Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Strepsils Lemon fara zahar - 24 pastile de supt

  Producator: Reckitt-Benckiser
  Pagina actualizata la data de: 13.07.2024
  SKU: 7491381
  Disponibilitate: In stoc
  24,70 Lei
  i h

  Strepsils Lemon fara zahar pastile - Amilmetacrezol/alcool 2,4 diclorbenzilic

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Strepsils Lemon fara zahar şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Strepsils Lemon fara zahar

  3. Cum să utilizaţi Strepsils Lemon fara zahar

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Strepsils Lemon fara zahar

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Strepsils Lemon fara zahar şi pentru ce se utilizează

  Strepsils Lemon fara zahar aparţine unei grupe de medicamente denumite antiseptice. Strepsils Lemon fara zahar se utilizează ca adjuvant în tratamentul infecţiilor oro-faringiene, favorizând ameliorarea simptomelor provocate de acestea. Calmare rapidă (în 5 minute) şi de lungă durată (de până la 2 ore) a durerii în gât. Efect antibacterian, antifungic şi antiviral. Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Strepsils Lemon fara zahar

  Nu utilizaţi Strepsils Lemon fara zahar dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la amilmetacrezol şi alcool 2,4-diclorbenzilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

  Atenţionări şi precauţii: inainte să luaţi Strepsils Lemon fără zahăr pastile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Strepsils Lemon fara zahar împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

  Strepsils lemon fara zahar împreună cu alimente, băuturi şi alcool: Strepsils Lemon fara zahar nu se administrează concomitent cu alimente sau băuturi, ci între mese.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Strepsils Lemon fara zahar nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Strepsils Lemon fara zahar conţine maltitol (E 965). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  3. Cum să utilizaţi Strepsils Lemon fara zahar

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Reacţiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace necesare pentru a controla simptomele, pentru cea mai scurtă durată posibilă. Durata tratamentului nu trebuie sa depaşeasca 5 zile deoarece pot apărea dezechilibre ale florei microbiene de la nivelul cavităţii bucale cu risc de producere a unor infecţii bacteriene sau fungice.

  • Adulţi: doza recomandată este de o pastilă Strepsils Lemon fara zahar la 2-3 ore; a nu se depăși 12 pastile într-un interval de 24 de ore.

  • Copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este similară cu cea pentru adulți.

  • Copii cu vârsta sub 6 ani: nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

  Vârstnici: nu este necesara ajustarea dozei la aceasta categorie de pacienţi.

  Mod de administrare: pentru administrare bucofaringiană. Pastilele se ţin în cavitatea bucala pâna la dizolvare; nu se mesteca şi nici nu se înghit întregi; se administreaza între mese. La fel ca în cazul altor pastile, pentru a evita riscul apariţiei iritaţiilor locale, trebuie sa schimbaţi poziţia pastilei în gura pâna la dizolvare. Pentru a evita pericolul de sufocare, Strepsils Lemon fara zahar va fi administrat numai copiilor care pot păstra pastila în gură până când aceasta se dizolvă lent, fără a fi supravegheaţi.

  Dacă utilizaţi mai mult Strepsils Lemon fara zahar decât trebuie: poate apărea disconfort gastro-intestinal; se întrerupe tratamentul şi se iau masurile de tratament simptomatic- pentru aceasta adresaţi-va medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgenţe.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Strepsils Lemon fara zahar: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi sa luaţi Strepsils Lemon fara zahar: intreruperea prematura a tratamentului nu va afecteaza. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Următoarele reacții adverse au fost raportate: reacţii de hipersensibilitate, greață, senzaţie de disconfort la nivelul gurii, diaree, erupții cutanate.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Strepsils Lemon fara zahar

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi peste 25°C. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Strepsils Lemon fara zahar: substanţele active sunt amilmetacrezol şi alcool 2,4-diclorbenzilic. Fiecare pastilă conţine amilmetacrezol 0,6mg şi alcool 2,4 diclorbenzilic 1,2mg. Celelalte componente sunt: acid tartric, aromă de lămâie, zaharină sodică, izomalt (E 953), maltitol lichid (E 965).

  Cum arată Strepsils Lemon fara zahar şi conţinutul ambalajului: Strepsils Lemon fara zahar se prezintă sub formă de pastile rotunde de culoare albă spre galben deschis, cu gust caracteristic de lămâie, având ştanţată pe ambele feţe sigla Strepsils „S”.

  Prezentare: cutie x 24 pastile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent