Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Flonase 50mcg/dz spray nazal - 60 doze

  Producator: GlaxoSmithKline
  SKU: 16276157
  Disponibilitate: In stoc
  43,99 Lei
  i h

  Flonase 50mcg/dz spray nazal  - Flutizazona

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Folosiți întotdeauna acest medicament exact conform descrierii din prospectul de față sau conform instrucțiunilor primite din partea farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Flonase şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Flonase

  3. Cum să utilizaţi Flonase

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Flonase

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Flonase şi pentru ce se utilizează

  Substanţa activă este propionat de fluticazonă, un corticosteroid care, în condiţiile utilizării zilnice, acţionează împotriva inflamaţiei. Acest spray ajută la menţinerea controlului asupra reacţiilor organismului dumneavoastră la factorii alergeni (care declanşează alergii) prezenţi în mediul înconjurător. Flonase se utilizează la adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste, pentru tratamentul simptomelor alergice ale febrei fânului şi ale altor alergii provocate de factori alergeni prezenţi în aer cum ar fi alergiile la animale de casă, acarieni şi spori de mucegai. Acesta ameliorează simptome inclusiv strănut, mâncărimi la nivelul ochilor şi hiperlacrimaţie (ochi umezi) şi simptome precum secreţii nazale (nas care curge) şi mâncărimi ale nasului sau nas înfundat, timp de până la 24 de ore. Este posibil ca pentru apariţia nivelului maxim de protecţie să fie necesară utilizarea timp de 3 sau 4 zile. Prin urmare, este important să se continue utilizarea regulată pentru a obţine un beneficiu terapeutic complet. Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Flonase

  Nu utilizaţi Flonase dacă sunteţi alergic la propionat de fluticazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

  Atenţionări şi precauţii: inainte să utilizaţi Flonase adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

  - dacă utilizaţi alte medicamente care conţin corticosteroizi (inclusiv creme pentru tratamentul eczemelor, inhalatoare pentru tratamentul astmului bronşic, comprimate, medicamente injectabile, spray-uri nazale şi picături pentru aplicare în ochi sau în nas);

  - dacă aveţi o infecţie în interiorul nasului sau la nivelul sinusurilor, sau dacă aveţi o răceală, dacă aveţi febră, dacă aţi suferit de curând o intervenţie chirurgicală, o leziune (rană) sau o ulceraţie la nivelul nasului.

  Dacă după 7 zile simptomele dumneavoastră nu se îmbunătăţesc, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Nu utilizaţi acest spray continuu mai mult de 3 luni decât la recomandarea medicului dumneavoastră.

  Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă prezentaţi vedere înceţoşată sau alte tulburări ale vederii care pot fi cauzate de cataractă sau glaucom.

  Când spray-uri nazale cu corticosteroizi sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, reacţiile adverse pot apărea din cauza medicamentului care este absorbit de către organism. Aceste reacţii sunt mult mai puțin probabil să apară decât în cazul corticosteroizilor administraţi pe cale orală şi pot varia la fiecare pacient în parte și între diferitele medicamente cu corticosteroizi. Efecte sistemice potențiale pot include sindromul Cushing, caracteristici cushingoide, supresie corticosuprarenală, întârzierea creșterii la copii și adolescenți și, mai rar, scăderea densităţii minerale osoase, efecte asupra metabolismului glucozei și o gamă de efecte psihologice sau comportamentale, inclusiv hiperactivitate psihomotorie, tulburări de somn, anxietate, depresie sau agresivitate (mai ales la copii și adolescenţi). Tratamentul cu doze mai mari de corticosteroizi nazali decât cele recomandate poate duce la supresia corticosuprarenalei semnificativă clinic. În cazul în care există dovezi că se utilizează doze mai mari decât cele recomandate, atunci o suplimentare cu corticosteroid sistemic adiţional trebuie luată în considerare în timpul perioadelor de stres sau intervenții chirurgicale.

  Flonase împreună cu alte medicamente: vă rugăm spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală, mai ales:

  - medicamente care conţin corticosteroizi (inclusiv creme pentru tratamentul eczemelor, inhalatoare pentru tratamentul astmului bronşic, comprimate, medicamente injectabile, spray-uri nazale şi picături pentru aplicare în ochi sau în nas);

  - ritonavir sau cobicistat ( medicamente pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane [HIV]);

  - ketoconazol (un medicament pentru tratamentul infecţiilor produse de fungi).

  Unele medicamente pot creşte efectul Flonase şi e posibil ca medicul dumneavoastră să dorească să vă monitorizeze cu atenţie dacă luaţi aceste medicamente (inclusiv unele medicamente pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane [HIV]: ritonavir, cobicistat).

  Flonase împreună cu alimente şi băuturi: puteţi utiliza Flonase indiferent de momentul zilei, chiar dacă aţi consumat sau nu alimente.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu există date privind efectele acestui medicament asupra fertilităţii.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: este improbabil ca Flonase să influenţeze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule şi de a folosi orice unelte sau utilaje.

  Flonase conţine clorură de benzalconiu care vă poate provoca anumite probleme legate de respiraţie (bronhospasm) sau iritaţie la nivelul mucoasei nasului şi, în special în cazul utilizării pe termen lung, tumefierea acestei mucoase (edeme).

  3. Cum să utilizaţi Flonase

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste: doza recomandată este de două pulverizări în fiecare nară o dată pe zi (200 micrograme propionat de fluticazonă), de preferat dimineaţa. După ameliorarea simptomelor dumneavoastră, veţi putea scădea doza la o pulverizare în fiecare nară o dată pe zi. Dacă simptomele sunt extrem de grave, este posibil să fie necesară creşterea dozei la două pulverizări în fiecare nară de două ori pe zi până la ameliorarea acestora, însă numai pentru o durată scurtă de timp.

  Nu administraţi mai mult de 8 pulverizări (4 în fiecare nară) în fiecare zi. Folosiţi cea mai mică doză posibilă pentru controlul simptomelor dumneavoastră. Dacă după 7 zile simptomele dumneavoastră nu se ameliorează sau dacă nu sunt bine controlate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Nu utilizaţi o doză mai mare decât doza recomandată.

  • Utilizarea la copii şi adolescenţi: a nu se utiliza de către copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

  Mod de administrare: administrarea se face numai în nas. Nu înghiţiţi. Nu pulverizaţi în ochi. Suflaţi nasul cu blândeţe. Agitaţi bine flaconul şi scoateţi capacul de protecţie. Dacă este un flacon de Flonase care nu a mai fost utilizat până atunci sau dacă nu aţi utilizat spray-ul timp de mai multe zile, va fi nevoie să pregătiţi mecanismul. Apăsaţi de câteva ori pe pompă până vedeţi apărând o formaţiune de vapori. Ţineţi flaconul in pozitie verticala. Introduceţi aplicatorul nazal într-o nară şi acoperiţi cealaltă nară cu degetul, aplecaţi puţin capul spre înainte şi ţineţi flaconul în poziţie verticală. Încercaţi să nu orientaţi aplicatorul nazal spre regiunea centrală a nasului. Începeţi să inspiraţi încet pe nas. Pe măsură ce inspiraţi, apăsaţi ferm pe părţile laterale ale aplicatorului nazal pentru a elibera o pulverizare în nară. Expiraţi pe gură. Repetaţi pentru a elibera o a doua pulverizare în aceeaşi nară. Scoateţi aplicatorul nazal din nara respectivă şi expiraţi pe gură. Repetaţi ultimii 2 pentru administrarea dozei în cealaltă nară. După utilizarea spray-ului, ştergeţi aplicatorul nazal cu un şerveţel curat sau cu o batistă curată şi puneţi capacul la loc.

  Este posibil ca pentru apariţia nivelului maxim de protecţie oferit de Flonase să fie necesară utilizarea timp de 3 sau 4 zile. Pentru a preveni apariţia simptomelor, începeţi să utilizaţi Flonase înainte de expunerea la factorii care declanşează în mod obişnuit apariţia simptomelor în cazul dumneavoastră.

  Nu trebuie să utilizaţi Flonase pentru un interval care să depăşească perioada de expunere la factorii care declanşează în mod obişnuit apariţia simptomelor alergice în cazul dumneavoastră (de exemplu, polen).

  Dacă utilizaţi mai mult Flonase decât trebuie: spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi mai mult medicament decât doza recomandată.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Flonase: dacă uitaţi să utilizaţi o doză, pur şi simplu administraţi doza următoare atunci când trebuie. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. În cazul utilizării unor spray-uri nazale cu corticosteroizi în doze mari pentru perioade lungi de timp, ar putea apărea reacţii adverse din cauza absorbţiei medicamentului de către organism. Unele reacții adverse pot fi grave. Reacţii adverse foarte rare, dar grave, pentru care trebuie să primiţi imediat asistenţă medicală. Semne ale unei reacţii alergice, cum ar fi erupţie trecătoare pe piele, umflarea gurii sau a feţei sau respiraţie dificilă. Dacă observaţi noi modificări ale vederii care apar după ce începeţi utilizarea acestui medicament. S-au raportat cazuri rare de probleme ale ochilor cum ar fi cataractă sau glaucom la persoanele care au utilizat doze mari de corticosteroizi pe durata mai multor ani. Este posibil să apară mici orificii (perforaţii) ale peretelui din interiorul nasului care separă nările. Probleme la nivelul ochilor cum este durerea. Alte reactii adverse: inceţoşarea vederii. În cazul apariţiei oricăreia dintre aceste simptome, opriţi utilizarea medicamentului şi solicitați imediat asistență medicală; sângerări nazale ocazionale, strănut după utilizarea spray-ului, dar care încetează în scurt timp; perceperea de gusturi sau mirosuri neplăcute, uscăciune sau iritaţie a nasului sau gâtului, durere de cap. În cazul apariţiei oricăreia dintre aceste simptome, opriţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Flonase

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe sticlă după ‘EXP’. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi peste 30˚C. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Flonase: substanţa activă este propionat de fluticazonă. Fiecare pulverizare eliberează 100mg suspensie care conţin propionat de fluticazonă 50 micrograme ca doză administrată. Celelalte componente sunt glucoză (anhidră), celuloză microcristalină, carmeloză sodică, alcool feniletilic, clorură de benzalconiu, polisorbat 80 şi apă purificată.

  Cum arată Flonase şi conţinutul ambalajului: Flonase este un spray nazal sub formă de suspensie apoasă opacă, de culoare albă. Flaconul de sticlă de culoare brună este prevăzut cu pompă, aplicator nazal şi capac. 

  Prezentare: flacon x 60 doze.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent