Dacia Plant ceai de hibiscus
Hibiscus este o planta care face parte din familia Malvaceae, fiind originara de la tropice. Inca din cele mai vechi timpuri acesta era folosit in hipertensiune arteriala, edeme, afectiuni respiratorii (febra, tuse, infectii la nivelul tractului respirator). Ceaiul de hibiscus cu proprietatile sale antiinflamatoare, este eficient celor care au probleme cardiovasculare si reduce riscul persoanelor ce sunt predispuse la infarct. Produsul contribuie la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale.
Beneficii:
- contribuie la sănătatea vasculară şi a venelor;
- ajută în caz de oboseala.
Compozitie: hibiscus (Hibiscus sabdariffa) flori.
Mod de administrare:
• Pulberea cu administrare sublinguală – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 minute, după care se înghite cu apă.
• Maceratul la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.
• Infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.
În cazul administrării îndelungate la fiecare 6 săptămâni se fac 10 zile de pauză.
Contraindicatii: intoleranta la hibiscus.
Prezentare: cutie x 50g.