Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  kitonail 80mg/g x 3.3ml

  Producator: angelini
  SKU: 7493906
  Disponibilitate: In stoc
  54,50 Lei
  i h

  Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos - Ciclopirox

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră. Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Trebuie să vă adresați unui medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutățesc sau nu se îmbunătățesc după 6 luni (pentru unghiile de la mână) sau 12 luni (pentru unghiile de la picioare).

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos

  3. Cum să utilizaţi Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii suplimentare

  1. Ce este Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos şi pentru ce se utilizează

  Lacul de unghii Kitonail 80mg/g este un medicament eficient împotriva unui număr mare de fungi (ciuperci) (medicament antimicotic cu spectru larg) pentru utilizare locală la nivelul unghiilor de la mâini şi de la picioare, precum şi la nivelul pielii din imediata vecinătate. Acesta este utilizat pentru tratamentul infecţiilor fungice uşoare până la moderate ale unghiilor (onicomicoze), determinate de fungi filamentoşi şi/sau alţi fungi care pot fi trataţi cu ciclopirox. Substanţa activă, ciclopirox, previne creşterea fungilor şi îi distruge. Prin aceasta se îmbunătăţeşte aspectul unghiilor dumneavoastră.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos

  Nu utilizaţi Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos:

  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ciclopirox sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  - la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, datorită experienţei insuficiente la această grupă de vârstă.

  Atenţionări şi precauţii: inainte de utilizarea Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos adresaţi-vă medicului sau farmacistului. În caz de sensibilizare, vă rugăm să întrerupeţi tratamentul şi să vă adresaţi unui medic. Similar tuturor tratamentelor topice ale onicomicozei, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru o eventuală asociere a unui tratament oral, dacă mai multe unghii (peste 3) sunt afectate sau mai mult de jumătate din suprafaţa unghiei este modificată sau este implicată matricea unghială, precum şi dacă există factori de risc, cum sunt diabetul zaharat şi tulburări ale sistemului imunitar. Dacă aveţi diabet zaharat, vă rugăm să fiţi atent când vă tăiaţi unghiile. Evitaţi contactul cu ochii şi mucoasele. Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos este numai pentru utilizare externă. Nu utilizaţi lac de unghii sau alte produse cosmetice pe unghiile tratate. Dacă aveți antecedente de diabet zaharat, tulburări imune, boli vasculare periferice (probleme de blocare a arterelor), unghii lezate, dureroase sau grav afectate, afecțiuni ale pielii cum ar fi psoriazis sau sindromul de unghii galbene (o afecțiune care determină îngroșarea și decolorarea galbenă a unghiilor, umflarea cronică a membrelor și probleme respiratorii cronice), solicitați sfatul medicului dumneavoastră înainte de a începe tratamentul cu Kitonail.

  Copii şi adolescenţi: Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos este contraindicat pentru copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani (vezi punctul 2).

  Utilizarea altor medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, dacă credeţi că sunteţi gravidă sau plănuiţi să deveniți gravidă adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Tratamentul cu Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos poate fi început numai dacă este absolut necesar, după ce medicul specialist a evaluat cu atenţie beneficiile faţă de eventualele riscuri. Nu se cunoaşte dacă ciclopiroxul trece în laptele matern, la om. Tratamentul cu Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos poate fi început numai dacă este absolut necesar, după ce medicul specialist a evaluat cu atenţie beneficiile faţă de eventualele riscuri.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu sunt necesare măsuri speciale de precauţie. Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos conţine alcool cetostearilic. Acesta poate determina apariţia de reacţii locale la nivelul pielii (dermatită de contact).

  3. Cum să utilizaţi Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos

  Utilizaţi întotdeauna Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Mod de administrare: administrare cutanată (numai pentru utilizare pe unghii şi pielea imediat înconjurătoare). Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos este numai pentru adulţi. Dacă nu vă este altfel prescris de către medicul dumneavoastră, Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos se aplică în strat subţire, o dată pe zi, pe unghia sau unghiile infectate. Pentru aceasta, unghiile trebuie să fie curate şi uscate. Lacul de unghii medicamentos trebuie aplicat pe întreaga suprafaţă a unghiei şi pe 5mm de piele înconjurătoare. Dacă este posibil, Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos trebuie să se aplice, de asemenea, şi sub marginea liberă a unghiilor. Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos se lasă să se usuce timp de aproximativ 30 de secunde. Unghiile nu trebuie să fie spălate timp de cel puţin 6 ore de la aplicare, ca urmare, se recomandă aplicarea seara, înainte de culcare. După această perioadă de timp, se pot urma practicile normale de igienă. Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos nu necesită înlăturarea cu ajutorul solvenţilor sau a materialelor abrazive (de exemplu pila de unghii); este suficientă spălarea unghiilor cu apă. Uneori după câteva zile de tratament, datorită unei spălări necorespunzătoare a unghiei, poate apărea pe suprafaţa acesteia o peliculă subţire, albă. Pentru îndepărtarea ei este necesară o spălare atentă cu săpun neutru sau cu o periuţă de unghii ori burete. În caz de îndepărtare neintenţionată prin spălare, Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos poate fi aplicat din nou. Se recomandă îndepărtarea periodică a părţilor libere ale unghiilor infectate, de exemplu prin tăierea acestora.

  Tratamentul trebuie continuat până la dispariţia bolii, ceea ce înseamnă până când alte unghii sănătoase au crescut din nou, transparente sau aproape transparente. În mod normal, vindecarea completă a unghiilor de la mâini se realizează în aproximativ 6 luni, iar a unghiilor de la picioare în aproximativ 9 până la 12 luni. Dacă o unghie de la mână sau de la picior este afectată în proporţie mare sau dacă sunt afectate mai multe unghii, atunci se recomandă şi un tratament suplimentar pe cale orală. Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră în aceste cazuri. În cazul în care consideraţi că efectul Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos: nu au fost raportate cazuri de supradozaj, până în prezent.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos: dacă uitaţi să aplicaţi medicamentul o dată, nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi tratamentul după recomandarea medicului dumneavoastră sau după cum se explică la punctul 3 din acest prospect (Cum să utilizaţi Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos). În cazul în care nu utilizaţi lacul de unghii medicamentos pentru o perioadă de mai multe zile, eficacitatea acestuia se poate reduce.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos: dacă încetaţi tratamentul cu Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos înainte ca unghiile dumneavoastră să devină transparente sau aproape transparente, este posibil ca fungii să nu fi dispărut. În acest caz, afecţiunea de la nivelul unghiilor dumneavoastră se poate agrava din nou. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: înroşirea locului de aplicare, descuamări, senzaţie de arsură şi mâncărime, eczemă, dermatită alergică, chiar și dincolo de locul de aplicare, decolorarea (trecătoare) a unghiei (această reacţie poate fi atribuită de asemenea însăşi bolii fungice a unghiei). Reacţiile adverse raportate au fost de intensitate uşoară şi de scurtă durată.

  Raportarea reacţiilor adverse suspectate: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos

  A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Țineți flaconul în cutie, pentru a fi protejat de lumină. Țineți flaconul bine închis pentru a se evita evaporarea conţinutului. A nu se păstra la frigider. Acest medicament este inflamabil. Țineți-l departe de surse de căldură şi de flacără deschisă. După prima deschidere a flaconului: a se păstra maxim 6 luni. La temperaturi sub 15°C, lacul de unghii medicamentos se poate transforma în gel; în partea de jos a flaconului pot să apară flocoane sau sedimente uşoare. Acestea pot fi dizolvate prin frecarea flaconului între palme timp de aproximativ 1 minut. După aceea, soluţia va redeveni limpede. Nu există niciun impact asupra calităţii medicamentului sau asupra eficacităţii. Înainte de utilizare, verificaţi vizual dacă soluţia a redevenit limpede (transparentă) începând din partea de jos a flaconului. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii suplimentare

  Ce conţine Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos: substanţa activă este ciclopirox. Un gram de lac de unghii medicamentos conţine ciclopirox 80mg. Celelalte componente sunt: acetat de etil, alcool etilic (96%), alcool cetostearilic, hidroxipropil chitosan şi apă purificată.

  Cum arată Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos şi conţinutul ambalajului: Kitonail 80mg/g lac de unghii medicamentos este o soluţie limpede, incoloră până la slab gălbuie, ambalată în flacoane din sticlă transparentă cu capac cu filet, care prezintă o pensulă pentru aplicare.

  Prezentare: flacon x 3.3ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent