Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Strepsils cu capsuni fara zahar 6+ ani - 24 pastile

  Producator: Reckitt-Benckiser
  SKU: 16276707
  Disponibilitate: In stoc
  19,99 Lei
  i h

  Strepsils căpşuni fără zahăr pastile - Amilmetacrezol/alcool 2,4 diclorbenzilic

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Strepsils căpşuni fără zahăr şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizați Strepsils căpşuni fără zahăr

  3. Cum să utilizați Strepsils căpşuni fără zahăr

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Strepsils căpşuni fără zahăr

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Strepsils căpşuni fără zahăr şi pentru ce se utilizează

  Strepsils căpşuni fără zahăr aparţine unei grupe de medicamente denumite antiseptice. Strepsils căpşuni fără zahăr se utilizează ca adjuvant în tratamentul infecţiilor oro-faringiene, favorizând ameliorarea simptomelor provocate de acestea. Calmare rapidă (în 5 minute) şi de lungă durată (de până la 2 ore) a durerii în gât. Efect antibacterian, antifungic şi antiviral.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Strepsils căpşuni fără zahăr

  Nu utilizaţi Strepsils căpşuni fără zahăr dacă sunteţi alergic la amilmetacrezol şi alcool 2,4-diclorbenzilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

  Strepsils căpşuni fără zahăr împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

  Strepsils căpşuni fără zahăr împreună cu alimente, băuturi şi alcool: Strepsils căpşuni fără zahăr nu se administrează concomitent cu alimente sau băuturi, ci între mese.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Strepsils căpşuni fără zahăr nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Strepsils căpşuni fără zahăr conține maltitol lichid şi izomalt. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveti intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Acest medicament conține aproximativ 7,2982mg propilenglicol per fiecare pastilă.

  3. Cum să utilizaţi Strepsils căpşuni fără zahăr

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Reacţiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace necesare pentru a controla simptomele, pentru cea mai scurtă durată posibilă. Durata tratamentului nu trebuie sa depaşeasca 5 zile, deoarece pot apărea dezechilibre ale florei microbiene de la nivelul cavităţii bucale cu risc de producere a unor infecţii bacteriene sau fungice.

  • Adulţi: doza recomandată este de o pastilă Strepsils căpşuni fără zahăr la 2-3 ore; a nu se depăși 12 pastile într-un interval de 24 de ore. 

  • Copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este similară cu cea pentru adulți.

  • Copii cu vârsta sub 6 ani: nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani, pentru a evita pericolul de sufocare.

  Vâstnici: nu este necesara ajustarea dozei la aceasta categorie de pacienţi.

  Mod de administrare: pentru administrare bucofaringiană. Pastilele se ţin în cavitatea bucala pâna la dizolvare; nu se mesteca şi nici nu se înghit întregi; se administreaza între mese.

  La fel ca în cazul altor pastile, pentru a evita riscul apariţiei iritaţiilor locale, trebuie sa schimbaţi poziţia pastilei în gura pâna la dizolvare. Pentru a evita pericolul de sufocare, Strepsils căpşuni fără zahăr va fi administrat numai copiilor care pot păstra pastila în gură până când aceasta se dizolvă lent, fără a fi supravegheaţi.

  Dacă utilizaţi mai mult Strepsils căpşuni fără zahăr decât trebuie: poate apărea disconfort gastro-intestinal; se întrerupe tratamentul şi se iau masurile de tratament simptomatic pentru aceasta adresaţi-va medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgenţe.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Strepsils căpşuni fără zahăr: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi sa luaţi Strepsils căpşuni fără zahăr: intreruperea prematura a tratamentului nu va afecteaza. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): reacţii de hipersensibilitate, greață, disconfort oral, diaree, erupții trecătoare pe piele.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Strepsils căpşuni fără zahăr

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Strepsils căpşuni fără zahăr: substanţele active sunt amilmetacrezol şi alcool 2,4-diclorbenzilic. Fiecare pastilă conţine amilmetacrezol 0,6mg şi alcool 2,4 diclorbenzilic 1,2mg. Celelalte componente sunt: zaharină sodică, acid tartric, maltitol lichid, izomalț, Flav P Strawberry 052312BK, Pink Antho P-WS 409179 (E163).

  Cum arată Strepsils căpşuni fără zahăr şi conţinutul ambalajului: Strepsils căpşuni fără zahăr se prezintă sub formă de pastile rotunde de culoare roz, cu miros caracteristic de căpșuni, având ștanțată pe ambele fețe sigla “S”.

  Prezentare: cutie x 24 pastile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent