Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Hedelix 50mg - 10 comprimate efervescente Krewel

  Producator: Krewel Meuselbach
  SKU: 19953111
  Disponibilitate: In stoc
  25,00 Lei
  i h

  Hedelix® 50mg comprimate efervescente - Extract uscat din frunze de iederă

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după o săptămână nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Hedelix comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să luați Hedelix comprimate efervescente

  3. Cum să luați Hedelix comprimate efervescente

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Hedelix comprimate efervescente

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Hedelix comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

  Hedelix comprimate efervescente este un medicament din plante utilizat ca expectorant în cazul tusei productive.

  2. Ce trebuie să știți înainte să luați Hedelix comprimate efervescente

  Nu luați Hedelix comprimate efervescente dacă sunteţi alergic la iederă, plante aparținând familiei araliaceae, cum ar fi Schefflera, Panax ginseng sau Eleutherococcus senticosus, mentol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

  Atenționări și precauții: inainte să luați Hedelix comprimate efervescente, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă apare dispnee (dificultate la respirație), febră, spută (expectorație) cu sânge sau purulentă, trebuie să vă adresați unui medic sau unui farmacist. Se recomandă prudență la pacienții cu gastrită sau ulcer gastric. Dacă după o săptămână nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Copii: Hedelix comprimate efervescente nu se administrează copiilor cu vârsta sub 6 ani.

  Hedelix comprimate efervescente împreună cu alte medicamente: nu s-au efectuat studii de interacțiune. Utilizarea concomitentă cu antitusivele opioide cum ar fi codeină sau dextrometorfan nu este indicată fără recomandare medicală. Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați/utilizați, ați luat/ați utilizat recent sau s-ar putea să luați/utilizați orice alte medicamente.

  Hedelix comprimate efervescente împreună cu alimente şi băuturi: Hedelix comprimate efervescente trebuie utilizat după masă.

  Sarcina, alăptarea și fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Siguranța în timpul sarcinii și alăptării nu a fost stabilită. În absența datelor suficiente, utilizarea în timpul sarcinii și alăptării nu este recomandată.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu s-au efectuat studii privind efectul asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

  Hedelix comprimate efervescente conține sodiu. Un comprimat efervescent conține 13,7mmol (316mg) sodiu. Această informație este importantă pentru pacienții care urmează o dietă cu conținut controlat de sodiu. Hedelix comprimate efervescente conține macrogolglicerol hidroxistearat. Macrogolglicerolul hidroxistearat poate provoca tulburări gastrice și diaree. Hedelix comprimate efervescente conține glucoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele tipuri de glucide, vă rugăm să vă adresați medicului înainte de a utiliza acest medicament.

  3. Cum să luați Hedelix comprimate efervescente

  Luați întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Cu excepția cazului în care medicul vă prescrie altfel, doza recomandată este:

  Adolescenți cu vârsta de 12 ani și peste 12 ani, adulți și vârstnici: trebuie să luați un comprimat efervescent (corespunzând la 50mg extract uscat din frunze de iederă) de două ori pe zi (dimineața și seara);

  Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani: trebuie să luați o jumătate de comprimat efervescent (corespunzând la 25mg extract uscat din frunze de iederă) de două ori pe zi (dimineața și seara). Hedelix comprimate efervescente nu este destinat utilizării la copiii cu vârsta sub 6 ani.

  Tub: păstrați a doua jumătate a comprimatului efervescent în tub până la următoarea utilizare (maxim 24 ore). Închideți bine tubul după ce ați luat comprimatul. Plic: păstrați a doua jumătate a comprimatului efervescent în plicul închis, până la următoarea utilizare (maxim 24 ore). Zona de la marginea deschisă a plicului se închide prin plierea de două ori. Comprimatul poate fi divizat în doze egale. Nu sunt disponibile date suficiente pentru a permite recomandări specifice privind doza în cazul afectării funcției renale/hepatice.

  Mod de administrare: administrare orală. Comprimatul efervescent se dizolvă în jumătate de pahar cu apă și se bea după masă.

  Durata tratamentului: dacă simptomele persistă mai mult de o săptămână în timpul utilizării medicamentului, trebuie să vă adresați unui medic sau unui farmacist.

  Dacă luați mai mult Hedelix comprimate efervescente decât trebuie: in mod normal nu apar efecte adverse dacă se utilizează un comprimat efervescent în plus față de doza recomandată. Greața, vărsăturile, diareea și agitația pot apărea dacă se iau în mod considerabil mai multe comprimate. A fost raportat cazul unui copil de 4 ani la care a apărut agresivitate și diaree după administrarea accidentală de extract de iederă corespunzător a șase comprimate efervescente. În acest caz trebuie solicitat imediat consult medical.

  Dacă uitaţi să luați Hedelix comprimate efervescente: nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacții adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Următoarea listă acoperă toate reacțiile adverse cunoscute care pot apărea în timpul tratamentului cu extract din frunze de iederă, inclusiv cele provenite în urma administrării unor doze mai mari și a tratamentelor pe termen lung. Au fost raportate reacții gastro-intestinale (greață, vărsături, diaree). Frecvența nu este cunoscută. Au fost raportate reacții alergice (urticarie, erupție cutanată, dispnee). Frecvența nu este cunoscută. Dacă apar alte reacții adverse care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Hedelix comprimate efervescente

  Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și pe recipient după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Condiții de păstrare: Tub - păstrați tubul bine închis pentru a proteja medicamentul de umiditate. După prima deschidere a tubului păstrați medicamentul la temperaturi sub 25 °C. Plicuri - păstrați medicamentul în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. Perioada de valabilitate după deschidere: Tub - comprimatele efervescente Hedelix pot fi utilizate timp de 6 luni după prima deschidere. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  Ce conţine Hedelix comprimate efervescente: substanţa activă este extract uscat din frunze de iederă. Fiecare comprimat efervescent conține 50mg extract uscat din Hedera helix L., folium (frunze de iederă) (4-8:1), solvent de extracție: etanol 30% (m/m). Celelalte componente sunt: acid citric anhidru (Ph.Eur.), hidrogenocarbonat de sodiu (Ph.Eur.), manitol (Ph.Eur.), carbonat de sodiu anhidru (Ph.Eur.), zaharină sodică (Ph.Eur.), ciclamat de sodiu (Ph.Eur.), simeticonă (Ph.Eur.), trigliceride cu lanț mediu (Ph.Eur.), citrat de sodiu (Ph.Eur.), macrogolglicerol hidroxistearat (Ph.Eur.), pulbere de sfeclă roșie (concentrat din suc de sfeclă roșie), maltodextrina (Ph.Eur.), acid citric monohidrat (Ph.Eur.), enocianină pulbere (extract de antocianină din coajă de struguri (E163), sirop de glucoză), aromă de coacăze negre (butirat de etil, cetonă de zmeură, linalol, acetat de hexenil c-3, mentol, L-, maltodextrină, propilenglicol, amidon modificat).

  Cum arată Hedelix comprimate efervescente şi conţinutul ambalajului: Hedelix comprimate efervescente se prezintă sub formă de comprimate rotunde, plate, cu puncte purpurii, cu o linie mediană pe o față.

  Prezentare: tub x 10 comprimate efervescente.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent