Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Espumisan L 40mg/ml emulsie orala - 30ml Berlin-Chemie

  Producator: Berlin-Chemie
  SKU: 2130775
  Disponibilitate: In stoc
  20,00 Lei
  Prețul tău: 18,00 Lei
  i h

  Espumisan® L 40mg/ml picături orale - emulsie simeticonă

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după câteva zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Espumisan L şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Espumisan L

  3. Cum să luaţi Espumisan L

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Espumisan L

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Espumisan L şi pentru ce se utilizează

  Espumisan L conţine substanţa activă simeticonă care aparţine unei clase de medicamente numită "medicamente gastro-intestinale". Substanţa activă, simeticona, dezintegrează bulele de gaz acumulate în stomac şi intestine. Gazele eliberate în cursul acestui proces pot fi apoi eliminate în mod natural.

  Utilizare:

  - pentru tratarea tulburărilor provocate de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor, de exemplu, acumularea de gaze (meteorism, senzaţia de plenitudine) şi colici la copii (colici la trei luni);

  - pentru pregătirea stomacului şi intestinelor pentru examinări cu scop diagnostic abdominal, de exemplu radiografia, ecografia şi endoscopia;

  - ca agent de dispersare a spumei după intoxicaţia cu detergenţi (agenţi tensioactivi).

  Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Espumisan L

  Nu luaţi Espumisan L dacă sunteţi alergic la simeticonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). Vă rugăm reţineţi că atunci când daţi Espumisan L altora, aceste contraindicaţii se pot aplica şi lor.

  Atenţionări şi precauţii: inainte să luaţi Espumisan L adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Simptomele datorate gazelor pot de asemenea să fie un semn al unor probleme mai grave la nivelul stomacului sau al intestinelor. Simptomele pot include:

  - o senzaţie de presiune şi plenitudine;

  - eructaţii;

  - zgomote intestinale;

  - balonare.

  Dacă se produc şi/sau persistă aceste simptome, trebuie să vă prezentaţi la medic. Aceştia vor investiga dacă există o altă boală care necesită tratament adecvat.

  Espumisan L împreună cu alte medicamente: nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu sunt anticipate efecte negative dacă se ia Espumisan L în timpul sarcinii şi al alăptării deoarece substanţa activă simeticonă nu este absorbită din stomac şi intestine în sânge. Totuşi, nu există date clinice pentru utilizarea Espumisan L la femeile însărcinate.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu sunt necesare precauţii speciale.

  Espumisan L conţine sorbitol, propilenglicol şi sodiu. 1ml din acest medicament conţine sorbitol 148,16mg, propilenglicol 3,68mg şi sodiu 1,78mg. Dacă vi s-a spus de către medicul dumneavoastră că aveţi intoleranţă la unele zaharuri, anunţaţi-vă medicul înainte de a utiliza acest medicament.

  3. Cum să luaţi Espumisan L

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Mod de administrare: agitaţi flaconul înainte de utilizare. 25 picături (1 mililitru de emulsie orală) conţin 40mg simeticonă. Doza recomandată este:

  Pentru tratamentul simptomelor tulburărilor provocate de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor, de exemplu, acumularea de gaze (meteorism) şi o senzaţie de plenitudine: 

  • Sugari: 25 picături (echivalentul a 1ml) în fiecare biberon sau înainte sau după fiecare alăptare.

  • Copii între 1-6 ani: 25 picături (echivalentul a 1 ml) de 3-5 ori pe zi.

  • Copii între 6-14 ani: 25-50 picături (echivalentul a 1-2ml) de 3-5 ori pe zi.

  • Adolescenţi peste 14 ani şi adulţi: 50 picături (echivalentul a 2ml) de 3-5 ori pe zi.

  Notă: Espumisan L se poate de asemenea, administra după intervenţii chirurgicale. Espumisan L se ia în timpul sau după mese şi, de asemenea, înainte de culcare, dacă este necesar. Espumisan L se ia pe toată perioada în care există simptome. Dacă este necesar, Espumisan L poate, de asemenea, să fie luat pe o perioadă lungă de timp. Dar dacă simptomele persistă, vă rugăm să citiţi “Atenţionări şi precauţii” de la pct. 2.

   - Pentru pregătirea examinărilor cu scop diagnostic ale stomacului şi intestinelor, de exemplu radiografia, ecografia şi endoscopia:

  • Radiografie, ecografie:

  - in ziua precedentă examinării: 2ml de 3 ori pe zi (echivalentul a 50 picături de fiecare dată);

  - in dimineaţa examinării: 2ml (echivalentul a 50 picături).

  • Adjuvant la suspensii de mediu de contrast (utilizat pentru examinările diagnostice ale stomacului şi intestinelor): 4-8ml la 1 litru de substanţă de contrast pentru imagistică cu dublu contrast.

  Pentru pregătirea examinărilor endoscopice ale tractului gastro-intestinal superior (endoscopie):

  • inainte de endoscopie: 4-8ml. Dacă este necesar, se pot introduce câţiva mililitri de emulsie prin canalul instrumental al endoscopului în timpul examinării pentru a elimina bulele de gaz care interferează în examinare.

  Ca agent de dispersare a spumei după intoxicaţia cu detergenţi (agenţi tensioactivi):

  • Copii: 2,5-10ml (echivalentul a 65 picături până la 1/3 din conţinutul flaconului);

  • Adulţi: 10-20ml (echivalentul a 1/3 până la 2/3 din conţinutul flaconului).

  Notă: Dacă luaţi Espumisan L ca măsură de prim-ajutor după ce a fost înghiţit detergentul, trebuie să vă prezentaţi la medic imediat! Dacă aveţi impresia că efectul Espumisan L este prea intens sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Dacă luaţi mai mult Espumisan L decât trebuie: nu sunt anticipate efecte negative în cazul unui supradozaj. Chiar şi cantităţi mari de Espumisan L sunt tolerate fără probleme. Substanţa activă a Espumisan L, simeticona, dezintegrează spuma din stomac şi intestine printr-un proces pur fizic. Simeticona nu este absorbită în sânge.

  Dacă uitaţi să luaţi Espumisan L: puteţi lua doza omisă în orice moment.

  Dacă încetaţi să luaţi Espumisan L: simptomele pot apărea din nou după întreruperea utilizării Espumisan L. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Până în prezent, nu s-au raportat reacţii adverse cauzate de utilizarea Espumisan L.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, la: România Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucureşti, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Espumisan L

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Notă cu privire la stabilitatea după prima deschidere a flaconului Espumisan L poate fi utilizat timp de până la 6 luni după prima deschidere a flaconului. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Espumisan L: substanţa activă este simeticona. Fiecare mililitru picături orale, emulsie (25 picături) conţine 40mg simeticonă. Celelalte componente sunt: macrogol stearat, glicerol monostearat, carbomeri, acesulfam de potasiu, sorbitol lichid, clorură de sodiu, citrat de sodiu, hidroxid de sodiu, acid sorbic, aromă de banane (substanțe aromatizante identice celor naturale și propilenglicol), apă purificată.

  Cum arată Espumisan L şi conţinutul ambalajului: emulsie uşor vâscoasă, de culoare alb-lăptoasă, cu miros de banane.

  Prezentare: flacon x 30ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent