Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Bixtonim Xylo 0.5mg/ml picaturi nazale - 10ml Biofarm

  Producator: Biofarm
  Pagina actualizata la data de: 26.05.2024
  SKU: 5371455
  Disponibilitate: In stoc
  27,00 Lei
  i h

  Bixtonim Xylo este un decongestionant nazal care elibereaza repede nasul infundat, pentru a putea sa respirati mai usor.

  Ce gasiti in acest prospect: 

  1. Ce este Bixtonim Xylo si pentru ce se utilizeaza
  2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Bixtonim Xylo
  3. Cum sa utilizati Bixtonim Xylo
  4. Reactii adverse posibile
  5. Cum se pastreaza Bixtonim Xylo
  6. Continutul ambalajului si alte informatii suplimentare

  1. Ce este Bixtonim Xylo si pentru ce se utilizeaza
  Bixtonim Xylo este un decongestionant nazal care elibereaza repede nasul infundat, pentru a putea sa respirati mai usor.
  Bixtonim Xylo este utilizat la copii cu varsta cuprinsa intre 2-10 ani pentru decongestionarea mucoasei nazale, in rinita vasomotorie si rinita alergica. Poate fi utilizat in tratamentul infectiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene. De asemenea, acesta poate fi prescris de catre medicul dumneavoastra in vederea efectuarii unei examinari a nasului.

  2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Bixtonim Xylo
  Nu utilizati Bixtonim Xylo:
  - daca sunteti alergic (hipersensibil) la xilometazolina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
  - daca prezentati inflamatie cronica uscata a mucoasei nazale neinsotita de secretie (rinita sicca);
  - daca aveti antecedente de accident vascular cerebral sau factori de risc care pot favoriza aparitia accidentului vascular cerebral prin activitatea alfa-simpatomimetica: tratament cu vasoconstrictoare, antecedente de convulsii, afectiuni utero-prostatice cu retentie de urina, asocierea de simpatomimetice cu actiune directa;
  - daca vi s-a efectuat recent o interventie neurochirurgicala (hipofizectomie trans-sfenoidala sau alte interventii chirurgicale cu expunere a meningelui);
  - la copii cu varsta sub 2 ani.

  Atentionari si precautii: adresati-va medicului dumneavoastra in cazul in care:
  - sunteti in tratament cu medicamente pentru depresie - inhibitorii ale monoaminoxidazei (IMAO) sau alte medicamente care pot provoca cresterea tensiunii arteriale;
  - daca aveti presiune crescuta in interiorul ochiului, in special glaucom cu unghi inchis;
  - daca aveti o tumora suprarenala (feocromocitom);
  - daca aveti prostata marita (adenom de prostata/hipertrofie benigna de prostata);
  - daca suferiti de boli cardiovasculare grave (de exemplu: boala coronariana, tensiune arteriala crescuta);
  - daca aveti tulburari metabolice (de exemplu: hipertiroidie, diabet zaharat).

  La administrarea repetata si/sau prelungita de Bixtonim Xylo exista riscul aparitiei tahifilaxiei si rinitei iatrogene (umflarea cronica si atrofia mucoasei nazale).
  La administrarea repetata si/sau prelungita de Bixtonim Xylo exista riscul absorbtiei sistemice a xilometazolinei in cantitati care pot determina reactii adverse sistemice.

  Bixtonim Xylo impreuna cu alte medicamente: spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente. Utilizarea Bixtonim Xylo in asociere cu inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO) sau cu antidepresive triciclice poate determina cresterea tensiunii arteriale (datorita efectelor cardiovasculare induse de xilometazolina).

  Nu se recomanda utilizarea concomitenta a altor preparate nazale care contin simpatomimetice.

  Sarcina, alaptarea si fertilitatea: daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu utilizati Bixtonim Xylo in timpul sarcinii si alaptarii sau daca sunteti la varsta fertila si nu utilizati masuri contraceptive.

  Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Bixtonim Xylo nu ar trebui sa afecteze capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. La administrarea repetata si/sau prelungita si/sau unor doze mari de Bixtonim Xylo nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje deoarece nu poate fi exclusa absorbtia sistemica a substantei active si poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

  Bixtonim Xylo contine clorura de benzalconiu. Este iritant. Poate provoca reactii adverse cutanate.

  Bixtonim Xylo contine sorbitol.

  Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

  3. Cum sa utilizati Bixtonim Xylo
  Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

  • Copii cu varsta cuprinsa intre 2-10 ani: - 1 picatura in fiecare nara, la nevoie, dar de cel mult 3 ori pe zi.

  Nu trebuie sa se utilizeze doze mai mari decat cele recomandate.

  • Copii cu varsta sub 2 ani: Bixtonim Xylo este contraindicat la copii cu varsta sub 2 ani.

  Durata administrarii: Bixtonim Xylo nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile, cu exceptia cazului in care medicul va recomanda altfel.

  Daca utilizati mai mult Bixtonim Xylo decat trebuie: daca ati utilizat o doza mai mare decat cea recomandata sau inghititi accidental solutia adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau prezentati-va la spital. Pot sa apara: marirea pupilelor (midriaza), greata, varsaturi, colorarea in albastru a buzelor (cianoza), febra, convulsii, tulburari cardiovasculare (tahicardie/bradicardie, alte aritmii, colaps, stop cardiac, hipertensiune arteriala), tulburari respiratorii (edem pulmonar, lipsa de aer, etc), tulburari psihice, somnolenta, scaderea temperaturii corporale, scaderea frecventei cardiace, scaderea tensiunii arteriale, stop respirator si coma.

  Daca uitati sa utilizati Bixtonim Xylo: nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

  Daca incetati sa utilizati Bixtonim Xylo: la administrarea repetata si/sau prelungita si/sau unor doze mari, dupa intreruperea utilizarii Bixtonim Xylo poate apare sindrom de rebound congestiv (hiperemie reactiva).
  Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

  4. Reactii adverse posibile
  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

  Reactii adverse rare: - la pacientii cu hipersensibilitate: iritatie locala, moderata si tranzitorie (senzatie de arsura sau uscaciune a mucoasei nazale).

  Reactii adverse foarte rare: - sindrom de rebound congestiv (hiperemie reactiva) dupa intreruperea administrarii medicamentului;
  - tratamentul prelungit, frecvent si/sau cu doze mari de xilometazolina poate determina iritatie (senzatie de arsura sau uscaciune a mucoasei nazale), precum si congestie reactiva cu rinita indusa medicamentos. Acest efect poate sa apara dupa numai 5 zile de tratament si, daca se continua administrarea, pot aparea afectari cronice ale mucoasei nazale cu formare de cruste;
  - durere de cap;
  - insomnie;
  - astenie;
  - tulburari de vedere;
  - batai anormale ale inimii;
  - batai rapide ale inimii;
  - tensiune arteriala mare.

  Reactii adverse cu frecventa necunoscuta: - greata.

  Raportarea reactiilor adverse: daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

  5. Cum se pastreaza Bixtonim Xylo
  Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
  Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa “Data expirarii”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
  A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
  A se utiliza in maxim 30 zile dupa prima deschidere a flaconului.
  Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Continutul ambalajului si alte informatii
  Ce contine Bixtonim Xylo: substanta activa este clorhidratul de xilometazolina. Un mililitru de solutie nazala contine clorhidrat de xilometazolina 0,5mg. Celelalte componente sunt: clorura de benzalconiu, dihidrogenofosfat de potasiu, fosfat disodic dodecahidrat, sorbitol, edetat disodic, clorura de sodiu, apa purificata.

  Cum arata Bixtonim Xylo si continutul ambalajului: Bixtonim Xylo se prezinta sub forma de solutie limpede, incolora, lipsita de particule vizibile, inodora.

  Prezentare: flacon cu picurator x 10ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent