Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Calmofluid-T sirop - 100ml Tis Farmaceutic

  Pagina actualizata la data de: 19.07.2024
  SKU: 12758874
  Disponibilitate: In stoc
  11,70 Lei
  i h

  Calmofluid-T sirop

  1. Compozitia calitativa si cantitativa: 100ml sirop contin extract fluid de patlagina 12,227g, extract fluid de licviritie 12,227g si clorura de amoniu 0,611g.  Excipienti: P-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, zahar pentru uz farmaceutic, apa purificata.

  2. Forma farmaceutica: sirop; solutie slab opalescenta de culoare brun inchis.

  3. Indicatii terapeutice: afectiuni bronhopulmonare cu sputa vascoasa, care nu poate fi eliminata prin procesul de clearance mucociliar si prin tuse: traheobronsite, bronsite acute sau cronice cu tuse iritativa, si prevenirea complicatiilor legate de efortul de tuse pre si postoperator.

  4. Doze si mod de administrare: 1ml sirop contine: extract de patlagina 0,1222g, extract de licviritie 0,1222g, clorura de amoniu 0,0061g. 5ml sirop contin: extract de patlagina 0,611g, extract de licviritie 0,611g, clorura de amoniu 0,0305g.

  Adulti si copii peste 10 ani: doza recomandata este de 10ml sirop de 3-4 ori/zi;

  Copii peste 3 ani: doza recomandata este de 5ml sirop de 4 ori/zi;

  Copii intre 1-3 ani: doza recomandata este de 2,5ml sirop de 3 ori /zi.

  In special datorita prezentei extractului fluid de licviritie in compozitia Calmofluid-T, nu se recomanda administrarea medicamentului timp indelungat si in doze mai mari decat cele indicate.

  5. Contraindicatii: hipersensibilitate la oricare din componentii medicamentului, intoxicatie amoniacala, uremie, ciroza hepatica, insuficienta hepatica sau renala severa, starile de acidoza, insuficienta respiratorie severa, gastrita, gastroduodenita, ulcer gastro-duodenal in evolutie, sugari.

  6. Atentionari si precautii speciale pentru utilizare: la pacientii cu diabet se recomanda a se tine cont de continutul in zahar 621,5mg/ml - al medicamentului. Deoarece medicamentul contine zahar, administrarea nu este recomandata la pacientii cu, intoleranta ereditara la galactoza, sindrom de malabsorbtie a glucozei, galactozei, fructozei sau deficit de lactaza, sucraza – isomaltaza.

  7. Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune: Calmofluid-T nu se administreaza concomitent cu antitusive centrale (codeina), care produc diminuarea tusei, sau cu substante atropinice. 

  8. Sarcina si alaptarea: nu este recomandata utilizarea medicamentului in timpul sarcinii sau alaptarii deoarece nu exista experienta clinica privind administrarea in aceste cazuri. 

  9. Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje: nu exista date suficiente privind influenta Calmofluid-T asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  10. Reactii adverse: sarurile de amoniu pot determina aparitia unor simptome ca greata si voma, cand sunt administrate in doze mari sau la pacienti cu intoleranta gastrica. Datorita prezentei p-hidroxibenzoat de metil si a p-hidroxibenzoat de propil in compozitia medicamentului, pot apare reactii alergice (chiar intarziate).

  11. Supradozaj: date din literatura evidentiaza faptul ca administrarea timp indelungat a unor cantitati mari de extract de Liqviritiae radix poate determina aparitia hipopotasemiei, hipernatremiei, edemelor, hipertensiunii arteriale si a tulburarilor cardiace. Datorita prezentei clorurii de amoniu, in caz de supradozaj poate apare diaree, alte tulburari gastrointestinale si de asemenea exista riscul aparitiei acidozei metabolice. Ca tratament se administreaza solutii alcalinizante in perfuzie, monitorizand in mod constant potasemia.

  12. Precautii speciale pentru pastrare: a se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. Termen de valabilitate dupa prima deschidere a flaconului: 28 zile.

  Prezentare: flacon x 100ml.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent