Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  No-Spa Forte 80mg - 24 comprimate filmate Sanofi

  Producator: Sanofi-Aventis
  Pagina actualizata la data de: 21.04.2024
  SKU: 16284011
  Disponibilitate: In stoc
  37,00 Lei
  i h

  No-Spa® forte 80mg comprimate filmate - clorhidrat de drotaverină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi No-Spa forte 80mg cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este No-Spa forte 80mg şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi No-Spa forte 80mg

  3. Cum să luaţi No-Spa forte 80mg

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează No-Spa forte 80mg

  6. Informaţii suplimentare

  1. Ce este No-Spa forte 80mg şi pentru ce se utilizează

  No-Spa forte 80mg comprimate este un medicament antispastic. Acest medicament se utilizează pentru tratamentul simptomatic al spasmului musculaturii netede:

  - asociat bolilor căilor biliare;

  - litiază biliară, colangiolitiază, colecistită, pericolecistită, colangită, papilită;

  - asociat bolilor tractului urinar;

  - litiază renală, litiază ureterală, pielită, cistită şi în spasmul sfincterelor vezicii urinare.

  Acest medicament se utilizează în asociere cu alte medicamente în tratamentul:

  - spasmului musculaturii netede asociat bolilor tractului gastro-intestinal: ulcer gastric sau duodenal, gastrită, spasme ale sfincterelor cardia şi pilor, enterită, colită, colită spastică însoţită de constipaţie şi forme de colon iritabil însoţite de meteorism (balonare);

  - durerilor de cap cu senzaţie de tensiune intracraniană;

  - dismenoreei (menstruaţie dureroasă) asociată afecţiunilor ginecologice.

  2. Înainte să luaţi No-Spa forte 80mg

  Nu utilizaţi No-Spa forte 80mg:

  - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverină sau la oricare dintre celelalte componente ale No-Spa forte 80mg;

  - dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă cardiacă severă;

  - la copii şi adolescenţi.

  Aveţi grijă deosebită când luaţi No-Spa forte 80mg dacă aveţi tensiune arterială scăzută.

  Utilizarea drotaverinei la copii şi adolescenţi: nu a fost evaluată în studii clinice. Comprimatele No-Spa forte 80mg nu trebuie administrate copiilor şi adolescenţilor datorită cantităţii mari de substanţă activă pe care o conţin. Utilizarea drotaverinei a fost asociată cu crize acute de porfirie şi de aceea administrarea sa la pacienţi cu porfirie este nesigură.

  Folosirea altor medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Administrarea concomitentă cu levodopa determină scăderea efectului antiparkinsonian al acesteia; prin urmare, unele manifestări ale bolii Parkinson, cum sunt rigiditatea musculaturii scheletice şi tremorul, se pot agrava.

  Sarcina şi alăptarea: adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Există informaţii limitate despre utilizarea drotaverinei la femeile gravide. În cadrul studiilor efectuate la animale, nu au fost evidenţiate efecte toxice asupra sarcinii sau dezvoltării fătului, în cazul administrării acestui medicament în timpul sarcinii. Ca măsură de precauţie, este de preferat să se evite utilizarea No-Spa în timpul sarcinii. În general, în perioada alăptării cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a utiliza orice medicament. Eliminarea drotaverinei în laptele matern nu a fost studiată la animale. Nu se poate exclude un risc pentru nou-născuţi/sugari. Trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a întrerupe/de a se abţine de la tratamentul cu No-Spa, având în vedere beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul tratamentului pentru femeie.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: in cazul administrării orale şi în doze recomandate, clorhidratul de drotaverină nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, dacă observaţi că apare o senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur după administrarea acestui medicament, evitaţi activităţile potenţial periculoase, conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

  Informaţii importante privind unele componente ale No-Spa forte 80mg: un comprimat de No-Spa forte 80mg conţine lactoză 104mg. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să luaţi No-Spa forte 80mg

  Luaţi întotdeauna No-Spa forte 80mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, doza uzuală pentru adulţi este de 1-3 comprimate No-Spa forte 80mg pe zi (fracţionat în 2-3 prize).

  Utilizarea la copii şi adolescenţi: utilizarea drotaverinei la copii şi adolescenţi nu a fost evaluată în studii clinice. No-Spa forte 80mg nu se administrează la copii şi adolescenţi.

  Dacă aţi luat mai mult No-Spa forte 80mg decât trebuie: nu sunt disponibile date despre supradozajul cu clorhidrat de drotaverină. Dacă aţi luat prea multe comprimate No-Spa forte 80mg, trebuie să vă adresaţi imediat unui medic, deoarece în intoxicaţia cu drotaverină, pot apărea tulburări la nivelul inimii, cum sunt tulburări de ritm şi de conducere, inclusiv bloc complet de ramură şi stop cardiac, care pot duce la deces. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră, dacă este posibil, pentru ca medicul să ştie ce aţi luat.

  Dacă aţi uitat să luaţi No-Spa forte 80mg: luaţi doza următoare la ora la care, în mod obişnuit, aceasta trebuie administrată; nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, No-Spa forte 80mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: dureri de cap, senzaţie de lipsă de echilibru în spaţiu a corpului sau de învârtire a obiectelor din jur, greaţă, palpitaţii, insomnie, constipaţie, scăderea tensiunii arteriale, reacţii alergice (umflarea buzelor, a feţei, a gâtului sau a limbii, urticarie, erupţie şi mâncărime la nivelul pielii). Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  5. Cum se păstrează No-Spa forte 80mg

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu utilizaţi No-Spa forte 80mg după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Informaţii suplimentare

  Ce conţine No-Spa forte 80mg: substanţa activă este clorhidratul de drotaverină. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de drotaverină 80mg. Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, talc, povidonă K 25, amidon de porumb, lactoză monohidrat.

  Cum arată No-Spa forte 80mg şi conţinutul ambalajului: comprimatele No-Spa forte 80mg sunt ovale şi convexe, galbene, cu tentă verzuie sau portocalie, având inscripţionat “NOSPA” pe una din feţe şi şanţ de diviziune pe cealaltă faţă.

  Prezentare: cutie x 24 comprimate filmate.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent