Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Herbion Sirop cu Lichen de Piatra 6mg/ml sirop - 150ml KRKA

  Producator: KRKA
  SKU: 12758704
  Disponibilitate: In stoc
  14,00 Lei
  i h

  Herbion lichen de piatră 6mg/ml sirop - Cetraria islandica tallus extractum spissum

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Herbion lichen de piatră sirop şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Herbion lichen de piatră sirop

  3. Cum să utilizaţi Herbion lichen de piatră sirop

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Herbion lichen de piatră sirop

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Herbion lichen de piatră sirop şi pentru ce se utilizează

  Herbion lichen de piatră sirop conţine extract de lichen de piatră. Este un medicament pe bază de plante medicinale cu utilizare tradiţională care se foloseşte exclusiv pe baza utilizării îndelungate pentru  tuse uscată, iritativă, inflamaţii uşoare ale tractului respirator superior şi iritaţia mucoasei gurii şi gâtului, incluzând răguşeală şi dureri în gât. Extractul de lichen de piatră sirop conţine cantităţi mari de mucilagii hidrosolubile, care acoperă, protejează şi hidratează mucoasa gurii şi gâtului, ameliorând iritaţia şi tusea uscată.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Herbion lichen de piatră sirop

  Nu utilizaţi Herbion lichen de piatră sirop dacă sunteţi alergic la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

  Atenţionări şi precauţii:

  - dacă aveţi dificultăţi respiratorii, febră, tuse cronică, răguşeală sau apare spută cu sânge, consultaţi imediat medicul dumneavoastră;

  - dacă afecţiunea nu se ameliorează după 5 zile de tratament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. 

  Herbion lichen de piatră sirop împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Despre Herbion lichen de piatră sirop se ştie că nu afectează efectele altor medicamente.

  Herbion lichen de piatră sirop împreună cu alimente, băuturi şi alcool: vi se recomandă să consumaţi cantităţi mari de ceai sau alte lichide calde când luaţi Herbion lichen de piatră sirop, dar nu imediat după utilizarea medicamentului.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Herbion lichen de piatră sirop nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării deoarece nu există suficiente date clinice privind utilizarea lichenului de piatră la femeile gravide şi mamele care alăptează.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: despre Herbion lichen de piatră sirop se ştie că nu afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Herbion lichen de piatră sirop conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele glucide, întrebaţi medicul înainte de a utiliza acest medicament. Acest medicament conţine cantităţi reduse de alcool etilic, sub 100mg per doză.

  3. Cum să utilizaţi Herbion lichen de piatră sirop

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 16 ani: 15ml sirop, de 4 ori pe zi.

  Copii cu vârsta de 10 până la 16 ani: 10ml sirop de 4 ori pe zi.

  Copii cu vârsta de 4 până la 10 ani: 5ml sirop de 4 ori pe zi.

  Copii cu vârsta de 1 până la 4 ani: 2,5ml sirop de 4 ori pe zi.

  Nu trebuie să mâncaţi sau să consumaţi lichide imediat după administrarea Herbion lichen de piatră sirop, deoarece medicamentul poate fi îndepărtat de pe mucoasa orală şi faringiană prea devreme. Durata tratamentului depinde de cauza şi severitatea afecţiunii şi tratamentul poate continua pentru o perioadă de timp mai lungă. Vi se recomandă administrarea medicamentului câteva zile după dispariţia semnelor clinice ale bolii. Flaconul trebuie bine agitat înainte de utilizare.

  Dacă utilizaţi mai mult Herbion lichen de piatră sirop decât trebuie: nu trebuie luate doze mai mari decât cele recomandate. Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Herbion lichen de piatră sirop: nu luaţi o doză dublă, pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: reacţie de alergie (hipersensibilitate) manifestată cu mâncărimi, înroşirea pielii şi dificultăţi respiratorii. Dacă apare o reacţie alergică, întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Herbion lichen de piatră sirop

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la frigider. Siropul poate fi utilizat timp de 3 luni după deschiderea flaconului. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Herbion lichen de piatră sirop: substanţa activă este extract de lichen de piatră 6mg (Cetraria islandica (L.) Acharius s.l., tallus), echivalent cu muşchi lichen de piatră 96 - 108mg. Celelalte componente sunt: sorbitol lichid (necristalizant) (E420), gumă xantan, benzoat de sodiu (E 211), acid citric, aromă de lămâie (alcool etilic). Solvent de extracţie: apă purificată.

  Cum arată Herbion lichen de piatră sirop şi conţinutul ambalajului: siropul este un lichid de culoare galben-brun până la brun, uşor opalescent, cu miros şi gust specific. Poate fi observat un sediment tipic substanţelor naturale.

  Prezentare: flacon x 150ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent