Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Apa pentru preparate injectabile 10ml - 5 fiole Zentiva

  Pagina actualizata la data de: 08.12.2023
  SKU: 7478216
  Disponibilitate: In stoc
  26,48 Lei
  i h

  Compozitie: 10ml solvent pentru uz parenteral contin apa pentru preparate injectabile 10ml.

  Grupa farmacoterapeutica: solventi si agenti pentru dilutii.

  Indicatii terapeutice: dilutia sau dizolvarea extemporanee a preparatelor care se administreaza pe cale parenterala.

  Contraindicatii: este contraindicata administrarea pe cale injectabila a produsului fara a fi combinat cu alte substante active.

  Precautii: Apa distilata, fiind o solutie hipotona, utilizata pentru prepararea solutiilor cu administrare parenterala, nu se va injecta fara a fi combinata cu alte substante active.

  Prepararea amestecului se va face extemporaneu, cu materiale si instrumente sterile, in conditii de asepsie riguroase.

  Inainte de utilizarea produsului se va verifica limpezimea solutiei din fiole.

  Interactiuni: nu sunt cunoscute.

  Atentionari speciale: se recomanda prudenta in cazul alegerii apei pentru preparate injectabile ca solvent pentru un medicament (vezi pct. Doze si mod administrare - Incompatibilitati).

  Sarcina si alaptarea: acest produs poate fi utilizat in timpul sarcinii si alaptarii.

  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Doze si mod de administrare: produsul se va administra intramuscular, intravenos sau subcutanat in amestec cu substanta activa, imediat dupa ce s-a realizat dilutia sau dizolvarea acesteia, conform indicatiilor producatorului.

  Incompatibilitati: apa pentru preparate injectabile nu se va folosi ca solvent pentru substante insolubile in apa, substante uleioase si solutii alcoolice, saruri de argint si plumb.

  In cazul dilutiei sau dizolvarii unui medicament, trebuie verificata solubilitatea sau stabilitatea sa in apa. In cazul dilutiei sau dizolvarii mai multor medicamente trebuie verificata compatibilitatea intre acestea.

  Instructiuni privind pregatirea produsului medicamentos in vederea administrarii si manipularea sa: produsul se utilizeaza imediat dupa deschiderea ambalajului.

  Reactii adverse: in cazul in care Apa distilata solvent pentru uz parenteral este injectata intravenos fara a fi combinata cu alte substante active, apare hemoliza.

  Supradozaj: supradozajul poate produce supraincarcare lichidiana.

  Prezentare: cutie x 5 fiole x 10ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent