Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Theraflu raceala si tuse 500mg - 16 capsule

  Pagina actualizata la data de: 28.02.2024
  SKU: 16273556
  Disponibilitate: In stoc
  23,48 Lei
  i h

  Theraflu răceală şi tuse 500mg/6,1mg/100mg capsule - Paracetamol/clorhidrat de fenilefrină/guaifenezină

  Pentru adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani şi peste

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Theraflu răceală şi tuse şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Theraflu răceală şi tuse

  3. Cum să luaţi Theraflu răceală şi tuse

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Theraflu răceală şi tuse

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Theraflu răceală şi tuse şi pentru ce se utilizează

  Theraflu răceală şi tuse este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al simptomelor răcelii şi gripei şi al frisoanelor. Aceste simptome includ dureri uşoare şi moderate, febră, congestie nazală (nas înfundat) şi tuse productivă, din piept. Theraflu răceală şi tuse trebuie utilizat numai de către adulţi, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani şi peste. Theraflu răceală şi tuse trebuie utilizat NUMAI dacă prezentaţi TOATE simptomele următoare: durere şi/sau febră, nas înfundat şi tuse productivă, din piept. Trebuie să vă adresaţi medicului sau farmacistului dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 3 zile sau dacă tusea este însoţită de febră mare, erupţie trecătoare pe piele sau durere de cap persistentă.

  Cum acţionează Theraflu răceală şi tuse Theraflu răceală şi tuse conţine trei componente active: 

  Paracetamol este o substanţă activă care reduce durerea (analgezic) şi scade febra (scade temperatura corpului atunci când aveţi febră). 

  Clorhidratul de fenilefrină este un decongestionant nazal. Acesta desfundă nasul înfundat şi vă ajută să respiraţi cu mai multă uşurinţă prin reducerea inflamaţiei de la nivelul sinusurilor. 

  Guaifenezina este un expectorant care fluidifică mucozităţile (flegma), ameliorând astfel tusea productivă, din piept. 

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Theraflu răceală şi tuse

  Nu luaţi Theraflu răceală şi tuse dacă:

  - sunteţi alergic la paracetamol, clorhidrat de fenilefrină, guaifenezină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6 şi la finalul pct. 2);

  - aveţi o boală de inimă sau valori crescute ale tensiunii arteriale (hipertensiune arterială);

  - aveţi diabet zaharat;

  - aveţi hipertiroidism;

  - aveţi glaucom cu unghi închis (tensiune prea mare în interiorul ochiului);

  - aveţi feocromocitom (un tip de tumoră a glandelor suprarenale aflate în vecinătatea rinichilor);

  - luaţi sau aţi luat în ultimele 14 zile inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO) (medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau al bolii Parkinson);

  - luaţi medicamente numite antidepresive triciclice;

  - luaţi medicamente numite beta-blocante (medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute şi al problemelor cu inima);

  - luaţi alte medicamente din clasa numită simpatomimetice cum sunt decongestivele, medicamentele care scad pofta de mâncare şi medicamentele care stimulează psihicul, similare amfetaminelor.

  Atenţionări şi precauţii: este important ca Theraflu răceală şi tuse să fie utilizat NUMAI dacă aveţi TOATE simptomele următoare: durere şi/sau febră, nas înfundat şi tuse din piept. Conţine paracetamol. NU luaţi în acelaşi timp cu oricare alte medicamente care conţin paracetamol. În cazul în care depăşiţi doza maximă zilnică de paracetamol, pot să apară leziuni grave la nivelul ficatului. În general, consumul regulat de medicamente pentru tratamentul durerii, mai ales o combinaţie de mai multe substanţe cu rol analgezic, poate duce la afectare renală permanentă, cu risc de insuficienţă renală. Nu consumaţi băuturi alcoolice în timpul utilizării acestui medicament. Nu utilizaţi împreună cu niciun alt medicament pentru tratamentul tusei, răcelii sau pentru nas înfundat. Adresaţi-vă unui medic în cazul în care simptomele persistă mai mult de 3 zile, dacă se agravează sau dacă tusea este însoţită de febră mare, erupţie trecătoare pe piele sau durere de cap persistentă.

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Theraflu răceală şi tuse dacă aveţi:

  - probleme cardiovasculare;

  - probleme cu ficatul;

  - probleme cu rinichii;

  - prostata mărită în volum, deoarece este posibil să reţineţi urină sau să aveţi dificultăţi în a urina;

  - o problemă de circulaţie a sângelui (cum este sindrom Raynaud);

  - un grad uşor de icter (sindrom Gilbert);

  - deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază (deficit al unei enzime);

  - distrugere neobișnuită a celulelor roşii din sânge (anemie hemolitică);

  - deshidratare sau nu vă alimentaţi în mod corespunzător de mult timp (malnutriţie cronică);

  - tuse cronică, astm bronşic sau emfizem pulmonar (boală de plămâni).

  Copii şi adolescenţi: nu daţi acest medicament copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 16 ani sau adolescenţilor cu vârsta între 16 şi 18 ani, cu greutatea mai mică de 50kg.

  Theraflu răceală şi tuse împreună cu alte medicamente: nu utilizaţi Theraflu răceală şi tuse dacă luaţi:

  - sau aţi luat în ultimele 14 zile inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO), medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei şi al bolii Parkinson;

  - antidepresive triciclice utilizate pentru tratamentul depresiei;

  - medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute, cum sunt beta-blocantele;

  - medicamente care conţin substanţe simpatomimetice cum sunt decongestivele, medicamentele care scad pofta de mâncare şi medicamentele care stimulează psihicul, similare amfetaminelor.

  Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, mai ales: 

  - medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace şi a bătăilor neobișnuite ale inimii (digoxină şi alte glicozide cardiace);

  - medicamente pentru subțierea sângelui (anticoagulante), cum este warfarina sau alte substanţe cumarinice;

  - medicamente pentru tratamentul stării de greaţă şi vărsăturilor, cum este metoclopramid sau domperidonă;

  - medicamente pentru tratamentul tuberculozei (rifampicină şi isoniazid), al infecţiilor bacteriene (cloramfenicol);

  - medicamente utilizate pentru tratamentul convulsiilor, cum sunt lamotrigină, fenitoină, fenobarbital şi carbamazepină;

  - colestiramină, utilizată pentru scăderea valorilor colesterolului;

  - zidovudină (AZT), utilizată pentru tratamentul infecţiei cu HIV (SIDA);

  - probenecid, utilizat pentru tratamentul gutei;

  - ergotamină şi metilsergidă, utilizate în cazul migrenelor;

  - medicamente utilizate pentru tratamentul febrei sau al durerii uşoare (salicilaţi, salicilamidă);

  - medicamente care conţin paracetamol sau substanţe decongestive pentru răceală şi gripă;

  - substanţe anestezice halogenate utilizate în cazul anesteziilor înainte de o intervenţie chirurgicală;

  - spuneţi medicului dumneavoastră că luaţi acest medicament dacă vi se efectuează analize de urină.

  Theraflu răceală şi tuse împreună cu alimente, băuturi şi alcool: nu consumaţi băuturi alcoolice în timpul utilizării acestui medicament. Acest medicament poate fi utilizat în prezenţa sau în absenţa alimentelor.

  Sarcina şi alăptarea: nu luaţi Theraflu răceală şi tuse dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: acest medicament poate provoca ameţeli. Dacă aveţi ameţeli, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

  3. Cum să luaţi Theraflu răceală şi tuse

  Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum se descrie în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Adulţi, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani şi peste, cu greutatea de 50kg şi peste: doza recomandată este de 2 capsule înghiţite cu apă la fiecare 4-6 ore, după cum este necesar. Nu luaţi mai mult de 6 capsule (3 doze a câte 2 capsule) într-un interval de 24 de ore (corespunzător la 3000mg de paracetamol, 36,6mg de clorhidrat de fenilefrină şi 600mg de guaifenezină).

  Nu utilizaţi mai mult de 3 zile. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă după 3 zile simptomele persistă sau se agravează sau dacă tusea este însoţită de febră mare, erupţie trecătoare pe piele sau durere de cap persistentă. Theraflu răceală şi tuse nu trebuie utilizat de către persoanele cu greutatea mai mică de 50kg (adulţi, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani şi peste). Nu depăşiţi doza recomandată.

  • Utilizarea la copii şi adolescenţi: nu administraţi copiilor cu vârsta mai mică de 16 ani. Nu administraţi adolescenţilor cu vârsta între 16 şi 18 ani cu greutatea mai mică de 50kg.

  Pacienţi cu boală hepatică: la pacienţii cu afecţiuni hepatice, doza trebuie redusă sau dozele se vor administra la un interval mai mare de timp. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. Doza zilnică totală nu trebuie să depăşească 4 capsule într-un interval de 24 de ore (cu un interval minim de 8 ore între administrarea capsulelor).

  Pacienţi cu boală renală: la pacienţii cu insuficienţă renală, capsulele se vor administra la un interval mai mare de timp. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. În farmacii se găsesc forme farmaceutice adecvate utilizării în această situaţie.

  Mod de administrare şi instrucţiuni pentru utilizare: pentru utilizare pe cale orală. Capsulele se înghit întregi, nemestecate, cu o cantitate suficientă de lichid.

  Dacă luaţi mai mult Theraflu răceală şi tuse decât trebuie: dacă din greşeală luaţi prea multe capsule, solicitaţi imediat asistenţă medicală, chiar dacă vă simţiţi bine, din cauza riscului de producere a vătămărilor grave, întârziate, la nivelul ficatului.

  Dacă uitaţi să luaţi Theraflu răceală şi tuse: dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi, cu excepţia cazului în care este momentul pentru administrarea următoarei doze. Apoi continuaţi tratamentul conform recomandărilor. Întotdeauna lăsaţi să treacă un interval de cel puţin 4 ore între două doze. Nu luaţi niciodată o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. NU MAI LUAŢI Theraflu răceală şi tuse şi adresaţi-vă imediat unui medic dacă aveţi: reacţii alergice, inclusiv respiraţie şuierătoare, dificultăţi de respiraţie, umflarea feţei sau gurii, erupţie trecătoare pe piele (inclusiv urticarie, mâncărimi), înroşirea pielii, exfolierea pielii, vezicule, ulceraţii, ulceraţii la nivelul gurii, probleme care afectează sângele, inclusiv sângerări neobișnuite sau vânătăi, îngălbenirea pielii sau albului ochilor (icter). Acestea sunt semne de probleme ale ficatului. Dacă apare oricare dintre următoarele, spuneţi medicului dumneavoastră: durere sau senzaţie neplăcută la nivelul stomacului (diaree, greaţă, vărsături), durere de cap, ameţeli, creşterea tensiunii arteriale, palpitaţii, bătăi rapide ale inimii, probleme cu somnul, nelinişte, nervozitate, iritabilitate sau confuzie, respiraţie dificilă, dilataţia pupilelor, creşterea tensiunii din interiorul ochiului În cazuri rare pot apărea anomalii ale rezultatelor (sau valorilor) testelor pentru evaluarea funcţiei ficatului.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Theraflu răceală şi tuse

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister şi pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Theraflu răceală şi tuse: substanţele active sunt paracetamol, clorhidrat de fenilefrină şi guaifenezină. Fiecare capsulă conţine paracetamol 500mg, clorhidrat de fenilefrină 6,1mg (care corespunde la 5mg fenilefrină bază) şi guaifenezină 100mg. Celelalte componente sunt: croscarmeloză sodică, amidon de porumb, lauril sulfat de sodiu, talc şi stearat de magneziu. Învelişul capsulei conţine: gelatină, apă purificată, indigotină (E 132), dioxid de titan (E 171), galben de chinolină (E 104), lauril sulfat de sodiu, eritrozină (E 127).

  Cum arată Theraflu răceală şi tuse şi conţinutul ambalajului: Theraflu răceală şi tuse se prezintă sub formă de capsule gelatinoase, cu o parte translucidă, verde (corp) şi celaltă parte opacă, albastră (capac), de dimensiune 0, umplute cu pulbere de culoare aproape albă, care nu prezintă conglomerate şi particule contaminate.

  Prezentare: cutie x 16 capsule.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent