Cautati
Cautati
Toate categoriile
  Meniu Inchide

  Voltaren Emulgel 11.6mg/g - 50 grame

  Pagina actualizata la data de: 02.03.2024
  SKU: 16273665
  Disponibilitate: In stoc
  16,58 Lei
  i h

  Voltaren Emulgel 11,6mg/g gel - Diclofenac dietilamină

  Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. Dacă durerea şi edemul nu se ameliorează în 7 zile sau dacă se agravează, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Voltaren Emulgel şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Voltaren Emulgel

  3. Cum să utilizaţi Voltaren Emulgel

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Voltaren Emulgel

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Voltaren Emulgel şi pentru ce se utilizează

  Voltaren Emulgel conţine substanţa activă diclofenac care face parte din grupul de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Este special creat pentru a fi absorbit în piele prin masaj. Voltaren Emulgel este utilizat pentru a calma durerea şi a reduce inflamaţia şi edemul în cazul unor afecţiuni dureroase care afectează încheieturile şi muşchii.

  Poate fi utilizat la tratarea următoarelor afecţiuni:

  • Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste:

  - traumatisme ale articulaţiilor şi muşchilor (de exemplu entorse, luxaţii, echimoze, dureri de spate, traumatisme din sport);

  - tendinita (de exemplu epicondilita laterală).

  • Numai adulţi (cu vârsta de 18 ani şi peste):

  - artrita uşoară a genunchilor sau degetelor.

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Voltaren Emulgel

  Nu utilizaţi Voltaren Emulgel:

  - dacă sunteţi alergic la administrarea de diclofenac sau a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene utilizate pentru tratamentul durerilor, febrei sau inflamaţiilor, cum ar fi ibuprofen sau aspirină (acid acetilsalicilic) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul. Simptomele unei reacţii alergice la aceste medicamente pot include: respiraţie şuierătoare sau îngreunată (astm); erupţie pe piele cu vezicule sau urticarie; umflarea feţei sau a limbii; curgerea nasului.

  - dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină;

  - dacă aveţi vârsta sub 14 ani. Dacă se aplică una dintre situaţiile de mai sus, nu utilizaţi Voltaren Emulgel.

  Atenţionări şi precauţii:

  - nu aplicaţi gelul dacă aveţi leziuni pe piele cum ar fi tăieturi, plăgi deschise sau pe pielea ce prezintă urticarie ori eczeme. Dacă urticaria începe să apară pe piele după ce aplicaţi produsul, întrerupeţi tratamentul.

  - nu utilizaţi o cantitate mai mare de medicament decât cea indicată sau pentru o perioadă de timp mai mare decât cea indicată, cu excepţia cazului în care vă recomandă medicul dumneavoastră.

  - Voltaren Emulgel este doar pentru uz extern. A nu se utiliza în cavitatea bucală. A nu se înghiţi. Spălaţi-vă pe mâini după utilizare. Evitaţi contactul cu ochii. Dacă acest lucru se întâmplă, clătiţi-vă ochii cu apă din abundenţă şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă disconfortul persistă.

  - o orteză sau un bandaj elastic pot fi utilizate în tratamentul entorselor, dar nu utilizaţi bandaje elastice ocluzive (plastic).

  Dacă aveţi întrebări, discutaţi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră înainte de a utiliza Voltaren Emulgel.

  Copii şi adolescenţi: datele privind siguranţa şi eficacitatea administrării la copii şi adolescenţi sub 14 ani sunt insuficiente (a se vedea pct. Nu utilizaţi Voltaren Emulgel). La adolescenţi cu vârsta de 14 ani şi peste, dacă acest produs este necesar pentru tratamentul durerii pe o perioadă mai mare de 7 zile sau dacă simptomele se înrăutăţesc, pacientul/părinţii adolescentului sunt sfătuiţi să consulte medicul.

  Voltaren Emulgel împreună cu alte medicamente: spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent orice alte medicamente pe care le-aţi cumpărat cu prescripţie medicală sau fără prescripţie medicală.

  Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament. Voltaren Emulgel nu trebuie utilizat în timpul ultimelor 3 luni de sarcină, pentru că poate afecta fătul sau crea probleme la naştere. Voltaren Emulgel trebuie utilizat numai la recomandarea medicului în timpul primelor 6 luni de sarcină şi doza trebuie să fie ţinută cât mai scăzută şi durata tratamentului să fie cât mai scurtă posibil. În timpul alăptării Voltaren Emulgel trebuie utilizat numai la recomandarea medicului, întrucât diclofenacul trece în cantităţi mici în laptele matern. Totuşi, Voltaren Emulgel nu trebuie aplicat pe sâni de către mamele care alăptează, nici altundeva pe suprafeţe mari de piele sau pentru o perioadă mai mare de timp.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Voltaren Emulgel nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

  Informaţii importante privind unele componente ale Voltaren Emulgel: Voltaren Emulgel conţine propilenglicol şi benzoat de benzil, care ar putea determina iritaţie cutanată.

  3. Cum să utilizaţi Voltaren Emulgel

  Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  • Pentru adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 14 ani: aplicaţi Voltaren Emulgel de 3 sau 4 ori pe zi, pe suprafaţa dureroasă.

  Nu utilizaţi Voltaren Emulgel mai mult de: 

  - 2 săptămâni pentru traumatisme ale încheieturilor şi ale muşchilor (de exemplu luxaţii, întinderi, echimoze) sau tendinită;

  - 3 săptămâni pentru dureri asociate artritelor. Un tratament mai îndelungat poate fi recomandat de către un medic.

  Dacă durerea şi inflamaţia persistă timp de 7 zile, sau se înrăutăţesc, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Dacă utilizaţi mai mult Voltaren Emulgel decât trebuie: dacă utilizați mai mult gel decât trebuie, ștergeți surplusul de gel cu un şerveţel. Dacă dumneavoastră înghiţiţi acest medicament, adresaţi-vă imediat unui medic.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Voltaren Emulgel: dacă uitaţi să aplicaţi Voltaren Emulgel la ora stabilită, puteţi să îl aplicaţi atunci când vă amintiţi şi apoi continuaţi ca de obicei. Nu aplicaţi o cantitate dublă care să o înlocuiască pe cea uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  4. Reacţii adverse posibile

  Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Unele reacţii adverse rare şi foarte rare pot fi importante Dacă aveţi oricare din simptomele de alergie de mai jos, OPRIŢI administrarea Voltaren Emulgel şi adresaţi-vă imediat medicului sau farmacistului dumneavoastră. Erupţie pe piele cu sau fără vezicule; urticarie, respiraţie şuierătoare, greoaie sau senzaţia de apăsare în piept (astm), umflarea feţei, buzelor, limbii şi gâtului. Alte reacţii adverse ce pot avea loc sunt de obicei uşoare şi trecătoare: erupţii cutanate, mâncărime, înroşire sau usturime a pielii, pielea poate fi mai sensibilă la lumina soarelui. Semnele posibile sunt arsuri solare cu mâncărime, umflături şi vezicule.

  Raportarea reacţiilor adverse: dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  5. Cum se păstrează Voltaren Emulgel

  Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi tub după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  Ce conţine Voltaren Emulgel: substanţa activă este diclofenac dietilamina. Un gram de gel conţine diclofenac dietilamină 11,6mg, corespunzător la diclofenac sodic 10mg. Acest medicament conţine 50mg propilenglicol şi 1mg benzoat de benzil per fiecare gram de gel. Ceilalţi excipienţi sunt: carbopol 974 P, cetomacrogol 1000, cetiol LC, dietilamină, alcool izopropilic, parafină lichidă, parfum cremă 45 (conţinând benzoat de benzil), propilenglicol, apă purificată.

  Cum arată Voltaren Emulgel şi conţinutul ambalajului: Voltaren Emulgel este un gel moale cu aspect cremos, de culoare aproape albă, răcoritor, non-gras, care nu colorează.

  Prezentare: tub x 50g.

  0.0 0
  Scrie propria ta recenzie Inchide
  *
  *
  • Rău
  • Excelent