Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Tantum Verde cu aroma de lamaie 3mg - 20 pastile Angelini

  Producator: Angelini
  SKU: 5336328
  Disponibilitate: In stoc
  27,00 Lei
  Prețul tău: 21,50 Lei
  i h

  Tantum Verde cu aromă de lămâie 3mg pastile - clorhidrat de benzidamină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Tantum Verde cu aromă de lămâie şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizați Tantum Verde cu aromă de lămâie

  3. Cum să utilizați Tantum Verde cu aromă de lămâie

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Tantum Verde cu aromă de lămâie

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Tantum Verde cu aromă de lămâie şi pentru ce se utilizează

  Tantum Verde cu aromă de lămâie conţine clorhidrat de benzidamină şi poate fi administrat ca tratament analgezic - antiinflamator în afecţiunile cavităţii bucale şi faringelui la adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Tantum Verde cu aromă de lămâie

  Nu utilizați Tantum Verde cu aromă de lămâie dacă sunteţi alergic la clorhidrat de benzidamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Nu se recomandă administrarea pastilelor la copiii cu vârsta sub 6 ani.

  Atenţionări şi precauţii: in cazul persistenței simptomelor sau dacă nu se obține rezultatul dorit cu acest tratament este necesar să vă adresați medicului dumneavoastră. Acest lucru este valabil și în cazul consumării din neatenție a unor doze mari de clorhidrat de benzidamină (de exemplu, în cazul copiilor).

  Tantum Verde cu aromă de lămâie împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente. Deoarece până în prezent nu au fost semnalate interacțiuni, este posibilă utilizarea concomitentă cu alte medicamente.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Utilizarea Tantum Verde cu aromă de lămâie în timpul sarcinii sau alăptării este permisă numai la recomandarea medicului dumneavoastră.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: utilizarea Tantum Verde cu aromă de lămâie în dozele recomandate nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Tantum Verde conţine izomalt (care este un tip de zahăr). Dacă aveţi intoleranţă la anumite zaharuri, întrebaţi medicul înainte de a utiliza acest medicament. Tantum Verde cu aromă de lămâie conţine aspartam. Acesta este o sursă de fenilalanină şi poate fi dăunător la persoanele cu fenilcetonurie.

  3. Cum să utilizaţi Tantum Verde cu aromă de lămâie

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza recomandată este de o pastilă Tantum Verde cu aromă de lămâie de 3 ori pe zi. Nu se recomandă administrarea pastilelor la copiii cu vârsta sub 6 ani. Administrarea pastilelor la copiii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani se face numai sub supravegherea unui adult.

  Durata tratamentului: durata tratamentului nu trebuie să fie mai mare de 7 zile.

  Mod de administrare: se lasă pastilele să se topească în gură.

  Dacă utilizați mai mult Tantum Verde cu aromă de lămâie decât trebuie: trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

  Dacă uitaţi să utilizați Tantum Verde cu aromă de lămâie: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să utilizați Tantum Verde cu aromă de lămâie: dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Imediat după administrare este posibilă apariția unei senzații de amorțeală la nivelul gurii și faringelui care face parte din efectul analgezic al medicamentului și dispare după puțin timp. Astfel de manifestări dispar după oprirea utilizării pastilelor. Reacţii adverse mai puțin frecvente: fotosensibilitate, senzaţie de arsură, uscăciune a mucoasei bucale. Reacţii adverse foarte rare: spasm la nivelul laringelui, umflarea gurii sau gâtului, reacţii alergice (reacţii de hipersensibilitate), reacţii alergice severe (şoc anafilactic), semne care pot să includă dificultăţi la respiraţie, durere în piept sau senzaţie de apăsare în piept şi/sau senzaţie de amețeală/leşin, mâncărimi severe la nivelul pielii sau noduli formați pe piele, umflare a feței, buzelor, limbii și/sau gâtului și care pot pune viața în pericol. În cazul apariției de reacții adverse care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Tantum Verde cu aromă de lămâie

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Tantum Verde cu aromă de lămâie: substanţa activă este clorhidratul de benzidamină. Fiecare pastilă conţine clorhidrat de benzidamină 3mg. Celelalte componente sunt: izomalt (E 953), aspartam (E 951), acid citric monohidrat, aromă de mentă, aromă de lămâie, galben de chinolină (E 104), indigotină (E 132).

  Cum arată Tantum Verde cu aromă de lămâie şi conţinutul ambalajului: Tantum Verde cu aromă de lămâie este disponibil sub formă de pastile de culoare galben-verzuie, translucide, de formă pătrată, cu o cavitate centrală, cu gust caracteristic de lămâie.

  Prezentare: cutie x 20 pastile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent