Cautati
Cautati
Toate categoriile
    Meniu Inchide

    Laxamag 10mg - 6 supozitoare Magistra

    Pagina actualizata la data de: 25.04.2024
    SKU: 2131946
    Disponibilitate: In stoc
    11,65 Lei
    i h

    Laxamag 10mg supozitoare - Bisacodil

    Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

    Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

    În acest prospect găsiţi:

    1. Ce este Laxamag şi pentru ce se utilizează

    2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Laxamag

    3. Cum să utilizaţi Laxamag

    4. Reacţii adverse posibile

    5. Cum se păstrează Laxamag

    6. Conținutul ambalajului și alte informații

    1. Ce este Laxamag și pentru ce se utilizează

    Laxamag este un laxativ cu acţiune locală, care produce stimularea mişcărilor peristaltice ale intestinului şi diminuarea consistenţei fecalelor. Laxamag apartine unui grup de medicamente numite laxative. Laxamag este utilizat pentru tratamentul de scurtă durată al constipaţiei, pentru pregătirea investigaţiilor medicale, înainte şi după operaţii şi afecţiuni care necesită facilitarea evacuării colonului. Se administrează la adulţi şi copii cu vârsta peste 10 ani.

    2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Laxamag

    Nu utilizaţi Laxamag:

    - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la bisacodil sau la oricare dintre celelalte componente ale Laxamag;

    - dacă suferiţi de ileus (oprire temporară a mişcărilor peristaltice ale intestinului) sau obstrucţie intestinală;

    - dacă suferiţi de abdomen acut chirurgical, incluzând apendicită, boli inflamatorii intestinale acute;

    - dacă corpul dumneavoastră a pierdut multe lichide;

    - dacă aveţi dureri abdominale severe asociate cu greaţă şi vărsături, care pot fi semne ale unei afecţiuni severe;

    - aveţi fisuri anale;

    - aveţi proctită şi rectoragii;

    - la copii cu vârsta sub 10 ani.

    Atenționări și precauții: inainte să utilizaţi Laxamag, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Laxamag trebuie utilizat numai în tratamentul de scurtă durată al constipaţiei. Dacă dumneavoastră vă este necesară administrarea zilnică de laxative sau pe perioade îndelungate, atunci trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră pentru a investiga cauza constipaţiei, deoarece administrarea excesivă perioade îndelungate poate produce un dezechilibru hidroelectrolitic şi valori scăzute ale potasiului din sânge (hipokaliemie). Au fost raportate ameţeli şi/sau sincope la pacienţi trataţi cu Laxamag. Aceste evenimente pot fi corelate cu constipaţia şi nu neapărat administrării de Laxamag.

    Dacă utilizaţi timp îndelungat Laxamag puteţi avea:

    - o anumită afecţiune numită boala laxativelor precum şi anumite dezechilibre cum sunt pierderi de apă şi electroliţi, inclusiv de potasiu şi/sau vitamine;

    - dependenţă (cu necesitatea administrării repetate a laxativului, a creşterii dozelor şi constipaţie severă în cazul întreruperii tratamentului).

    În caz de torsada vârfurilor se recomandă administrarea unui laxativ non-stimulant (hipokaliemia este un factor favorizant, ca şi bradicardia şi sindromul de QT prelungit preexistent).

    Copii și adolescenți: nu trebuie administrat Laxamag la copii cu vârsta sub 10 ani fără recomandarea medicului.

    Laxamag împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Evitaţi administrarea concomitentă a Laxamag cu medicamente care pot determina torsada vârfurilor:

    - antiaritmice (amiodaronă, bretiliu, disopiramidă, sotalol, chinidinice);

    - astemizol, bepridil, eritromicină i.v., halofantrină, pentamidină, sultopiridă, terfenadină, vincamină), deoarece poate să apară hipokaliemie în cazul unei utilizări prelungite sau în doze mari.

    Utilizaţi cu prudenţă Laxamag cu:

    - glicozide tonicardiace;

    - diuretice hipokaliemiante;

    - amfotericină B i.v.;

    - glucocorticoizi şi mineralocorticoizi administraţi sistemic);

    - tetracosactid.

    Deoarece bisacodilul poate să scadă absorbţia altor medicamente, se recomandă utilizarea cu prudenţă în cazul asocierii, de exemplu cu anticoncepţionale orale.

    Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

    Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu s-au efectuat studii privind efectele Laxamag asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

    3. Cum să utilizați Laxamag

    Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Este destinat pentru administrare rectală. Dacă nu este prescris altfel de către medic, sunt recomandate următoarele doze:

    • Constipaţie funcţională:

    Adulţi şi copii cu vârsta peste 10 ani: doza uzuală este de un supozitor Laxamag 10mg pe zi, administrat timp de 5 zile.

     Pentru pregătirea procedurilor diagnostice şi preoperator: pentru administrarea bisacodilului în vederea pregătirii pacientului pentru proceduri diagnostice, în tratamentul pre-sau postperator şi în afecţiuni care necesită facilitarea evacuării colonului, Laxamag trebuie administrat sub supraveghere medicală. Pentru evacuarea completă a colonului, doza recomandată de Laxamag recomandată este de un supozitor Laxamag 10mg, cu 30-60 minute înainte de momentul stabilit pentru evacuarea colonului.

    Utilizarea la copii și adolescenți: nu se recomandă administrarea Laxamag 10mg supozitoare la copii cu vârsta sub 10 ani.

    Vârstnici: nu există recomadări speciale pentru această categorie de vârstă.

    Instrucţiuni de utilizare a supozitoarelor: desprindeţi cele două părţi ale ambalajului şi împingeţi pentru a ieşi supozitorul. Pentru administrare se recomandă să vă culcaţi pe o parte şi să introduceţi supozitorul intrarectal profund. Se recomandă, de asemenea, să rămâneţi culcat timp de 15 până la 20 minute, timp necesar pentru aparitia efectului laxativ.

    Dacă uitaţi să utilizaţi Laxamag: dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o cât de repede vă amintiţi. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

    Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Laxamag: dacă luaţi doze mari, se pot produce scaune lichide (diaree), crampe abdominale şi pierderi de potasiu şi de alţi electroliţi. În caz de supradozaj, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.

    Dacă încetaţi să luaţi Laxamag: Laxamag trebuie luat numai la nevoie şi trebuie întrerupt după ameliorare. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

    4. Reacții adverse posibile

    Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: vărsături, disconfort abdominal, dureri abdominale, crampe abdominale, greaţă, diaree (cu hipokaliemie). Rare: reacţii de hipersensibilitate. Cu frecvenţă necunoscută: colită, reacţii anafilactice, angioedem, deshidratare, atonie intestinală. Administrarea repetată poate determina proctită.

    Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

    5. Cum se păstrează Laxamag

    A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. Nu utilizaţi Laxamag după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

    6. Conținutul ambalajului și alte informații

    Ce conţine Laxamag: substanţa activă este bisacodil. Un supozitor conţine bisacodil 10mg. Celelalte componente sunt: gliceride solide de semisinteză.

    Cum arată Laxamag şi conţinutul ambalajului: Laxamag se prezintă sub formă de supozitoare în formă de torpilă de culoare albă sau alb-gălbuie.

    Prezentare: cutie x 6 supozitoare.

    0.0 0
    Scrie propria ta recenzie Inchide
    *
    *
    • Rău
    • Excelent