Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  nicorette clear 10mg/16h x 7 plasturi

  Producator: McNeil
  SKU: 12763137
  Disponibilitate: In stoc
  58,99 Lei
  i h

  Nicorette Clear 25mg/16 ore plasture transdermic

  Nicorette Clear 15mg/16 ore plasture transdermic

  Nicorette Clear 10mg/16 ore plasture transdermic

  Nicotină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă aveţi orice reacţie adversă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4 

  Dacă nu reuşiti să renunţaţi la fumat după 6 luni de tratament cu Nicorette Clear, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce gãsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Nicorette Clear şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nicorette Clear

  3. Cum să utilizaţi Nicorette Clear

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Nicorette Clear

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Nicorette Clear şi pentru ce se utilizează

  Nicorette Clear este un medicament care vă ajută să renunţaţi la fumat. Nicorette Clear este utilizat pentru a trata dependența de tutun, pentru a calma pofta de fumat (nicotina) și simptome de sevraj de nicotină, care ajuta fumătorii motivaţi să renunţe la fumat. Când vă opriţi de fumat și nu mai furnizaţi corpului dumneavoastră nicotina din tutun, puteți experimenta sentimente neplăcute numite simptome de sevraj. Prin utilizarea Nicorette Clear puteți preveni sau reduce aceste sentimente neplăcute - prin utilizarea sa, Nicorette Clear va continua să ofere corpului dumneavoastră o cantitate mică de nicotină în forma sa pură, care nu aduce riscuri pentru sănătate asociate cu fumatul. Riscurile pentru sănătate asociate cu fumatul sunt cauzate de toxinele conținute în tutun. Consilierea și sprijinul, de obicei îmbunătăţesc șansele de a renunţa la fumat. Dacă este posibil, utilizaţi medicament ca parte a unui program de renunţare la fumat. Dacă este utilizat așa cum se recomandă, Nicorette Clear vă ajută la controlul potențialei creșteri a greutăţii dumneavoastră după ce renunţaţi la fumat.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nicorette Clear

  Nu utilizaţi Nicorette Clear:

  - dacă sunteţi alergic la nicotină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

  - dacă aveți vârsta sub 18 ani;

  - dacă sunteți nefumător.

  Atenţionări şi precauţii: inainte de a începe să utilizaţi Nicorette Clear adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistul dacă:

  - aţi avut vreodată un eveniment cardiovascular serios sau aţi fost spitalizat în ultimele 4 săptămâni din cauza unor afecțiuni ale inimii (de ex. accident vascular cerebral, infarct miocardic, aritmie (tulburări ale ritmului inimii), angină pectorală instabilă);

  - v-a fost efectuată o intervenție chirurgicală cardio-vasculară de bypass sau angioplastie (operaţie a arterelor);

  - aveţi tensiune arterială mare care nu este controlată de medicamente;

  - aveți boli severe ale ficatului/rinichilor;

  - aveţi diabet zaharat, şi s-ar putea să fie nevoie să reduceţi doza de insulină atunci când renunţaţi la fumat;

  - aveţi glanda tiroidă superactivă (hipertiroidism) sau o tumoră a glandei suprarenale (feocromocitom);

  - aveţi ulcer la nivelul stomacului sau duodenului.

  Copii şi adolescenţi: Nicorette Clear nu trebuie utilizat de către pacienţii cu vârsta sub 18 ani. Dozele de nicotină, care sunt bine tolerate de fumătorii adulţi in timpul tratamentului pot determina simptome grave de intoxicație la copii și adolescenți și pot fi letale. Chiar dacă sunt folosiţi deja, plasturii conțin suficientă nicotină pentru a face rău copiilor. Nu păstrați plasturii utilizaţi și neutilizaţi la vederea și îndemâna copiilor.

  Nicorette Clear împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acest lucru are o importanţă deosebită în special dacă luaţi medicamente care conţin:

  - teofilină pentru a trata astmul bronșic;

  - tacrină pentru boala Alzheimer;

  - clozapină pentru schizofrenie;

  - ropinirol pentru tratamentul bolii Parkinson.

  Nicorette Clear împreună cu alimente şi băuturi: consumul de mâncare şi băuturi nu au influenţă asupra acestui medicament.

  Sarcina şi alăptarea: adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza orice medicament. Deoarece fumatul poate provoca leziuni grave la făt sau copil, ar trebui să renunțaţi la fumat în timpul sarcinii și alăptării, dacă este posibil, ar trebui să faceţi acest lucru fără a folosi medicamente care conțin nicotină. Nicotina este excretată în laptele matern în cantități care pot dăuna sugarilor. Nu utilizați Nicorette Clear în timpul alăptării. Dacă nu puteţi renunţa la fumat fără a utiliza medicamente care conțin nicotină, folosiți Nicorette numai după ce discutați cu medicul dumneavoastră.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu s-au observat efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  3. Cum să utilizaţi Nicorette Clear

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Nu depășiți doza maximă recomandată. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Trebuie să încercaţi tot ce este posibil pentru a renunţa complet la fumat în timpul tratamentului cu Nicorette Clear. Nicorette Clear plasturi poate fi utilizat individual sau în combinație, fie cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2mg gumă medicamentoasă masticabilă sau Nicorette Freshmint 1mg/ml spray, spray bucofaringian soluție.

  Utilizarea la copii şi adolescenţi: siguranţa şi eficacitatea medicamentului la copii şi adolescenţi nu a fost studiată. Nicorette Clear nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

  Adulţi (inclusiv vârstnici):

  Tratamentul individual cu plasturi: tratamentul cu Nicorette Clear durează, de obicei, 12 săptămâni. Cantitatea de nicotină dintr-un plasture este de obicei ridicată la început și mai mică în timpul tratamentului, ceea ce înseamnă scăderea treptată a nicotinei necesare și eventuala oprire a fumatului. Tratamentul cu Nicorette Clear imită fluctuația nivelului de nicotină din plasmă observată la fumători, fără aport de nicotină în timpul somnului. Nicotina excretată de plasturii Nicorette, care sunt utilizaţi numai în timpul părții active a unei zile (efectul durează 16 ore), nu provocă tulburări de somn observate la pacienții care primesc nicotină în timpul somnului.

  • Fumătorii cu nivel ridicat de dependență de nicotină (testul Fagerström pentru dependența de nicotină care corespunde sau este mai mare de 6 sau celor care fumează mai mult de 20 țigări pe zi) se recomandă să înceapă tratamentul cu Nicorette Clear 25mg/16 ore (un plasture pe zi). Tratamentul inițial trebuie să dureze opt săptămâni. După 8 săptămâni, doza de nicotină conținută în plasture trebuie redusă treptat. Prin urmare, trebuie utilizat Nicorette Clear 15mg/16h timp de 2 săptămâni (un plasture pe zi), urmat de Nicorette Clear 10mg/16 h utilizat timp de 2 săptămâni.

  • Fumătorii cu nivel scăzut de dependență de nicotină (testul Fagerström pentru dependența de nicotină care corespunde sau este mai mică de 6 sau celor care fumează mai puţin de 20 țigări pe zi) se recomandă să înceapă tratamentul cu Nicorette Clear 15mg/16 ore (un plasture pe zi). Tratamentul inițial trebuie să dureze opt săptămâni. După 8 săptămâni, doza de nicotină conținută în plasture trebuie redusă treptat. Prin urmare, trebuie utilizat Nicorette Clear 10mg/16h timp de 4 săptămâni.

  În general, nu este recomandată utilizarea plasturilor mai mult de 6 luni. Dacă aveți nevoie să folosiţi produsul mai mult decât este recomandat pentru a preveni accesul la fumat din nou, adresați-vă medicului dumneavoastră.

  Tratamentul cu plasture în combinație cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2mg gumă medicamentoasă masticabilă sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluțiedacă simțiți că nevoia de nicotină apare cu toate că utilizați tratament medicamentos pe bază de nicotină, puteți folosi Nicorette Clear plasturi în combinație, cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2mg gumă medicamentoasă masticabilă sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție. Înainte de utilizare, citiți prospectul produsului Nicorette pe care îl folosiți împreună cu plasturele. Prospectul se află în fiecare formă de ambalare.

  • Fumătorilor cu nivel ridicat de dependență de nicotină (testul Fagerström pentru dependența de nicotină corespunzând unui scor egal sau mai mare decât 6 sau celor care fumează mai mult de 20 de țigări pe zi) le este recomandat să înceapă tratamentul cu Nicorette Clear plasturi 25mg/16h (un plasture pe zi) în combinație cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2mg gumă medicamentoasă masticabilă sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție. Tratamentul initial ar trebui să dureze 8 săptămâni. După 8 săptămâni, doza de nicotină conținută de plasturi trebuie scăzută treptat. Astfel, trebuie utilizat Nicorette Clear plasturi 15 mg/16h pentru 2 săptămâni (un plasture pe zi), urmat de Nicorette Clear plasturi 10mg/16h care ar trebui de asemenea utilizat pentru 2 săptămâni (un plasture pe zi). Doza de Nicorette Freshfruit/Icemint 2mg gumă medicamentoasă masticabilă sau Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție ce ar trebui utilizată în combinație cu plasturii este descrisă în Tabelul 3din prospect.

  • Fumătorilor cu nivel scăzut de dependență de nicotină (testul Fagerström pentru dependența de nicotină corespunzând unui scor de 6 sau mai mic sau celor care fumează mai puțin de 20 de țigări pe zi) le este recomandat să înceapă tratamentul cu Nicorette Clear plasturi 15mg/16h (un plasture pe zi) în combinație cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2mg gumă medicamentoasă masticabilă sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție așa cum este descris în Tabelul 4 din prospect. Tratamentul initial ar trebui să dureze 8 săptămâni. După 8 săptămâni, doza de nicotină conținută de plasturi ar trebui scăzută treptat. Astfel, ar trebui utilizat Nicorette Clear plasturi 10mg/16h pentru 4 săptămâni (un plasture pe zi), vezi Tabelul 4 din prospect. Dozele de Nicorette Freshfruit/Icemint 2mg gumă medicamentoasă masticabilă sau Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție ce ar trebui utilizată în combinație cu plasturii este descrisă în Tabelul 4 din prospect.

  Mod de administrare: aplicaţi, în fiecare zi, numai un plasture pe pielea curată și uscată, fără fire de păr (de exemplu, șold, umăr, piept, etc), astfel încât să puteți schimba locul de aplicare în fiecare zi și pentru a preveni eventualele iritaţii ale pielii. Pentru o aderenţă perfectă, evitaţi folosirea produselor cosmetice, loțiuni și pulberi la locurile de aplicare. În cel mai bun caz, plasturele trebuie aplicat imediat după trezire, dimineața și îndepărtat înainte de a merge la culcare, astfel încât să poată acţiona 16 ore, ceea ce îndeplineşte nevoile fumătorilor şi nu tulbură somnul.

  1. Spălați-vă mâinile înainte de a aplica un plasture.

  2. Pentru a deschide plicul, utilizaţi o foarfecă și tăiaţi după cum este indicat. Aplicaţi plasturele pe pielea curată și uscată, fără fire de păr (de exemplu, șold, umăr, piept, etc).

  3. Scoateți o parte din stratul argintiu de aluminiu, pe cât posibil, dar evitați să atingeți partea de lipire a plasturelui cu degetele.

  4. Puneți partea de lipire a plasturelui pe piele și îndepărtați în totalitate stratul argintiu de aluminiu.

  5. Apăsați plasturele cu fermitate pe piele, folosind degetele sau palma.

  6. Neteziţi tot plasturele cu vârfurile degetelor pentru a asigura aderenţa perfectă.

  Dacă este aplicat greşit sau blocat, utilizați un nou plasture. A nu se folosi pe timp de noapte, adică nu mai mult de 16 ore! Plasturii folosiți trebuie eliminaţi în condiții de siguranță. Dacă uitați, din păcate, să eliminaţi un plasture seara, puteți să-l scoateţi dimineața și continuaţi tratamentul ca de obicei, folosind un nou plasture.

  Dacă utilizaţi mai mult Nicorette Clear decât trebuie: supradozajul cu nicotină poate să apară dacă fumaţi și utilizaţi Nicorette Clear în același timp și/sau folosiţi alte forme de terapie de substituţie a nicotinei sau dacă aveţi o dependenţă slabă de nicotină.

  Dacă utilizați mai mulți plasturi decât este recomandat, sau dacă din păcate un copil folosește sau înghite un plasture, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la secţia de urgenţă a celui mai apropiat spital. Dozele de nicotină, care sunt tolerate de fumătorii adulţi în timpul tratamentului pot produce simptome severe de intoxicaţie la copii şi se pot dovedi letale. Simptomele supradozajului sunt greață, vărsături, prea multă salivă, dureri de stomac, diaree, transpiraţii, dureri de cap, amețeli, schimbări de auz și stare de slăbiciune. La doze mari, aceste simptome pot fi urmate de scăderea tensiunii arteriale, puls slab și neregulat, dificultăți de respirație, oboseală extremă, colaps circulator și convulsii. Dacă apar oricare dintre simptomele supradozajului, opriţi utilizarea acestui medicament şi adresați-vă medicului sau farmacistului. Suprafaţa pielii unde a fost aplicat plasturele ar trebui spălată cu apă şi uscată (nu trebuie folosit săpun). Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Nicorette Clear poate avea aceleaşi reacţii adverse ca şi alte forme de nicotină. Aceste reacţii adverse depind în general de doza administrată.

  Efecte corelate cu renunţarea la fumat (sevraj nicotinic): unele dintre efectele nedorite pe care le veţi resimţi atunci când vă lăsaţi de fumat pot fi simptome de sevraj determinate de scăderea aportului de nicotină. Aceste efecte includ iritabilitate, agresivitate, nerăbdare sau frustrare, stare de nelinişte, agitaţie sau dificultăţi de concentrare, trezire în timpul nopţii sau dereglări ale somnului, creştere a poftei de mâncare sau creştere în greutate, stare de deprimare, impulsul de a fuma (nevoie), scădere a frecvenței bătăilor inimii, sângerare a gingiilor sau ulceraţii la nivelul gurii, ameţeli sau stare de confuzie, tuse, dureri în gât, nas înfundat sau care curge, constipaţie.

  Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave rare, nu mai luaţi Nicorette Clear plasturi şi adresaţi-vă imediat medicului (semne de angioedem): umflare a feţei, a limbii sau a faringelui, dificultăţi la înghiţire, urticarie şi dificultăţi la respiraţie, mâncărime la nivelul pielii, ameţeli, dureri de cap, urticarie, dureri de stomac, vărsături, greață, erupție trecătoare pe piele cu aspect de piele înroşită. 

  Terapia combinată: inainte de a utiliza Nicorette Clear plasturi în combinație cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2mg gumă medicamentoasă masticabilă și Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție, citiți cu atenție secţiunea privind reacțiile adverse ale prospectului pentru Nicorette Freshfruit/Icemint 2mg gumă medicamentoasă masticabilă sau Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Nicorette Clear

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, a se ţine punga bine închisă pentru a fi protejată de umiditate. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Nicorette Clear: substanţa activă este nicotina. Un plasture de 10mg cu suprafaţa de 9,0cm2 conţine nicotină 15,75mg, un plasture de 15mg cu suprafaţa de 13,5cm2 conţine nicotină 23,62mg, un plasture de 25mg cu suprafaţa de 22,5cm2 conţine nicotină 39,37mg. Conţinutul de nicotină din fiecare plasture este de 1,75mg/cm2Celelalte componente sunt: stratul de nicotină - peliculă de polietilentereftalat (PET), trigliceride cu catenă medie, bază de copolimer butilmetacrilat. Strat de acrilat - soluție adeziv acrilic, hidroxid de potasiu, croscarmeloză sodică, acetilacetonat de aluminiu. Stratul de eliberare - polietilentereftalat (PET), o parte de aluminiu, ambele părți siliconate.

  Cum arată Nicorette Clear şi conţinutul ambalajului: plasturi rectangulari, cu colţuri rotunjite, de culoare bej, semitransparenţi, inscripţionaţi maro-deschis cu "Nicorette", formaţi dintr-un strat care conţine nicotină și un strat adeziv acrilat, care sunt plasaţi pe un strat ușor de îndepărtat, acoperit cu aluminiu și silicon. Plasturii sunt sigilaţi în pungi multistrat. Pungile sunt ambalate în cutie.

  Prezentare: cutie x 7 plasturi.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent