Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Nurofen Forte 400mg - 12 drajeuri

  Producator: Reckitt-Benckiser
  SKU: 2128895
  Disponibilitate: In stoc
  21,50 Lei
  Prețul tău: 15,50 Lei
  i h

  Nurofen Forte 400mg drajeuri - Ibuprofen

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

  Dacă după 3 zile în cazul adolescenţilor sau după 10 zile în cazul adulţilor nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Nurofen Forte 400mg şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nurofen Forte 400mg

  3. Cum să utilizaţi Nurofen Forte 400mg

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Nurofen Forte 400mg

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Nurofen Forte 400mg şi pentru ce se utilizează

  Nurofen Forte 400mg conţine ibuprofen care aparţine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS acţionează prin schimbarea răspunsului organismului la durere, inflamaţie şi febră. Nurofen Forte 400mg este indicat în tratamentul migrenei, durerilor de cap, de spate, dentare, nevralgiilor, durerilor menstruale, reumatice şi musculare, reducerea febrei şi simptomelor din răceală şi gripă.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nurofen Forte 400mg

  Nu utilizaţi Nurofen Forte 400mg daca:

  - aveţi sau aţi avut alergie ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  - aveţi sau aţi avut ulcer gastroduodenal;

  - aveţi sau aţi avut perforări sau sângerări gastro-intestinale ulterior administrării antiinflamatoarelor nesteroidiene;

  - aţi avut bronhospasm, rinită, urticarie asociate administrării acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatoare nesteroidiene;

  - aveţi insuficienţă renală severă, insuficienţă hepatică severă sau insuficienţă cardiacă severă;

  - sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină.

  Atenţionări şi precauţii: aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nurofen Forte 400mg dacă:

  - aveţi insuficienţă renală sau hepatică uşoară-moderată;

  - aveţi astm bronşic;

  - aveţi sau aţi avut boli alergice;

  - aţi avut boli digestive (hernie hiatală, colită ulcerativă etc.);

  - aveţi lupus eritematos sistemic sau alte colagenoze (risc crescut de meningită aseptică);

  - sunteţi în primele 6 luni de sarcină sau alăptaţi.

  În timpul tratamentului cu ibuprofen pot să apară ulcere sau hemoragii digestive. Riscul este mai mare la pacienţii vârstnici, debilitaţi, cu greutate corporala mică sau la pacienţii aflaţi sub tratament cu corticosteroizi administraţi pe cale orală, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, anticoagulante orale cum ar fi warfarina sau antiagregante plachetare, cum ar fi acidul acetilsalicilic. În cazul apariţiei ulcerului sau a hemoragiilor digestive întrerupeţi imediat tratamentul şi anunţaţi-l pe medicul dumneavoastră. La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arterială şi/sau insuficienţă cardiacă congestivă uşoară până la moderată este necesară precauţie (discuţii cu medicul sau cu farmacistul) înainte de începerea tratamentului, deoarece raportările au arătat că tratamentul cu AINS se asociază cu retenţie lichidiană şi edem. Există un risc de insuficienţă renală la adolescenţii deshidrataţi. Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata maximă de 10 zile recomandate pentru tratamentului.

  Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a lua Nurofen Forte 400mg în cazul în care:

  - aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau dacă aţi avut un infarct miocardic, intervenţie chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulaţie redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”).

  - aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentraţii crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă sunteţi fumător.

  Ibuprofenul trebuie întrerupt la prima apariţie a unei erupţii cutanate, a unor leziuni ale mucoaselor, sau a oricărui alt semn de hipersensibilitate.

  Ce trebuie sa evitaţi când luaţi acest medicament: unele medicamente care sunt anticoagulante (acţionează împotriva coagulării sângelui) (de exemplu acid acetilsalicilic/aspirină, warfarină, ticloplidină), unele medicamente care acţionează împotriva tensiunii arteriale crescute (inhibitori de enzimă de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele blocante ale beta receptorilor, antagoniştii receptorilor de angiotensină II) şi chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen împreuna cu alte medicamente.

  Nurofen Forte 400mg împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Ibuprofenul nu trebuie utilizat în acelaşi timp cu acidul acetilsalicilic sau alte AINS, corticosteroizi administraţi pe cale orală, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (de tip sertralină, fluoxetină), glicozide cardiace (tip digoxină), litiu, metotrexat, mifepristonă, ciclosporină, tacrolimus, zidovudină sau antibiotice chinolone. Nurofen Forte 400mg poate influenţa sau poate fi influenţat de alte medicamente. De exemplu:

  - medicamente anticoagulante (care subţiază sângele/previn coagularea, cum sunt aspirina/acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina);

  - medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA cum este captoprilul, betablocante cum este atenololul, antagonişti ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul).

   De aceea, întotdeauna trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Nurofen Forte 400mg împreună cu alte medicamente.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În primele 6 luni de sarcină utilizaţi Nurofen Forte 400mg numai la recomandarea medicului dumneavoastră şi numai sub supravegherea acestuia. În ultimele 3 luni de sarcină administrarea Nurofen Forte 400mg este contraindicată. Pentru că ibuprofen poate ajunge într-o cantitate mică în laptele matern evitaţi utilizarea Nurofen Forte 400mg dacă alăptaţi.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: in timpul tratamentului cu Nurofen Forte 400mg puteţi prezenta ameţeli şi tulburări de vedere, care vă pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Nurofen Forte 400mg conţine zahăr și sodiu. Deoarece conţine zahăr, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. De asemenea, dacă urmaţi o dietă hiposodată, medicul dvs. vă va sfatui în privinţa administrării.

  3. Cum să utilizaţi Nurofen Forte 400mg

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai scurte perioade necesare controlării simptomelor. Doza de ibuprofen depinde de vârsta şi greutatea corporală a pacientului. Doza uzuală este:

   Durere uşoară până la moderată şi febră:

  Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani (≥40 kg): 1 drajeu administrat într-o priză unică sau de 3 ori pe zi, la intervale de 4 până la 6 ore.

  • În migrenă, dozajul trebuie să fie: 1 drajeu administrat într-o priză unică, dacă este necesar 1 drajeu la intervale de 4 până la 6 ore. Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 3 drajeuri (1200mg).

  • Durere menstruală:

  Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: 1 drajeu de 1-3 ori pe zi la intervale de 4 până la 6 ore, la nevoie. Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 3 drajeuri (1200mg).

  Drajeul trebuie înghiţit cu un pahar de apă în timpul mesei sau după masă.

  Adolescenţi: dacă administrarea Nurofen Forte 400mg este necesară pentru adolescenţi mai mult de 3 zile, sau dacă simptomele se agravează trebuie consultat medicul.

  Adulti: dacă starea dumneavoastră nu se îmbunătăţeşte în decursul a 7 zile sau dacă se agravează, trebuie să vă prezentaţi la medic.

  Vârstnici: dacă sunteţi în vârstă, cereţi întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua Nurofen Forte 400mg, deoarece sunteţi mai predispuşi la reacţii adverse, în special la hemoragie şi perforaţie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale. Medicul dumneavoastră vă va sfătui în consecinţă.

  Funcţia rinichilor sau a ficatului redusă: dacă aveţi funcţia rinichilor sau a ficatului redusă, cereţi întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua Nurofen Forte 400mg. Medicul dumneavoastră vă va sfătui în consecinţă.

  Dacă utilizaţi mai mult Nurofen Forte 400mg decât trebuie: dacă aţi luat mai multe doze Nurofen Forte 400mg decât trebuie, contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau adresaţi-vă celui mai apropiat spital.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Nurofen Forte 400mg: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Nurofen Forte 400mg: dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Totuşi, pot să apară următoarele reacţii adverse: durere sau disconfort gastric, greaţă, ulcer gastric sau intestinal, scaun colorat în negru, diaree, constipaţie, vărsături, erupţii cutanate, mâncărime, înrăutăţirea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau dificultăţi în respiraţie, tulburări hepatice şi renale, dureri de cap, somnolenţă, ameţeli şi tulburări ale auzului, şi, rareori, scăderea numărului de celule albe, celule roşii şi trombocite din sângele circulant, anemie, meningită aseptică, insuficienţă cardiacă, hipertensiune arterială, tahicardie, descuamarea pielii, umflarea feţei. Medicamente precum Nurofen Forte 400mg se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (« infarct miocardic ») sau a accidentului vascular cerebral. Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum utilizând cea mai mică doză eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Nurofen Forte 400mg

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi Nurofen Forte 400mg după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Nurofen Forte 400mg: substanţa activă este ibuprofen. Fiecare drajeu conţine ibuprofen 400mg. Celelalte componente sunt: nucleu - croscarmeloză sodică, acid stearic, citrat de sodiu, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru. Strat de drajefiere - gumă arabică dispersată, carmeloză sodică, zahăr, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, cerneală de inscripţionare Opacode S-1-15094 Red [shellac, oxid de fer roşu (E 172), propilenglicol, hidroxid de amoniu, simeticonă].

  Cum arată Nurofen Forte şi conţinutul ambalajului: drajeuri rotunde, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, având inscripţionat cu cerneală roșie un logo de identificare pe una dintre feţe.

  Prezentare: cutie x 12 drajeuri.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent