Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Strepsils mentol - 24 pastile

  Producator: Reckitt-Benckiser
  SKU: 18395481
  Disponibilitate: In stoc
  21,99 Lei
  i h

  Strepsils® Mentol pastile - Amilmetacrezol/Alcool 2,4 diclorbenzilic/Levomentol

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiți în acest prospect:

  1. Ce este Strepsils Mentol şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Strepsils Mentol

  3. Cum să utilizaţi Strepsils Mentol

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Strepsils Mentol

  6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

  1. Ce este Strepsils Mentol şi pentru ce se utilizează

  Strepsils Mentol aparţine unei grupe de medicamente denumite antiseptice. Strepsils Mentol se utilizează ca adjuvant în tratamentul infecţiilor oro-faringiene atunci când există şi fenomene de congestie nazală, favorizând ameliorarea simptomelor provocate de acestea. Calmare rapidă (în 5 minute) şi de lungă durată (de până la 2 ore) a durerii în gât. Efect antibacterian, antifungic şi antiviral. Decongestionează căile respiratorii.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Strepsils Mentol

  Nu luaţi Strepsils Mentol dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la amilmetacrezol, alcool 2,4-diclorbenzilic şi levomentol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

  Atenționări și precauții: inainte să luaţi Strepsils Mentol, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi diabet zaharat.

  Strepsils Mentol împreună cu alte medicamente: vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

  Utilizarea Strepsils Mentol cu alimente, bauturi şi alcool: Strepsils Mentol nu se administrează concomitent cu alimente sau băuturi ci între mese.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Strepsils Mentol nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Strepsils Mentol conţine glucoză şi zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Strepsil Mentol conţine 1497,1mg zahăr şi 1013,3mg glucoză/pastilă. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat.

  3. Cum să luaţi Strepsils Mentol

  Luaţi întotdeauna Strepsils Mentol exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Reacţiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace necesare pentru a controla simptomele, pentru cea mai scurtă durată posibilă. Durata tratamentului nu trebuie sa depaşeasca 5 zile deoarece pot apărea dezechilibre ale florei microbiene de la nivelul cavităţii bucale cu risc de producere a unor infecţii bacteriene sau fungice.

  • Adulţi: doza recomandată este de o pastilă Strepsils Mentol la 2-3 ore; a nu se depăși 12 pastile într-un interval de 24 de ore.

  • Copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este similară cu cea pentru adulți.

  • Copii cu vârsta sub 6 ani: nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

  Vâstnici: nu este necesara ajustarea dozei la aceasta categorie de pacienţi.

  Mod de administrare: pentru administrare bucofaringiană. Pastilele se ţin în cavitatea bucala pâna la dizolvare; nu se mesteca şi nici nu se înghit întregi; se administreaza între mese. La fel ca în cazul altor pastile, pentru a evita riscul apariţiei iritaţiilor locale, trebuie sa schimbaţi poziţia pastilei în gura pâna la dizolvare. Pentru a evita pericolul de sufocare, Strepsils Mentol va fi administrat numai copiilor care pot păstra pastila în gură până când aceasta se dizolvă lent, fără a fi supravegheaţi.

  Dacă aţi luat mai mult Strepsils Mentol decât trebuie: poate apare disconfort gastro-intestinal; se întrerupe tratamentul şi se iau masurile de tratament simptomatic, pentru aceasta adresaţi-va medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgenţe.

  Dacă aţi uitat să luaţi Strepsils Mentol: nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi sa luaţi Strepsils Mentol: intreruperea prematura a tratamentului nu va afecteaza. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele: reacţii de hipersensibilitate, greață, disconfort oral, diaree, erupții cutanate.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Strepsils Mentol

  A se pastra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi Strepsils Mentol după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Strepsils Mentol: substanţele active sunt amilmetacrezol 0,6mg, alcool 2,4-diclorbenzilic 1,2mg şi levomentol 8mg. Celelalte componente sunt: acid tartric, ulei de eucalipt, indigotină (E 132), zahăr, glucoză.

  Cum arată Strepsils Mentol şi conţinutul ambalajului: Strepsils Mentol se prezintă sub formă de pastile rotunde, de culoare albastră, cu miros şi gust caracteristic şi logo "S" ştanţat.

  Prezentare: cutie x 24 pastile.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent