Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Prospan sirop 7mg/ml - 100ml Engelhard

  SKU: 2127469
  Disponibilitate: In stoc
  32,22 Lei
  Prețul tău: 29,00 Lei
  i h

  Prospan® 7mg/ml sirop - Extract uscat din Hederae folium (frunze de iederă)

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea este necesar să luaţi Prospan sirop cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile de tratament. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Prospan sirop şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Prospan sirop

  3. Cum să utilizaţi Prospan sirop

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Prospan sirop

  6. Informaţii suplimentare

  1. Ce este Prospan sirop şi pentru ce se utilizează

  Prospan sirop este un medicament pe bază de plante, care conţine extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) ca substanţă activă. Prospan sirop aparţine unei grupe de medicamente denumite alte antitusive şi expectorante. Prospan sirop este utilizat pentru tratamentul tusei (productive) din afecţiunile inflamatorii de durată (cronice) ale bronhiilor şi pentru inflamaţii acute ale căilor respiratorii însoţite de tuse. Prospan sirop este utilizat pentru tratarea tusei la adulţi, adolescenţi şi copii. Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Înainte să utilizaţi Prospan sirop

  Nu utilizaţi Prospan sirop:

  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă (extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  - dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  Prospan sirop conţine sorbitol (E420). Dacă este administrat conform instrucţiunilor de dozaj, aportul de sorbitol poate ajunge la 2,9g pentru fiecare administrare.

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Prospan sirop: inainte să utilizaţi Prospan sirop, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă simptomele nu se ameliorează sau dacă apare dificultate la respiraţie, febră sau expectoraţie cu puroi sau cu sânge, trebuie să vă adresaţi de urgenţă medicului.

  Copii: inainte să utilizaţi Prospan sirop pentru copii cu vârsta sub 1 an, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Spre deosebire de copiii mai mari, această grupă de vârstă trebuie monitorizată cu atenție atunci când se administrează Prospan sirop, pot să apară diaree si stări de vomă. În acest caz trebuie să vă adresați de urgență medicului.

  Utilizarea altor medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu au fost efectuate cercetări privind interacţiunea cu alte medicamente. Nu se cunosc până în prezent interacţiuni cu alte medicamente.

  Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Prospan sirop nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării, deoarece nu sunt disponibile informaţii suficiente despre siguranţa administrării la gravide şi femei care alăptează.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: acest medicament nu are nici un efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Informaţii importante privind unele componente ale Prospan sirop: Prospan sirop conţine sorbitol (E420). Dacă este administrat conform instrucţiunilor de dozaj, aportul de sorbitol poate ajunge la 2,9g pentru fiecare administrare. 2,5ml de sirop conţin 0,963g substituent de zahăr (sorbitol) = 0,08 unităţi de pâine. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să utilizaţi Prospan sirop

  Utilizaţi întotdeauna Prospan sirop exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul sau asistenta medicală. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Administrare orală. Doza recomandată este: 

  • Copii sub 1 an: 5ml (2 x 2,5ml) (corespunzând la 35mg de  uscat din frunze de iederă (Hederae folium);

  • Copii între 1 şi 5 ani: 7,5ml (3 x 2,5ml) (corespunzând la 52,5mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium);

  • Copii între 6 și 9 ani: 15ml (3 x 5ml) (corespunzând la 105mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium);

  • Adulți și copii peste 10 ani: 22,5ml (3 x 7,5ml) (corespunzând la 157,5mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium).

  Mod de administrare: pentru administrare orală. Prospan sirop se administrează dimineaţa, la prânz şi seara. Siropul se administrează cu măsura dozatoare ataşată flaconului. Se recomandă a se agita energic flaconul înainte de utilizare. Durata tratamentului este funcţie de felul şi gravitatea bolii; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor uşoare ale tractului respirator. Este recomandat să continuaţi tratamentul 2-3 zile după dispariţia simptomelor. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă efectul acestui medicament este mai mare sau mai mic decât vă aşteptaţi.

  Dacă aţi utilizat mai mult Prospan sirop decât trebuie: nu depăşiţi doza recomandată. Daca aţi luat doze mai mari (mai mult de 3 ori doza zilnică recomandată) este posibil să apară greaţă, vărsături şi diaree. Adresaţi-vă imediat unui medic, pentru a primi tratamentul corespunzător.

  Dacă aţi uitat să utilizaţi Prospan sirop: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi administrarea conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Prospan sirop: dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: după utilizarea medicamentelor care conţin iederă pot să apară reacţii alergice: blânde (urticarie), mâncărimi, pete roşietice trecătoare, dificultate la respirație, tulburări gastrointestinale: pot să apară greaţă, vomă, diaree; poate apare efect laxativ datorită conținutului de sorbitol. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Prospan sirop

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Nu utilizaţi Prospan sirop după data de expirare înscrisă pe eticheta flaconului şi pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Prospan sirop trebuie utilizat în decurs de 3 luni după prima deschidere a flaconului. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Informaţii suplimentare

  Ce conţine Prospan sirop: substanţa activă este extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium) 100ml sirop conţin 0,7g extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) (5 -7,5):1. Agent de extracţie: alcool etilic (etanol) 30% (m/m) Celelalte componente sunt: sorbat de potasiu (Ph.Eur.) (conservant), acid citric anhidru (Ph. Eur.), sorbitol soluţie 70% (cristalizabilă)( E420) (Ph.Eur.), gumă xanthan, aromă de cireşe, apă purificată. Ph.Eur. = Farmacopeea europeană 2,5ml de sirop conţin 0,963g substituent de zahăr (sorbitol) = 0,08 unităţi de pâine. Un termen important pentru a descrie calitatea unui extract este aşa-numitul "Raport materie primă - extract". Un raport de 5 – 7,5 : 1 înseamnă că din 5-7,5 părţi materie primă (frunze de iederă) se obţine o parte de extract.

  Cum arată Prospan sirop şi conţinutul ambalajului: soluţie siropoasă, uşor opalescentă, cu gust dulce de fructe şi miros de cireșe.

  Prezentare: flacon x 100ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent