Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Magne B6 - 50 drajeuri Sanofi

  Producator: Sanofi OTC
  SKU: 2154542
  Disponibilitate: In stoc
  34,50 Lei
  Prețul tău: 26,50 Lei
  i h

  Magne B6 drajeuri - Magneziu/clorhidrat de piridoxină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Magne B6 cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după o lună. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Magne B6 şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Magne B6

  3. Cum să utilizaţi Magne B6

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Magne B6

  6. Informaţii suplimentare

  1. Ce este Magne B6 şi pentru ce se utilizează

  Acest medicament conţine magneziu şi clorhidrat de piridoxină. Este utilizat pentru prevenirea şi tratamentul deficitului de magneziu la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani. Asocierea unora dintre următoarele simptome poate indica un deficit de magneziu:

  - nervozitate, iritabilitate, anxietate uşoară, oboseală trecătoare, tulburări minore de somn;

  - manifestări de anxietate, cum sunt spasmele digestive sau palpitaţiile (la subiecţi fără afecţiuni cardiace);

  - crampe musculare, furnicături. Aportul de magneziu poate ameliora aceste simptome. Dacă simptomele nu se ameliorează după o lună de tratament, nu este utilă continuarea acestuia.

  2. Înainte să utilizaţi Magne B6

  Nu luaţi Magne B6:

  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la lactat de magneziu dihidrat, clorhidrat de piridoxină sau la oricare dintre celelalte componente ale Magne B6;

  - dacă aveţi insuficienţă renală severă (afectare a funcţiei rinichilor);

  - dacă urmaţi un tratament cu levodopa (medicament pentru tratamentul bolii Parkinson).

  Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Aveţi grijă deosebită când luaţi Magne B6:

  - această formă farmaceutică nu este destinată copiilor cu vârsta sub 6 ani şi greutate corporală sub 20 kg;

  - la pacienţii cu insuficienţă renală moderată se recomandă precauţie, pentru a evita riscurile care ar putea proveni din creşterea concentraţiei magneziului în sânge;

  - în caz de infecţii urinare, acestea trebuie vindecate, înainte de începerea tratamentului cu magneziu;

  - în cazul asocierii deficitului de calciu, se recomandă, ca primă măsură, în majoritatea cazurilor, corectarea deficitului de magneziu, înainte de a începe administrarea de calciu;

  - dacă luaţi doze mari de piridoxină pe o perioadă lungă de timp (câteva luni sau, în alte cazuri, ani), poate să apară afectarea senzorială a nervilor.

  Simptomele includ: amorţeală şi tulburări de echilibru, tremor la nivelul extremităţilor şi dificultăţi de coordonare (ataxie senzorială gradual progresivă). În general, efectele sunt reversibile după întreruperea administrării. Dacă aveţi nelămuriri, nu ezitaţi să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Folosirea altor medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În special, informaţi-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist dacăluaţi:

  - levodopa (medicament pentru tratamentul bolii Parkinson). Trebuie să evitaţi administrarea concomitentă cu levodopa, deoarece acţiunea levodopa este inhibată atunci când nu este asociată cu inhibitori ai dopa-decarboxilazei periferice. Trebuie să evitaţi orice aport de piridoxină dacă levodopa nu este asociată cu inhibitori ai dopa-decarboxilazei.

  - medicamente care conţin fosfaţi sau săruri de calciu, deoarece scad absorbţia intestinală de magneziu,

  - tetracicline (medicamente pentru tratamentul unor infecţii). Medicamentele care conţin magneziu, fier sau fluoruri şi tetraciclinele administrate pe cale orală îşi influenţează reciproc absorbţia. De aceea, se recomandă administrarea acestora la un interval de cel puţin 3 ore faţă de tetracicline.

  - medicamente utilizate în tratamentul unor infecţii: aminoglicozide, care grăbesc eliminarea magneziului, tetraciclină, neomicină, eritromicină, cloramfenicol, sulfamide, cicloserină, care produc inactivarea vitaminei B6, izoniazidă, care creşte necesarul de vitamina B6, nitrofurantoină, a cărei eliminare este crescută de 2 ori de către vitamina B6,

  - medicamente glicozide tonicardiace cum este digoxina, deoarece magneziul le modifică absorbţia,

  - diuretice care economisesc potasiu, deoarece cresc cantitatea de magneziu din sânge,

  - ciclosporină A (medicament folosit în transplantul de organ), deoarece grăbeşte eliminarea magneziului,

  - medicamente pentru tratamentul cancerului: vitamina B6 scade activitatea altretaminei, cisplatina creşte eliminarea magneziului,

  - hidralazină, medicament pentru scăderea tensiunii arteriale, deoarece creşte necesarul de vitamina B6 - penicilamină şi contraceptive orale, care pot creşte necesarul de vitamina B6,

  - medicamente pentru tratamentul convulsiilor: fenobarbital şi fenitoină, deoarece vitamina B6 scade concentraţiile acestor medicamente în sânge.

  Sarcina şi alăptarea: adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Medicul poate recomanda administrarea acestui medicament în timpul sarcinii numai dacă este necesar. Dacă descoperiţi că sunteţi gravidă în timpul utilizării acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, deoarece numai acesta poate decide dacă tratamentul trebuie continuat. Fiecare dintre componentele medicamentului, magneziul şi vitamina B6, în mod individual, sunt considerate compatibile cu alăptarea. Având în vedere existenţa unor date limitate privind doza zilnică maximă de vitamina B6 administrată în timpul alăptării, se recomandă administrarea unei doze maxime de 20 mg vitamina B6 pe zi la femeile care alăptează.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Magne B6 nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Informaţii importante privind unele componente ale Magne B6: Magne B6 conţine zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să utilizaţi Magne B6

  • Adulţi: doza uzuală este de 6-8 drajeuri Magne B6 pe zi, fracţionat în 2-3 prize, administrate în timpul meselor.

  • Copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani (cu greutate corporală peste 20 kg) şi adolescenţi: doza uzuală este de 4-6 drajeuri Magne B6 pe zi, fracţionat în 2-3 prize, administrate în timpul meselor.

  La copii cu vârsta sub 6 ani se recomandă alte concentraţii şi forme farmaceutice, adecvate vârstei.

  Mod şi durată de administrare: drajeurile trebuie înghiţite întregi, cu un pahar cu apă.

  Durata obişnuită a tratamentului este de o lună. Dacă simptomele nu se ameliorează după o lună de tratament, nu este utilă continuarea acestuia.

  Dacă luaţi mai mult Magne B6 decât trebuie: supradozajul cu magneziu pe cale orală nu este, în general, urmat de reacţii toxice, dacă rinichii funcţionează normal. Totuşi, în cazul unei insuficienţe renale, este posibil să apară intoxicaţia cu magneziu. Următoarele simptome apar în cazul administrării unei cantităţi mai mari decât doza recomandată: scăderea tensiunii arteriale, greaţă, vărsături, înroşirea trecătoare a feţei şi gâtului, sete, deprimarea sistemului nervos central (somnolenţă, confuzie), slăbiciune musculară, diminuarea reflexelor, modificări ale ECG, apariţia deprimării respiraţiei, aritmii cardiace, comă, stop cardiac şi paralizie respiratorie, sindrom anuric. Tratamentul supradozajului cu Magne B6 constă în: rehidratare şi diureză forţată. În cazul insuficienţei renale, este necesară hemodializă sau dializă peritoneală.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Magne B6: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, Magne B6 poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Pot să apară cazuri izolate de diaree şi dureri abdominale, reacţii cutanate, cazuri foarte rare de reacţii alergice. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

  5. Cum se păstrează Magne B6

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. Nu utilizaţi Magne B6 după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Informaţii suplimentare

  Ce conţine Magne B6: substanţele active sunt magneziu şi clorhidrat de piridoxină. Un drajeu conţine lactat de magneziu dihidrat 470mg (conţinutul total de magneziu elementar al unui drajeu este de 48mg) şi clorhidrat de piridoxină (vitamina B6) 5mg. Celelalte componente sunt: nucleu - zahăr, caolin, gumă arabică, carbopol 934, talc, stearat de magneziu; strat de drajefiere - gumă arabică, zahăr, dioxid de titan (E171), talc, ceară Carnauba.

  Cum arată Magne B6 şi conţinutul ambalajului: Magne B6 se prezintă sub formă de drajeuri ovale, de culoare albă, lucioase şi netede.

  Prezentare: cutie x 50 drajeuri.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent