Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Alka-Seltzer - 10 comprimate efervescente

  Producator: Bayer
  Pagina actualizata la data de: 25.04.2024
  SKU: 1055211
  Disponibilitate: In stoc
  32,50 Lei
  i h

  Alka-Seltzer

  Compoziție: un comprimat efervescent conține 324mg acid acetilsalicilic și excipienți: acid citric, bicarbonat de sodiu, povidon 25, dimeticon, silicat de calciu, docusat de sodiu, benzoat de sodiu, zaharină sodică, arome. Conține 445mg sodiu.

  Indicatii: in tratamentul simptomatic al durerilor de cap, dentare, faringiene, menstruale, musculare și articulare, durerilor de spate, reumatice și artritice minore. Este indicat, de asemenea, pentru tratamentul simptomatic al durerii și febrei din guturaiul comun și gripă. Este indicat în tratamentul simptomatic al cefaleelor însoțite de tulburări gastrice.

  Mod de administrare: adulți - doză unică: 2 comprimate efervescente. Doza zilnică: până la 8 comprimate efervescente.
  Doza unică poate fi luată la interval de 4-8 ore dacă este necesar, până la maxim 4 doze pe zi. În cazul pacienților cu funcții heaptice și renale afectate, dozele trebuie reduse sau trebuie mărit intervalul de dozare. Pentru pacienții aflați în dietă cu un conținut scăzut de sodiu: 1 comprimat efervescent conține 445mg sodiu.

  Mod de utilizare: dizolvă comprimatele efervescente într-un pahar cu apă. Dacă este posibil, comprimatele efervescente se vor administra după masă. Alka-Seltzer nu trebuie administrat pe stomacul gol. Adresează-te imediat medicului dacă bănuiești un supradozaj.
  Dacă ai omis o doză, administraz-o cât mai curând posibil, fără a dubla doza; continuă tratamentul așa cum a fost prezentat mai sus sau așa cum ți-a prescris medicul. Alka-Seltzer nu trebuie administrat în doze mari, pe perioade lungi de timp, fără informarea medicului.

  Înaintea intervențiilor chirurgicale, medicul său stomatologul trebuie informați privind utilizarea Alka-Seltzer. Pacienții în dietă cu un conținut scăzut de sodiu,trebuie să țină cont de conținutul în sodiu al acestui medicament.

  Conținutul în benzoat de sodiu al acestui medicament poate provoca reacții de hipersensibilitate că iritarea pielii și a membranelor mucoase la pacienții predispuși. Utilizarea acestui medicament este asociată cu un risc crescut de icter la noii-născuți.

  Alka-Seltzer nu trebuie administrat copiilor sau adolescenților cu afecțiuni virale (stări febrile) decât la recomandarea medicului atunci când alte metode terapeutice nu au avut rezultatele dorite. Vărsăturile prelungite în asociație cu asemenea stări ar putea fi un simptom al sindromului Reye, o boală rară dar care amenință viața, necesitând îngrijire medicală de urgență.

  Efecte secundare: dacă în timpul perioadei de tratament cu Alka-Seltzer devii gravidă trebuie să informezi medicul. Alka-Seltzer nu trebuie utilizat în primul și al doilea trimestru de sarcină fără recomandarea medicului. De asemenea, nu trebuie utilizat în ultimele trei luni de sarcină (ultimul trimestru) datorită unui risc crescut de complicații pentru mama și fat în timpul nașterii. Mici cantități de acid acetilsalicilic și de metaboliți se excretă în laptele matern. Deoarece până în prezent, după administrarea ocazională la mama nu s-au observat reacții adverse la sugar, întreruperea alăptării nu este necesară. Totuși, în cazul utilizării regulate sau administrării de doze mari, alăptarea trebuie să fie întreruptă cât mai curând. Nu sunt necesare precauții speciale în cazul conducerii vehiculelor sau folosirii utilajelor.

  Prezentare: cutie x 10 comprimate efervescente.  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent