Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Enterol 250mg - 10 capsule Biocodex

  Pagina actualizata la data de: 03.03.2024
  SKU: 1053545
  Disponibilitate: In stoc
  33,00 Lei
  i h

  Enterol® 250mg capsule - Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat

  Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră. Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Enterol 250mg și pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să luați Enterol 250mg

  3. Cum să luați Enterol 250mg

  4. Reacții adverse posibile

  5. Cum se păstrează Enterol 250mg

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Enterol 250mg și pentru ce se utilizează

   Enterol 250mg este indicat:

  - pentru tratamentul diareei infecţioase acute la adulţi şi copii;

  - pentru prevenirea şi tratamentul colitei şi diareei determinate de consumul de antibiotice;

  - în asociere cu vancomicină/metronidazol, pentu prevenirea recurenţei bolilor produse de Clostridium difficile;

  - pentru prevenirea diareei determinate de nutriţia enterală;

  - pentru tratamentul sindromului colonului iritabil.

  Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

  2. Ce trebuie să știți înainte să luați Enterol 250mg

   Nu luați Enterol 250mg:

  - dacă sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6);

  - dacă aveți cateter venos central;

  - pacienți imunocompromişi sau spitalizați (din cauza bolilor grave sau a sistemului imunitar modificat sau slăbit).

  Atenționării și precauţii: inainte să luați Enterol 250mg, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Tratamentul cu Saccharomyces boulardii CNCM I-745 nu înlocuieşte rehidratarea, când aceasta este necesară. Doza de rehidratare şi calea de administrare (orală-IV) trebuie adaptate la severitatea diareei, la vârsta şi starea de sănătate a pacientului. Pacientul trebuie să ţină cont de necesitatea consumului abundent de lichide sărate sau îndulcite (zahărul trebuie fiert), pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult, aportul lichidian mediu este de 2 l pe zi). De asemenea, în timpul diareei regimul alimentar trebuie să excludă anumite alimente, în special, crudităţi, fructe şi legume, alimente picante, precum şi alimente şi băuturi reci şi să conţină mai ales friptură la grătar şi orez. Dacă, după 2 zile de tratament, diareea persistă, conduita terapeutică trebuie reevaluată și trebuie avută în vedere rehidratarea pe cale intravenoasă.

  Enterol 250mg împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Datorită naturii sale fungice, Enterol 250mg nu trebuie administrat simultan cu medicamente antifungice orale sau sistemice.

  Enterol 250mg împreună cu alimente, băuturi și alcool: Enterol 250mg conţine celule vii. Acest medicament nu trebuie deci combinat cu băuturi sau alimente foarte fierbinţi (peste 50ºC) sau foarte reci sau cu alcool etilic.

  Sarcina, alăptarea și fertilitatea: dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În studiile efectuate la animale nu s-a evidenţiat potenţial teratogen. Până în prezent, în clinică nu au fost raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorită datelor insuficiente se recomandă evitarea utilizării acestui medicament în timpul sarcinii şi alăptării.

  Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: Enterol 250mg nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Enterol 250mg conține lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să luați Enterol 250mg 

  Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. Doza recomandată este de 1-2 capsule Enterol 250mg, de 1-2 ori pe zi. Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. Capsulele se pot înghiţi cu apă sau se pot deschide turnând conţinutul în puţină băutură răcoritoare îndulcită (zahărul trebuie fiert) sau alimente sau, dupa caz, în biberon.

  Utilizarea la copii: la copiii sub 6 ani: nu este recomandată înghiţirea capsulelor (risc de aspiraţie), ci deschiderea si turnarea conţinutului în băutură sau alimente.

  Dacă luați mai mult Enterol 250mg decât trebuie: nu au fost raportate cazuri de supradozaj. 

  Dacă uitați să luați Enterol 250mg: nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetați să luați Enterol 250mg: dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Saccharomyces boulardii CNCM I-745 este un organism viu asociat cu risc de infecţie fungică sistemică: cazuri rare de fungemie au fost raportate la pacienţii cu stare gravă, spitalizaţi, cel mai adesea pentru boli gastro-intestinale, cu cateter venos central. Reacții adverse foarte rare: pătrunderea drojdiei în sânge (fungemie). Reacții adverse cu frecvență necunoscută: constipație.

  Raportarea reacțiilor adverse: dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucuresti, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Enterol 250mg

  Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25˚C, în ambalajul original. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  Ce conține Enterol 250mg: o capsulă conține Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat 282,5mg (conține celule liofilizate de Saccharomyces boulardii CNCM I-745 250mg) și excipienți - liofilizatul: lactoză monohidrat, stearat de magneziu; capsula: gelatină, dioxid de titan (E171).

  Cum arată Enterol 250mg și conținutul ambalajului: Enterol 250mg se prezintă sub formă de capsule de culoare albă.

  Prezentare: cutie x 10 capsule.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent