Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide
  Inapoi la toate articolele

  Imbatranirea articulara - Poate fi ea amanata?

  Imbatranirea este un proces natural, avand cauze multiple in care au loc, cu trecerea timpului, schimbari fiziologice in cadrul sistemului de organe, tesuturi si celule. La nivelul pielii si cartiajelor sinteza colagenului si proteoglicanilor scade alaturi de sinteza glicozaminoglicanilor care au un rol esential in integritatea si sanatatea acestor tesuturi. O suplimentare zilnica cu substante nutritive, continand colagen hidrolizat, vitamine si antioxidanti pot imbunatati aspectul si elasticitatea pielii, dar si mobilitatea articulara (genunchi, coate, incheieturile mainiilor etc).

  Un studiu dublu-orb randomizat, placebo-controlat efectuat pe 120 de subiecti, timp de 90 zile, in 2018 a relevat efectele administrarii orale a suplimentelor ce contineau colagen hidrolizat, vitamine si antioxidanti asupra elasticitatii pielii (crestere cu 40% fata de placebo). De asemenea, analiza histologica a unor portiuni de piele a evidentiat schimbari “arhitecturale” ale acesteia, cu scaderea elastozei solare (o modificare a structurii pielii ca umare a expunerii prelungite la radiatiile UV) dar si o mai buna organizare a fibrelor de colagen. Inclusiv subiectii participanti la studiu au remarcat o piele mai elastica si mai hidratata. La nivelul articulatiilor s-a observant o reducere a durerilor articulare cu -43% si o imbunatatire a mobilitatii articulatiilor cu +39%.

  Astfel, s-a concluzionat ca administrarea zilnica de suplimente continand combinatii de peptide de colagen bioactive, sulfat de controitina, glucozamina, L-carnitina, vitamine si minerale poate fi o solutie eficienta in incetinirea procesului de imbatranire.

   

  Bibliografie: “Daily oral supplementation with collagen peptides combined with vitamins and other bioactive compounds improves skin elasticity and has a beneficial effect on joint and general wellbeing”, Anna Czajka, Ewa M Kania, Licia Genovese, Andrea Corbo, Giovanni Merone, Cecilia Luci, Sara Sibilla, New York, 2018 Sep; 57:97-108.

  Autor: farm. State Cristina

   

  Vezi produsele noastre pentru sanatatea osteo-articulara.

   

  Comentarii
  Adauga un comentariu Inchide