Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Infacol - 50ml

  Producator: Teva
  SKU: 7474713
  Disponibilitate: In stoc
  23,89 Lei
  Prețul tău: 21,50 Lei
  i h

  Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie - Simeticonă

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie

  3. Cum să luaţi Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie şi pentru ce se utilizează

  Acest medicament tratează simptomele balonării (acumulare excesivă de gaze în intestin) şi este indicat pentru toate grupele de vârstă. Acţionează prin dezintegrarea bulelor de gaz din bolul alimentar şi din mucusul din tractul digestiv. Gazele eliberate în cursul acestui proces pot fi absorbite (preluate) prin peretele intestinal sau eliminate prin mişcarile intestinale. Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie este utilizat:

  - pentru a trata simptomele gastro-intestinale determinate de gaze, de exemplu acumulare de gaze în intestin (meteorism, balonare);

  - pentru a trata simptomele gastro-intestinale determinate de gaze, de exemplu formarea excesivă de gaze în intestin după operaţii;

  - pentru pregătirea în vederea examinării cu scop diagnostic la nivelul abdomenului (de exemplu, în radiografie şi sonografie, examinare endoscopică; ca adjuvant al suspensiilor cu substanţe de contrast).

  Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie

  Nu luaţi Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie dacă sunteţi alergic la simeticonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). Vă rugăm să ţineţi cont când administraţi acest medicament altor persoane, deoarece acest lucru este valabil şi pentru ele.

  Atenționări și precauții: inainte să utilizaţi Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. În afecţiuni ale stomacului recent apărute şi/sau persistente după 14 zile de tratament trebuie să vă adresaţi unui medic. Acesta va investiga dacă există o afecțiune care să necesite un alt tratament.

  Copii și adolescenți: in mod deosebit, dacă se administrează la sugari sau copii trebuie să vă adresaţi medicului.

  Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie împreună cu alte medicamente: nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

  Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie împreună cu alimente şi băuturi: nu sunt necesare consideraţii speciale.

  Sarcina, alăptarea și fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Deoarece nu există date cu privire la sarcină, utilizarea acestui medicament în timpul sarcinii şi al alăptării nu este recomandată.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu necesită precauţii speciale.

  Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie conține sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să luaţi Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Sunt două moduri de a măsura doza de Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie:

  • În funcţie de cât de mare este doza, măsurarea acesteia se poate face cu:

  - dispozitivul de picurare,

  - o măsură dozatoare gradată în mililitri (ml).

  Mai multe detalii de utilizare a dispozitivului de măsurare pot fi găsite după tabelele cu doze. Doza de Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie trebuie stabilită în funcţie de intensitatea simptomelor.

  Doza recomandată este:

  • Ca medicament fără prescripţie medicală pentru tratarea simptomelor gastro-intestinale determinate de gaze în intestin:

  Sugari: 5-10 picături la fiecare biberon sau în linguriţă înainte de fiecare alăptare;

  1-6 ani: 10 picături de 3-5 ori pe zi;

  6-14 ani: 10-20 picături de 3-5 ori pe zi

  Adolescenţi şi adulţi: 20 picături de 3-5 ori pe zi.

  Este, de asemenea, posibilă administrarea acestui medicament după intervenţii chirurgicale sub supravegherea unui medic. Acest medicament se administrează în timpul mesei, după masă sau, dacă este necesar, și seara, înainte de culcare. Acest medicament trebuie utilizat atât timp cât persistă simptomele, dar nu mai mult de 14 zile fără recomandarea medicului. Acest medicament poate fi utilizat o perioadă mai lungă de timp numai la recomandarea medicului. Vă rugăm citiţi şi pct. 2 «Atenționări și precauții».

  • Înaintea procedurilor de diagnostic, sub supravegherea unui medic: 1ml de 3 ori pe zi, după mese, în ziua anterioară examinării şi 1ml în dimineaţa din ziua examinării.

  • Ca adjuvant al suspensiilor cu substanţe de contrast, sub supravegherea unui medic: 2-4ml la 1 litru substanţă de contrast pentru o investigaţie cu contrast dublu.

  • Înaintea investigaţiilor la nivelul stomacului şi intestinului subţire (endoscopie), sub supravegherea unui medic: 2-3ml înainte de endoscopie. Dacă este necesar, se introduc prin canalul endoscopului câţiva mililitri de emulsie în plus, în timpul examinării, pentru a elimina interferenţa determinată de bulele de spumă.

  Mod de utilizare: a se agita înainte de utilizare! Utilizarea dispozitivului de picurare (10-25 picături): flaconul trebuie ţinut vertical cu dispozitivul de picurare îndreptat în jos.

  25 picături sunt echivalentul a 1ml emulsie (echivalent cu simeticonă 40mg).

  Utilizarea măsurii dozatoare: ca dispozitiv de măsurare, este ataşată o măsură dozatoare gradată în mililitri la capacul cu filet al flacoanelor de 30ml şi 50ml. Dacă este necesar (de exemplu, la doze de 25 picături sau mai mult), acest dispozitiv poate fi scos şi utilizat în locul dispozitivului de picurare pentru măsurarea dozei.

  Notă: din cauza pericolului de a fi înghiţită, măsura dozatoare nu trebuie lăsată la îndemâna copiilor.

  Dacă luaţi mai mult Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie decât trebuie: administrarea unei cantităţi prea mari din acest medicament nu determină un efect negativ. Chiar şi cantităţi mari ale acestui medicament sunt bine tolerate fără a provoca probleme. Substanţa activă din acest medicament, simeticona, produce dezintegrarea spumei din tractul gastro-intestinal printr-o acţiune de natură fizică. Simeticona nu este absorbită şi nu este modificată chimic sau enzimatic în timpul trecerii prin intestin.

  Dacă uitaţi să luaţi Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie: in acest caz, puteţi să utilizaţi doza uitată oricând.

  Dacă încetaţi să luaţi Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie: in acest caz pot reveni simptomele. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest mediament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Până în prezent nu au fost observate reacţii adverse asociate cu acest medicament.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. Dacă observaţi orice reacţii adverse, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  5. Cum se păstrează Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie

  Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. Acest medicament poate fi utilizat 6 luni după prima deschidere a flaconului. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie: substanţa activă este simeticona. Un mililitru de emulsie orală conţine simeticonă 40 mg. Celelalte componente sunt: stearat de macrogol 40 tip I, monostearat de glicerol 40-55, acid sorbic, hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului, acesulfam de potasiu, clorură de sodiu, sorbitol lichid (necristalizat)(E 420), carbomer, citrat de sodiu, aromă de banană, apă purificată.

  Cum arată Infacol 40mg/ml picături orale, emulsie şi conţinutul ambalajului: Infacol 40mg/ml, picături orale, emulsie este o emulsie de culoare alb lăptoasă, uşor vâscoasă. 

  Prezentare: flacon x 50ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent