influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Duphalac Fruit poate conţine zahăr din lapte (lactoză), galactoză sau fructoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să luaţi Duphalac Fruit

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Luaţi dozele la aceeaşi oră în fiecare zi. Înghiţiţi repede medicamentul. Nu păstraţi medicamentul în gură. Puteţi lua Duphalac Fruit soluţie orală, nediluat sau diluat în puţin lichid.

  • Pentru Duphalac Fruit soluţie orală, care se găsește în flacoane, folosiţi măsura dozatoare.

  • Pentru Duphalac Fruit dozat în pliculeţe de 15ml, colţul pliculeţului trebuie rupt şi conţinutul trebuie administrat imediat.

  Doza poate fi administrată o dată pe zi, de exemplu în timpul micului dejun sau divizată în două doze de-a lungul zilei. După câteva zile, doza inițială poate fi ajustată la doza de întreținere în funcție de răspunsul dumneavoastră la tratament. Pot fi necesare câteva zile (2-3 zile) înainte de instalarea efectelor tratamentului.

  Duphalac Fruit soluţie orală în flacon sau pliculeţe de 15ml:

  Adulţi şi adolescenţi: doza initiala - 15-45ml corespunzător la 10-30g lactuloză (1-3 pliculeţe), doza de intretinre - 15-30ml corespunzător la 10-20g lactuloză (1-2 pliculeţe);

  Copii și adolescenți (7-14 ani): doza initiala - 15ml corespunzător la 10g lactuloză (1 pliculeţ), doza de intretinere - 10-15ml corespunzător la 7-10g lactuloză (1 pliculeţ*);

  Copii (1-6 ani): doza initiala - 5-10ml corespunzător la 3-7g lactuloză, doza de intretinere - 5-10ml corespunzător la 3-7g lactuloză;

  Copii sub 1 an: doza initiala - până la 5ml corespunzător până la 3g lactuloză, doza de intretinere - până la 5ml corespunzător până la 3g lactuloză.

  *Dacă doza de întreţinere este sub 15ml, este recomandată utilizarea Duphalac Fruit care se găsește în flacon. Pentru o doză stabilită pentru nou-născuţi şi copii cu vârsta de până la 7 ani este recomandată utilizarea Duphalac Fruit care se găsește în flacon.

  Utilizarea la copii: utilizarea de laxative la copii și adolescenți, copii mici şi sugari trebuie să fie excepţională şi sub supraveghere medicală. Vă rugăm să nu administraţi Duphalac Fruit la copii și adolescenți (cu vârsta sub 14 ani), înainte să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru prescriere şi supraveghere atentă.

  Pacienţi vârstnici şi pacienţi cu insuficienţă renală sau hepatică: nu există recomandări speciale de dozare.

  Dacă luaţi mai mult Duphalac Fruit decât trebuie: in cazul unui supradozaj, puteţi prezenta diaree, pierdere de electroliţi sau durere de burtă. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aţi luat mai mult din Duphalac Fruit decât trebuia.

  Dacă uitaţi să luaţi Duphalac Fruit: dacă uitaţi să luaţi o doză de Duphalac Fruit, nu vă îngrijoraţi. Luaţi următoarea doză la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetați să luați Duphalac Fruit: nu opriți sau schimbați tratamentul înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Următoarele reacţii adverse au fost raportate pentru Duphalac Fruit: diaree, flatulenţă (gaze), greaţă (senzaţie de rău), vărsături, durere de burtă, dezechilibru electrolitic din cauza diareei. Flatulenţa poate apărea în special în primele zile de tratament. De regulă, aceasta dispare după câteva zile. Dacă sunt folosite doze mai mari decât cele recomandate, pot apărea durerea de burtă şi diareea. In acest caz, doza trebuie redusă. Dacă prezentați orice reacție adversă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ și posibilele reacțiile adverse nemenționate în acest prospect.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Duphalac Fruit

  Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizaţi Duphalac Fruit după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Pliculețele utilizate parţial trebuie aruncate. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare. După prima deschidere a flaconului medicamentul trebuie aruncat după 21 săptămâni.

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  Ce conţine Duphalac Fruit: substanţa activă este lactuloza. Un plic de Duphalac Fruit soluție orală conține lactuloză 15ml echivalent cu 10g. Un ml de Duphalac Fruit soluţie orală conţine lactuloză 667mg. Duphalac Fruit soluţie orală conţine de asemenea aromă de prună. Duphalac Fruit nu conține alți excipienţi. Cu toate acestea, poate conține glucide ca lactoza, galactoza şi fructoza rezultate din metoda de sinteză.

  Cum arată Duphalac Fruit şi conţinutul ambalajului: Duphalac Fruit soluţie orală este un lichid limpede, vâscos. Medicamentul este incolor până la galben brun.

  Prezentare: flacon x 200ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent