Cautati
Cautati

Tantum Verde cu menta 3mg - 20 pastile

Producator: Angelini
SKU: 1066492
Disponibilitate: In stoc
35,00 Lei
Prețul tău: 31,50 Lei
i h

Tantum® Verde cu aromă de mentă 3mg pastile - Clorhidrat de benzidamină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Tantum Verde şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Tantum Verde

3. Cum să utilizaţi Tantum Verde

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Tantum Verde

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Tantum Verde şi pentru ce se utilizează

Tantum Verde conţine clorhidrat de benzidamină şi poate fi administrat ca tratament analgezic - antiinflamator în afecţiunile cavităţii bucale şi faringelui la adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Tantum Verde

Nu utilizaţi Tantum Verde:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de benzidamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- dacă sunteţi alergic la acid acetilsalicilic şi/sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Atenţionări şi precauţii: inainte să utilizaţi Tantum Verde, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aveţi grijă deosebită când luați Tantum Verde dacă aveţi un istoric de astm bronşic.

Tantum Verde împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Nu s-au semnalat interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Medicul dumneavoastră va decide dacă trebuie să utilizaţi Tantum Verde.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: utilizarea locală a benzidaminei la dozele recomandate nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Tantum Verde conţine izomalt (care este un tip de zahăr). Dacă aveţi intoleranţă la anumite zaharuri, întrebaţi medicul înainte de a utiliza acest medicament. Tantum Verde conţine aspartam (E 951). Este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

3. Cum să utilizaţi Tantum Verde

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală recomandată este de o pastilă Tantum Verde de 3 ori pe zi. Pentru obţinerea efectului maxim, este indicat să se lase pastila să se dizolve în gură.

Utilizarea la copii și adolescenți: din cauza pericolului de sufocare (prin alunecarea pastilei în căile respiratorii), administrarea pastilelor la copiii între 6-12 ani se face numai sub supravegherea unui adult. Nu este recomandată administrarea pastilelor la copiii cu vârsta sub 6 ani.

Durata tratamentului: durata tratamentului nu trebuie să fie mai mare de 7 zile. Dacă după administrarea Tantum Verde simptomele nu se ameliorează sau se agravează trebuie să discutaţi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult Tantum Verde decât trebuie: trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

Dacă uitaţi să utilizaţi Tantum Verde: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Tantum Verde: dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Tantum Verde poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Poate să apară senzaţie de arsură şi uscăciune a mucoasei bucale. Dacă vi se întâmplă dumneavoastră, beţi un pahar cu apă pentru a reduce aceste senzaţii. Trebuie să discutaţi imediat cu medicul dacă brusc vi se umflă gura sau gâtul, sau apar dificultăţi la respiraţie. Reacţii adverse cu frecvență necunoscută: reacţie alergică (hipersensibilitate), reacţie alergică gravă (șoc anafilactic), semne care pot include dificultăți de respirație, dureri în piept sau senzație de apăsare în piept și/sau senzație de amețeală/leșin, mâncărime severă a pielii sau noduli formați pe piele, umflare a feței, buzelor, limbii și/sau gâtului și care pot pune viața în pericol.

Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Tantum Verde

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau folie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. Nu utilizaţi Tantum Verde dacă observaţi semne vizibile de deteriorare. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Tantum Verde: substanţa activă este clorhidratul de benzidamină. O pastilă conţine clorhidrat de benzidamină 3mg. Celelalte componente sunt: izomalt (E 953), levomentol, aspartam (E 951), acid citric monohidrat, aromă de mentă, aromă de lămâie, galben de chinolină (E 104), indigotină (E 132).

Cum arată Tantum Verde şi conţinutul ambalajului: Tantum Verde se prezintă sub formă de pastile de culoare verde, translucide, de formă pătrată, cu o cavitate centrală, cu gust caracteristic de mentă.

Prezentare: cutie x 20 pastile.

0.0 0
Scrie propria ta recenzie Inchide
*
*
  • Rău
  • Excelent