Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Paduden Express 200mg - 10 capsule moi Terapia

  Producator: Terapia
  Pagina actualizata la data de: 25.04.2024
  SKU: 23397956
  Disponibilitate: In stoc
  13,70 Lei
  i h

  Paduden Express 200mg capsule moi - Ibuprofen 

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 3 zile (pentru adolescenţi) trebuie să vă adresaţi unui medic. Dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 3 zile în cazul tratamentului pentru febră şi după 4 zile în cazul tratamentului pentru durere (pentru adulţi) trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Paduden Express 200mg  şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Paduden Express 200mg

  3. Cum să luaţi Paduden Express 200mg

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Paduden Express 200mg

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Paduden Express 200mg şi pentru ce se utilizează

  Acest medicament conţine ibuprofen. Ibuprofenul aparţine unei grupe de medicamente numite antiinflamatore nesteroidiene (AINS), care ameliorează durerea şi scad temperatura atunci când aveţi febră.

  Paduden Express 200mg este folosit pentru tratament simptomatic în caz de:

  - dureri de intensitate uşoară până la moderată, de exemplu dureri de cap, dureri menstruale şi dureri dentare;

  - febră şi durere asociate cu răceala comună.

  Dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 3 zile (pentru adolescenţi) trebuie să vă adresaţi unui medic. Dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 3 zile în cazul tratamentului pentru febră şi după 4 zile în cazul tratamentului pentru durere (pentru adulţi) trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Paduden Express 200mg

  Nu luaţi Paduden Express 200mg :

  - dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

  - dacă aţi avut în trecut senzația de scurtare a respirației, astm bronșic, scurgeri nazale, umflături sau urticarie după utilizarea de acid acetilsalicilic sau alte medicamente similare împotriva durerii (AINS);

  - dacă aveţi (sau aţi avut două sau mai multe episoade de) ulcer gastric sau duodenal sau hemoragie la stomac;

  - dacă aţi avut în trecut sângerare gastrointestinală sau perforare legate de utilizarea anterioară a AINS;

  - dacă aveţi insuficienţă severă hepatică, renală sau cardiacă;

  - dacă aveţi tulburări de coagulare a sângelui;

  - dacă aveţi orice fel de hemoragie activă (inclusiv hemoragie la nivelul creierului);

  - dacă aveți o problemă încă nediagnosticată privind capacitatea organismului dumneavoastră de formare a sângelui;

  - dacă aveţi deshidratare severă (determinată de vărsături, diaree sau aport insuficient de lichide);

  - dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină;

  - dacă sunteţi adolescent şi aveţi greutatea corporală sub 40kg sau vârsta sub 12 ani.

  Paduden Express 200mg conţine lecitină din soia: dacă sunteţi alergic la alune sau soia, nu utilizaţi acest medicament. Dacă nu sunteţi sigur dacă oricare dintre situaţiile descrise mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

  Atenţionări şi precauţii: inainte să luaţi Paduden Express 200mg discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul:

  - dacă aveţi sau aţi avut astm bronșic sau boală alergică, deoarece pot apărea dificultăţi la respiraţie;

  - dacă vă cunoașteți cu febra fânului, polipi nazali sau boli respiratorii obstructive cronice, deoarece există un risc mai mare de apariţie a reacţiilor alergice. Reacţiile alergice se pot manifesta sub forma crizelor de astm bronșic (aşa-numitul astm indus de analgezice), edemului Quincke sau urticariei;

  - dacă aveţi probleme cu rinichii sau ficatul;

  - dacă aveţi sau aţi avut vreodată tensiune arterială mare sau insuficienţă cardiacă;

  - dacă aveţi sau aţi avut vreodată tulburări de stomac sau intestin (incluzând colită ulcerativă sau boala Crohn);

  - dacă aveţi anumite tulburări ereditare de formare a sângelui (de exemplu porfirie acută intermitentă;

  - dacă aveţi lupus eritematos sistemic (LES) sau o boală mixtă de ţesut conjunctiv - boli care afectează sistemul imunitar, cauzând dureri în articulaţii, modificări la nivelul pielii şi tulburări ale altor organe;

  - dacă aveţi vărsat de vânt (varicelă) - se recomandă să evitaţi utilizarea Paduden Express 200mg ;

  - dacă aţi suferit recent o intervenţie chirurgicală majoră;

  - dacă luaţi alte AINS. Utilizarea concomitentă cu AINS, inclusiv inhibitori selectivi de ciclooxigenază-2, creşte riscul de reacţii adverse şi trebuie evitată (vezi punctul „Paduden Express 200mg împreună cu alte medicamente” de mai jos).

  Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului (3 zile pentru adolescenţi sau, pentru adulţi, 3 zile în tratamentul febrei şi 4 zile în tratamentul durerii).

  Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a lua Paduden Express 200mg în cazul în care:

  - aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau dacă aţi avut un infarct miocardic, intervenţie chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulaţie redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau 3 blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”).

  - aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentraţii crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă sunteţi fumător.

  Foarte rar, au fost raportate erupţii pe piele care pot pune viața în pericol (dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică) asociate cu utilizarea AINS. Pacienţii prezintă un risc crescut de a dezvolta astfel de reacţii în prima lună de tratament. Încetaţi utilizarea Paduden Express 200mg şi luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă observaţi erupţii pe piele, leziuni ale mucoaselor sau orice alte semne de reacţie alergică. Reacţiile adverse pot fi minimizate utilizând doza minimă eficace, pe cea mai scurtă durată de timp.

  Vârstnicii prezintă risc crescut de reacţii adverse. Utilizarea de rutină a mai multor tipuri de medicamente pentru durere poate cauza deteriorarea permanentă a rinichilor şi risc de insuficienţă renală. Acest risc poate creşte în condiţii de efort fizic asociat cu pierdere de săruri şi deshidratare. Prin urmare, trebuie evitată utilizarea de rutină a medicamentelor pentru durere. Administrarea prelungită a oricărui tip de analgezice pentru durerile de cap poate provoca agravarea acestora. În cazul în care se observă sau se suspectează o asemenea situaţie, se recomandă un consult medical şi tratamentul trebuie întrerupt. Diagnosticul de durere de cap indusă de abuzul de medicamente trebuie suspectat la pacienţii care prezintă episoade frecvente sau zilnice de durere de cap, chiar dacă (sau din cauză că) sunt utilizate regulat medicamente împotriva durerii de cap. În timpul administrării prelungite a Paduden Express 200mg este necesară verificarea regulată a parametrilor hepatici, a funcţiei renale şi a numărului de celule sanguine. AINS pot masca simptomele de infecţie şi febră.

  Copii şi adolescenţi: există un risc de insuficienţă renală la adolescenţii deshidrataţi. Nu administraţi acest medicament la adolescenţi cu greutate corporală sub 40kg sau la copii cu vârsta sub 12 ani.

  Paduden Express 200mg împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Paduden Express 200mg poate influenţa sau poate fi influenţat de alte medicamente. De exemplu:

  - acid acetilsalicilic sau alte AINS - deoarece pot creşte riscul de ulcere sau sângerări gastrointestinale;

  - digoxină (pentru insuficienţă cardiacă) - deoarece efectul digoxinei poate fi amplificat;

  - glucocorticoizi (medicamente care conţin cortizon sau substanţe de tip cortizonic) - deoarece acestea pot creşte riscul de ulcere sau sângerări gastrointestinale;

  - agenţi antiplachetari - deoarece aceştia pot creşte riscul de sângerări gastrointestinale;

  - acid acetilsalicilic (doză mică) - întrucât efectul de subţiere a sângelui ar putea fi diminuat;

  - medicamente anticoagulante (care subţiază sângele/previn coagularea, cum sunt acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina) - deoarece ibuprofenul poate amplifica efectele acestor medicamente;

  - fenitoină (pentru epilepsie) - deoarece efectul fenitoinei poate fi amplificat;

  - inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente utilizate în depresie) - deoarece aceştia pot creşte riscul de sângerări gastrointestinale;

  - litiu (un medicament utilizat în boala maniaco-depresivă şi în depresie) - deoarece efectul litiului poate fi amplificat;

  - probenecid şi sulfinpirazonă (medicamente pentru gută) - deoarece eliminarea ibuprofenului poate fi întârziată;

  - medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA cum este captoprilul, betablocante cum este atenololul, antagonişti ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul) şi comprimate pentru eliminarea apei (diuretice) - deoarece ibuprofenul poate diminua efectele acestor medicamente şi poate apărea un risc crescut pentru rinichi;

  - diuretice care economisesc potasiu - deoarece pot duce la acumularea unor concentrații mari ale potasiului în sânge;

  - metotrexat (un medicament utilizat în cancer sau reumatism) - deoarece efectul metotrexatului poate fi amplificat;

  - tacrolimus şi ciclosporină (medicamente imunosupresoare) - deoarece pot apărea leziuni renale;

  - mifepristonă (pentru oprirea sarcinii) - deoarece efectul mifepristonei poate fi redus;

  - zidovudină (un medicament pentru tratarea HIV/SIDA) - deoarece utilizarea ibuprofenului poate duce la un risc crescut de sângerare în articulaţii sau sângerare care conduce la apariţia de tumefieri la pacienţii HIV-pozitivi care au hemofilie;

  - sulfoniluree (medicamente antidiabetice) - sunt posibile interacţiuni;

  - antibiotice chinolone - deoarece riscul de convulsii poate fi amplificat;

  - medicamente care inhibă enzima CYP2C9, cum sunt antifungicele voriconazol şi fluconazol - deoarece expunerea la ibuprofen poate creşte;

  - un remediu naturist numit ginkgo biloba - există posibilitatea să sângeraţi mai uşor dacă luaţi ibuprofen şi ginkgo biloba în acelaşi timp.

  Alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu Paduden Express 200mg . De aceea, întotdeauna trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Paduden Express 200mg împreună cu alte medicamente.

  Paduden Express 200mg împreună cu alimente, băuturi şi alcool: se recomandă ca pacienţii cu stomac sensibil să ia Paduden Express 200mg cu alimente. Unele reacții adverse, cum sunt cele care afectează sistemul gastrointestinal, au o probabilitate mai mare de apariţie atunci când se consumă alcool etilic în timpul tratamentului cu Paduden Express 200mg .

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu luaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină, cu excepţia cazului în care medicul vă recomandă altceva. Ibuprofenul şi produşii de descompunere ai acestuia trec în laptele matern numai în cantităţi mici. Acest medicament poate fi luat în timpul alăptării, cu condiţia să fie utilizat la doza recomandată şi pe cea mai scurtă perioadă de timp posibilă. Paduden Express 200mg aparţine unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului. Este puţin probabil ca Paduden Express 200mg , utilizat ocazional, să vă afecteze şansele de a rămâne gravidă; cu toate acestea, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament, dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: in cazul utilizării pe perioade scurte şi la doza recomandată, acest medicament are influenţă mică sau nulă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă apar reacţii adverse cum sunt oboseala, ameţeala, somnolenţa şi tulburările de vedere, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje. Consumul de alcool creşte riscul de apariţie a acestor reacţii adverse.

  Paduden Express 200mg conţine excipienții galben amurg (E110) şi roșu coșenilă (E124). Acest medicament conţine pigmenţi (E110 şi E124), care pot cauza reacţii alergice. Paduden Express 200mg conţine glucoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să luaţi Paduden Express 200mg

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Acest medicament este destinat numai utilizării pe termen scurt. Trebuie să luaţi cea mai mică doză pe durata de timp cea mai scurtă necesare pentru ameliorarea simptomelor.

  • Adulţi şi adolescenţi cu greutatea corporală peste 40kg (cu vârsta de 12 ani sau peste): luaţi 1 sau 2 capsule (200mg sau 400mg de ibuprofen) cu apă, de cel mult trei ori pe zi, după caz. Lăsaţi un interval de cel puţin 6 ore între doze. Nu luaţi mai mult de 6 comprimate pe o perioadă de 24 de ore. Dacă sunteţi adult şi trebuie să luaţi Paduden Express 200mg mai mult de 3 zile pentru tratamentul febrei sau mai mult de 4 zile pentru tratamentul durerii, sau în cazul în care simptomatologia se agravează, adresați-vă unui medic.

  Utilizarea la copii şi adolescenţi: nu administraţi acest medicament la adolescenţi cu greutate corporală sub 40kg sau la copii cu vârsta sub 12 ani. În cazul în care la adolescenţi este necesară utilizarea acestui medicament mai mult de 3 zile sau dacă simptomele se agravează, trebuie cerut sfatul unui medic. Comprimatele filmate se înghit întregi, cu apă. Linia de divizare are numai rolul de a vă ajuta să rupeţi comprimatul, în cazul în care aveţi dificultăţi în a-l înghiţi întreg. Se recomandă ca Paduden Express 200mg să fie administrat cu alimente la persoanele cu sensibilitate gastrică.

  Dacă luaţi mai mult Paduden Express 200mg decât trebuie: dacă ați luat mai mult Paduden Express 200mg decât trebuie sau dacă copiii au luat medicamentul în mod accidental, adresați-vă imediat unui medic sau mergeți la cel mai apropiat spital pentru o evaluare a riscului existent și pentru sfaturi privind măsurile care trebuie luate. Simptomele pot include greaţă, dureri de stomac, dureri de cap, diaree, sunete în urechi, vărsături (pot conține urme de sânge), scaune cu sânge, confuzie și mișcări oscilatorii ale ochilor. În cazul utilizării de doze mari s-au raportat somnolenţă, excitaţie, dezorientare, dureri în piept, palpitații, tensiune arterială mică, insuficienţă renală, leziuni hepatice, modificarea în albastru a culorii pielii şi mucoaselor (cianoză), pierdere a conştienţei, comă, convulsii, crampe (în special la copii), tendinţă crescută la sângerare, slăbiciune și amețeală, sânge în urină, senzație de corp rece și probleme respiratorii. La cei cunoscuți cu astm bronșic poate să apară agravarea astmului.

  Dacă uitaţi să luaţi Paduden Express 200mg : nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse pot fi minimizate utilizând doza cea mai mică, pe cea mai scurtă durată de timp, necesare pentru ameliorarea simptomelor. Persoanele vârstnice care utilizează acest medicament prezintă un risc crescut de apariţie a problemelor asociate cu reacţiile adverse. Medicamentele precum Paduden Express 200mg se pot asocia cu o mică creştere a riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

  Dacă prezentați oricare din simptomele de mai jos, în orice moment pe durata tratamentului, încetaţi administrarea medicamentului şi solicitaţi imediat asistenţă medicală: apariţia de sânge în materiile fecale (scaun); scaune negre, cu aspect de smoală; vărsături cu sânge sau cu particule de culoare închisă, care arată precum cafeaua măcinată. Încetaţi administrarea medicamentului şi spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi: indigestie sau arsuri la stomac; durere abdominală (dureri la stomac) sau alte simptome neobișnuite la nivelul stomacului.

  Dacă prezentaţi oricare din următoarele simptome, încetaţi să luaţi acest medicament şi spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la secţia de urgenţe a celui mai apropiat spital:

  - semne de reacţie alergică foarte rară dar gravă, cum sunt umflarea feţei, limbii sau gâtului, respiraţie dificilă, bătăi rapide ale inimii, scădere marcată a tensiunii arteriale până la instalarea şocului. Acestea pot să apară chiar de la prima utilizare a medicamentului.

  - semne de reacţie alergică mai puţin frecventă dar severă, cum sunt crize de astm bronșic (posibil însoţite de scăderea tensiunii arteriale), agravare a astmului, respiraţie şuierătoare sau respiraţie dificilă apărute în mod inexplicabil.

  - reacţii pe piele foarte rare, dar severe, de exemplu erupţii care acoperă întregul corp, descuamare, apariţia de băşici sau decojire a pielii (de exemplu sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică).

  - reacție severă la nivelul pielii cunoscută sub numele de sindrom DRESS. Simptomele sindromului DRESS includ erupție pe piele, febră, inflamare a ganglionilor limfatici și număr crescut de eozinofile (un tip de celule albe din sânge).

  - inflamaţie a pancreasului, cu dureri severe în partea superioară a stomacului, adeseori cu greață şi vărsături, care apare foarte rar.

  - probleme cu producerea de celule ale sângelui (primele semne pot fi reprezentate de febră, dureri în gât, ulceraţii superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, oboseală severă, sângerare la nivelul nasului şi pielii) care apar foarte rar.

  Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi vreuna din reacţiile adverse enumerate mai jos: probleme gastrointestinale cum sunt arsuri la stomac, durere abdominală, greață, vărsături, vânturi (flatulenţă), diaree, constipaţie şi pierderi de sânge minore prin stomac şi/sau intestin, care, în cazuri excepţionale, pot provoca anemie; ulcere ale stomacului sau intestinului, uneori însoţite de sângerare şi perforaţie, inflamare a mucoasei din interiorul gurii cu formare de ulceraţii (stomatită ulcerativă), inflamare a stomacului (gastrită), agravare a colitei sau a bolii Crohn, tulburări ale sistemului nervos central, cum sunt dureri de cap, ameţeli, insomnie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală, tulburări de vedere, reacţii alergice, de exemplu erupţii şi mâncărimi pe piele, diferite erupţii pe piele. Rare: sunete în urechi, leziuni renale (necroză papilară) şi creştere a concentraţiilor acidului uric în sânge. Foarte rare: inflamare a esofagului, îngustare a intestinelor, dacă aveţi varicelă pot apărea infecţii severe ale pielii şi complicaţii ale ţesuturilor moi, retenţie crescută de apă în ţesuturile corpului, în special la pacienţii cu tensiune arterială mare sau cu probleme renale, umflare şi urină spumoasă (sindrom nefrotic), boală renală inflamatorie (nefrită interstiţială), care poate duce la insuficienţă renală acută, reacţii psihotice, depresie, a fost descrisă agravarea inflamaţiei legată de infecţie (de exemplu, apariţia sindromului dat de bacteriile care consumă carnea – fasceită necrozantă), asociată cu utilizarea anumitor medicamente împotriva durerii (AINS). În cazul în care în timpul tratamentului cu ibuprofen apar sau se agravează semnele unei infecţii, trebuie să vă prezentaţi imediat la medic. Trebuie evaluat dacă se impune instituirea unui tratament antiinfecţios/antibiotic. Alte reactii: tensiune arterială mare, inflamaţie a vaselor de sânge, palpitaţii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic, disfuncţie hepatică, afectare hepatică (în special în cazul tratamentului prelungit), insuficienţă hepatică, inflamaţie acută a ficatului (hepatită), meningită aseptică (inflamaţie a membranelor care învelesc creierul, cu simptome care includ rigiditatea gâtului, dureri de cap, greață, vărsături, febră şi tulburări ale stării de conştienţă).

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale. Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucureşti, e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Paduden Express 200mg

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Substanța activă este ibuprofenul. Fiecare capsulă moale conține ibuprofen 200mg. Celelalte componente sunt: nucleul capsulei - macrogol 600, hidroxid de potasiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, apă purificată. Învelișul capsulei: gelatină, sorbitol lichid parțial deshidratat (E420), apă purificată, tartrazină (E102) și trigliceride cu lanț mediu.

  Cum arată Paduden Express 200mg  şi conţinutul ambalajului: Pduden Express este un medicament sub formă de capsule moi de gelatină, de formă ovală (aprox. 13,5mm x 8mm), de culoare galbenă, etanșare longitudinală, suprafață netedă și regulată și umplute cu o soluție incoloră și ușor opalescentă.

  Prezentare: cutie x 10 capsule moi.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent