Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Nurofen Emplastru medicamentos - 2 bucati

  Producator: Reckitt-Benckiser
  Pagina actualizata la data de: 29.02.2024
  SKU: 17337262
  Disponibilitate: In stoc
  30,28 Lei
  i h

  Nurofen® 200mg emplastru medicamentos - Ibuprofen

  Pentru utilizare la adulți și adolescenți cu vârsta de 16 ani și peste

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Nurofen emplastru medicamentos şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știţi înainte să utilizaţi Nurofen emplastru medicamentos

  3. Cum să utilizaţi Nurofen emplastru medicamentos

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Nurofen emplastru medicamentos

  6. Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Nurofen emplastru medicamentos şi pentru ce se utilizează

  Substanţa activă este ibuprofen. Ibuprofenul aparţine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care acţionează prin schimbarea răspunsului organismului la durere, inflamaţie şi febră. Emplastrul medicamentos eliberează ibuprofen la nivel local, în mod continuu, la locul durerii, timp de peste 24 de ore de la aplicare. Nurofen emplastru medicamentos se utilizează la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani și peste, pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerii locale acute apărute în întinderi musculare sau luxații în caz de traumatisme ușoare localizate în apropierea articulațiilor membrelor superioare sau inferioare.

  2. Ce trebuie să știţi înainte să utilizaţi Nurofen emplastru medicamentos

  Nu utilizaţi Nurofen emplastru medicamentos:

  - dacă sunteţi alergic la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

  - dacă aţi prezentat vreodată reacţii alergice, cum sunt astm bronşic, respirație șuierătoare, mâncărime, secreţii nazale, erupţii pe piele, umflare, după ce aţi luat medicamente care conţin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere şi inflamaţie (AINS);

  - dacă sunteţi în ultimele trei luni de sarcină.

  Nu utilizați Nurofen emplastru medicamentos pe pielea cu leziuni (cum ar fi zgârieturi, tăieturi, arsuri), pielea infectată, pielea afectată de dermatită exudativă sau eczemă, pe ochi, pe buze sau pe mucoase.

  Atenţionări şi precauţii: discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Nurofen emplastru medicamentos dacă:

  - aveţi sau aţi avut astm bronşic sau alergii;

  - aveţi ulcer gastric, afecțiuni intestinale, cardiace, renale sau hepatice;

  - sunteţi în primele 6 luni de sarcină sau alăptați.

  În timp ce utilizați Nurofen emplastru medicamentos: la primele semne de reacție la nivelul pielii (iritație, exfoliere, usturime) sau alte semne ale unor reacții alergice, opriți tratamentul cu emplastrul medicamentos și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Raportați orice simptome abdominale neobișnuite (mai ales sângerări) medicului dumnevoastră. Dacă sunteți o persoană în vârstă ați putea fi mai predispus să aveți reacții adverse. Dacă starea dumnevoastră nu se îmbunătățește, vă simțiți mai rău, sau apar alte simptome, adresați-vă medicului dumneavoastră. Evitați expunerea zonei tratate la surse puternice de lumină naturală și/sau artificială (spre exemplu lămpile de bronzat) în timpul tratamentului și timp de o zi după înlăturarea emplastrului medicamentos, pentru a reduce riscul de sensibilitate la lumină.

  Copii și adolescenți: acest medicament nu trebuie utilizat de către copiii sau adolescenții cu vârsta sub 16 ani.

  Nurofen emplastru medicamentos împreună cu alte medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau intenționați să luați orice alte medicamente, în special dacă luați oricare din următoarele:

  - medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale;

  - medicamente pentru subţierea sângelui, cum este warfarina;

  - acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) utilizate pentru inflamaţie şi durere.

  Sarcina şi alăptarea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament. Nu luaţi acest medicament dacă sunteți în ultimele 3 luni de sarcină. Discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament dacă sunteţi în primele 6 luni de sarcină. Nu se cunosc efecte nocive asociate tratamentului cu acest medicament în timpul alăptării. Cu toate acestea, ca măsură preventivă, nu aplicați emplastrul medicamentos direct pe sân în cazul în care alăptați.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Nu se cunosc.

  3. Cum să utilizaţi Nurofen emplastru medicamentos

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza recomandată:

  • Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani și peste: o doză este echivalentul unui emplastru medicamentos. Doza maximă pentru 24 de ore este de un emplastru medicamentos.

  Nu administrați acest medicament copiilor sau adolescenților sub 16 ani. Destinat aplicării cutanate, pe pielea intactă. Se recomandă spălarea și uscarea cu grijă a zonei ce urmează a fi tratată înaintea aplicării emplastrului. Emplastrul poate fi aplicat în orice moment din zi sau din noapte, dar trebuie îndepărtat și înlocuit cu un nou emplastru, la aceeași oră, în următoarea zi.

  Emplastrul este flexibil și adaptabil și, dacă este necesar, poate fi aplicat la nivelul sau în apropierea unei articulații și va permite mișcarea normală. Nu:

  - tăiați emplastrul, el trebuie aplicat întreg;

  - aplicați pe pielea cu leziuni sau afectată;

  - acoperiți cu alți plasturi sau haine/pansamente care nu lasă pielea „să respire”;

  - udați emplastrul.

  Durata tratamentului: trebuie să folosiţi cât mai puţine doze, pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru a ameliora simptomele. Nu folosiți acest medicament pentru mai mult de 5 zile, cu excepția cazului în care medicul dumnevoastră v-a sfătuit astfel.

  Dacă luaţi mai mult Nurofen emplastru medicamentos decât trebuie: supradozajul accidental cu emplastrul medicamentos este puțin probabil. Adresaţi-vă imediat unui medic. Semnele de supradozaj pot include greață sau vărsături, dureri de stomac sau, mai rar, diaree. Este posibil să percepeți zgomote în urechi, să aveți dureri de cap sau sângerări gastro-intestinale. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. ÎNTRERUPEŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi solicitaţi ajutor medical dacă apar: semne de reacţii alergice precum astm bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau scurtare a respiraţiei, mâncărime, secreții nazale sau iritații ale pielii. Semne de hipersensibilitate și reacții pe piele cum sunt roșeață, umflături, exfoliere, vezicule, descuamare sau ulcerații. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi una dintre următoarele reacţii adverse, sau orice alte reacţii care nu sunt menţionate: reacții la nivelul pielii cum sunt roșeață, senzație de arsură, mâncărime, apariție de vezicule, dureroase sau cu lichid; astm bronşic, dificultăți la respirație, scurtare a respiraţiei; dureri de stomac sau alte afecțiuni ale stomacului; afecțiuni ale rinichilor.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Nurofen emplastru medicamentos

  A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe plic și pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi peste 25°C (plic cu 2 emplastre). A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.  Termenul de valabilitate din momentul desfacerii plicului: 6 luni. Nu aruncați emplastrul folosit în toaletă. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Nurofen emplastru medicamentos: substanţa activă este ibuprofen. Fiecare emplastru medicamentos conţine 200mg de ibuprofen. Celelalte componente sunt: stratul adeziv - macrogol 400, macrogol 20000, levomentol, copolimer stiren-izopren-stiren, poliizobutilen, rosinhidrogenat de glicerolester, parafină lichidă. Stratul suport adeziv - folie de polietilentereftalat (PET), film detașabil - polietilentereftalat cu strat de silicon (PET).

  Cum arată Nurofen emplastru medicamentos şi conţinutul ambalajului: emplastrul medicamentos este format dintr-un strat incolor, autoadeziv, fixat pe un suport flexibil țesut, de culoarea pielii, cu dimensiuni de 10cm până la 14cm, cu un film de protecție.

  Prezentare: cutie x 2 bucati.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent