Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Spasmocalm 40mg - 20 comprimate Magistra

  Producator: Magistra C&C
  SKU: 2134877
  Disponibilitate: In stoc
  12,00 Lei
  i h

  Spasmocalm 40mg

  Compozitie: un comprimat conţine clorhidrat de drotaverină 40mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, polividonă K30, stearat de magneziu, talc.

  Grupa farmacoterapeutică: medicamente în tratamentul tulburărilor funcţionale întestinale, papaverină şi derivaţi

  Indicatii terapeutice:

  - spasmul musculaturii netede asociat afecţiunilor biliare: litiaza biliara, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita;

  - spasmul musculaturii tractului urinar asociat afecţiunilor renale: litiaza renala, ureterolitiaza, pielita, cistita, tenesme vezicale.

  Poate fi utilizat ca tratament asociat in:

  spasme ale musculaturii netede determinate de suferinte gastro-intestinale: ulcer gastric sau duodenal, gastrita, enterita, colita, spasmul sfinctelor cardial sau piloric, sindromul colonului iritabil, constipatie spastica sau meteorism, pancreatita;

  in afecţiunile ginecologice: dismenoree, anexita, dureri intense in timpul travaliului, contractii uterine, iminenta de avort.

  Contraindicatii: hipersensibilitate la clorhidrat de drotaverină sau la oricare dintre excipienţii produsului, insuficienţă hepatică, renală sau cardiacă severe, bloc AV de gradul II sau III.

  Precautii: datorită conţinutului în lactoză al comprimatelor, pot apărea tulburări gastro-intestinale la pacienţii cu intoleranţă.

  Interactiuni: clorhidratul de drotaverina trebuie administrată cu prudenţă la pacienţii aflaţi în tratament cu levodopa, deoarece poate determina o scădere a efectului antiparkinsonian al acesteia, cu agravarea rigidităţii şi a tremorului.

  Sarcina si alăptarea: studiile asupra reproducerii la animale au aratat ca drotaverina nu afecteaza sarcina si nu are proprietatii teratogene sau embriotoxice.

  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: administrat în doze terapeutice, clorhidratul de drotaverina nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Doze si mod de administrare:

  • Adulţi: doza uzuală este de 1-2 comprimate Spasmocalm de 3 ori pe zi (120 - 240mg clorhidrat de drotaverină pe zi);

  • Copii:

  între 1-6 ani doza recomandată este de 1/2 – 1 comprimat Spasmocalm, de 2-3 ori pe zi (40-120mg clorhidrat de drotaverină pe zi);

  peste 6 ani doza recomandată este de un comprimat Spasmocalm, de 2-5 ori pe zi (80-200mg clorhidrat de drotaverină pe zi).

  Reactii adverse: reacţiile adverse sunt rare şi constau în: cefalee, palpitaţii, greaţă, vertij. Rareori poate apărea hipotensiune arterială.

  Supradozaj: nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

  Păstrare: a nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

  Prezentare: cutie x 20 comprimate.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent