Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Mucosolvan sirop pentru adulti 30mg/5ml - 100ml Sanofi

  Pagina actualizata la data de: 26.05.2024
  SKU: 17336899
  Disponibilitate: In stoc
  23,20 Lei
  i h

  Mucosolvan 30mg/5ml sirop - Clorhidrat de ambroxol

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră, sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 4-5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Mucosolvan şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Mucosolvan

  3. Cum să utilizaţi Mucosolvan

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Mucosolvan

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Mucosolvan şi pentru ce se utilizează

  Ambroxolul, principiul activ al Mucosolvan, măreşte secreţia de mucus din căile respiratorii, facilitează expectoraţia şi uşurează tusea. Mucosolvan este indicat ca secretolitic în tratamentul afecţiunilor bronşice acute şi episoadelor de acutizare ale bronhopneumopatiei sau ale altor afecţiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secreţie anormală de mucus şi afectare a transportului mucusului.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte utilizaţi Mucosolvan

  Nu luaţi Mucosolvan:

  - dacă sunteţi alergic la ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6);

  - dacă suferiţi de vreo afecţiune ereditară care să poată produce o incompatibilitate cu unul dintre ingredienţii acestui medicament (vezi de asemenea „Mucosolvan conţine sorbitol”.

  Atenţionări şi precauţii: inainte să utilizaţi Mucosolvan, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi afectată funcţia renală sau o boală hepatică severă. Au existat raportări privind reacţii cutanate severe asociate cu administrarea clorhidratului de ambroxol. Dacă dezvoltaţi o erupţie cutanată tranzitorie (inclusiv leziuni ale mucoaselor, cum sunt mucoasa bucală, faringiană, nazală, oculară şi genitală), opriţi administrarea Mucosolvan şi adresaţi-vă imediat medicului.

  Mucosolvan împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente. Nu au fost raportate interacţiuni cu alte medicamente, care să fie relevante din punct de vedere clinic.

  Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Mucosolvan nu este recomandat în timpul sarcinii, în special în primele trei luni de sarcină. Mucosolvan nu este recomandat mamelor care alăpteză, deoarece clorhidratul de ambroxol se excretă în lapte.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: nu există date după punerea pe piaţă privind apariţia unui efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Nu au fost efectuate studii privind influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Mucosolvan conţine sorbitol. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă stiţi că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide. 5ml sirop conţin 1,2g sorbitol adică 4,9g sorbitol pe doza maximă zilnică recomandată (20ml). Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă suferiţi de intoleranţă la fructoză. Poate de asemenea să aibe un uşor efect laxativ.

  3. Cum să utilizaţi Mucosolvan

  Luaţi întotdeauna Mucosolvan exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. O linguriţă dozatoare conţine 5ml sirop (30mg clorhidrat de ambroxol). Doza recomandată este:

  • Adulţi şi adolescenţi (copii peste 12 ani): 10ml sirop Mucosolvan 30mg/5 ml (2 linguriţe dozatoare) de 2 ori pe zi. Acest regim este recomandat în tratamentul afecţiunilor respiratorii acute şi pentru iniţierea tratamentului afecţiunilor cronice pentru maxim 14 zile.

  • Copii între 6-12 ani: 5ml sirop Mucosolvan 30mg/5 ml de 2-3 ori pe zi;

  • Copii între 2-5 ani: 2,5ml sirop Mucosolvan 30mg/5 ml de 3 ori pe zi;

  • Copii între 1-2 ani: 2,5ml sirop Mucosolvan 30mg/5 ml de 2 ori pe zi. Pentru copii este disponibil şi se recomandă utilizarea Mucosolvan 15mg/ml, sirop. Dacă simptomele dumneavoastră nu s-au ameliorat după tratamentul cu Mucosolvan pentru afecţiuni respiratorii acute, trebuie să vă consultaţi medicul. Mucosolvan sirop poate fi administrat cu sau fără alimente. Mucosolvan sirop nu trebuie utilizat mai mult de 4-5 zile fără recomandarea medicului.

  Dacă luați mai mult Mucosolvan decât trebuie: dacă luați mai mult decât trebuie din Mucosolvan, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului. Până în prezent nu au fost descrise efecte datorate supradozajului la om. Pe baza raportărilor unor cazuri de supradozaj accidental sau/şi din greşeli de administrare, simptomele observate sunt similare cu reacţiile adverse cunoscute ale Mucosolvan la doze recomandate şi dacă apar, se va administra tratament simptomatic.

  Dacă uitaţi să luați Mucosolvan: dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi una imediat ce vă aduceţi aminte, dar nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi apoi următoarea doză ca de obicei.

  Dacă încetaţi să luați Mucosolvan Sirop: Mucosolvan sirop trebuie luat numai atunci când este nevoie si trebuie întrerupt după îmbunătăţirea stării de sănătate. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Următoarele reacții adverse au fost raportate la administrarea ambroxol: senzație de rău digestiv (greață), modificări ale gustului, amorţirea gurii şi a limbii, diaree, stare de rău digestiv (vărsătură), disconfort de digestie, indigestie, uscăciunea gurii, durere abdominală, reacţii de hipersensibilitate, erupţie cutanată tranzitorie, urticarie, reacţii anafilactice inclusiv şoc anafilactic, angioedem (umflare rapidă a pielii, ţesutului subcutanat, ţesuturilor mucoase şi submucoase) şi prurit. Reacţii adverse cutanate severe (inclusiv eritem polimorf, sindrom StevensJohnson/necroliză epidermică toxică şi pustuloză exantematică generalizată acută).

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Mucosolvan

  Nu utilizaţi Mucosolvan după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se utiliza în cel mult 6 luni de la prima deschidere a flaconului A se păstra la temperaturi sub 30ºC, în ambalajul original. Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Mucosolvan: substanţa activă este clorhidrat de ambroxol. 5ml sirop conţin 30mg ambroxol. Celelalte componente sunt: sucraloza, acid benzoic, hidroxietilceluloză, aromă de căpşuni PHL-132 200, aromă de vanilie PHL-114481, apă purificată.

  Cum arată Mucosolvan şi conţinutul ambalajului: Mucosolvan se prezintă sub formă de lichid uşor vâscos, limpede până la aproape limpede, incolor până la aproape incolor, cu miros aromat de căpşuni.

  Prezentare: flacon x 100ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent